Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 28 januari 2015
zondag 25 januari 2015

Geluk. Gelukkiger. Gelukt.

Geluk.
Gelukkig?
Ja? Ja!
Zeg dan eens wat het is?
Tja, daar vraag je me wat.

Lees verder!

geplaatst door Yar - 4 reactieszaterdag 24 januari 2015

Ode

ODE
Ik heb je lief
Met al je intensheid
Kwetsbare melancholie
Verwijzend naar je jeugd
Met weinig vreugd

Je overspoelt me met..
Sensuele toespelingen….
Die lang verborgen verlangens doen ontwaken…
Bijna niet te stuiten…

Je bent als de zee
Waar ik ook zoveel van hou
Met zijn eb en vloed…
Krachten die aantrekken en afstoten
Soms rustig kabbelend
Dan weer onstuimig en wild

Jouw armen en lijf
Omsluiten mij als golven
Met opzwepende kracht…
Tegelijk ook ongelooflijk zacht
Ongekende hoge toppen , diepe dalen…
Samenvloeiend tot een geheel

Wij twee…

Je bent mijn zee waar ik zoveel van hou

Lees verder!

geplaatst door Kiara - 2 reactieswoensdag 21 januari 2015

Daten: beginnen met gelijkgestemden vinden

Zo ligt het voor mij niet. Het is toch meer ze verrassenderwijs tegenkomen. En dat er dan ruimte is om echt met elkaar in de stroom te komen van waarin je elkaar raakt. En van daaruit ook de volle ruimte is welke vorm het vindt. Daar heb je niks over te zeggen, en dat is dan ook het mooie om zonder terughoudenheid te kijken waar het heen gaat. Ik ben dus niet zo van de labels en de lading die op begrippen als relatie liggen. Het gaat mij echt om de de weerklank, die er op een bepaald moment ontstaat.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactiezondag 18 januari 2015

L'AMOUR toujours L'AMOUR

Politiek ben ik totaal niet geëngageerd maar de titel van de Charlie hebdo sprak me deze keer erg aan : “L’amour plus fort que la haine”.
Ik kende het weekblad nog vanuit mijn studententijd in Brugge, waar ik me de franse taal eigen moest maken door o.a. ’t lezen van artikelen in Charlie. Moeilijk genoeg maar half zo moeilijk als het omschrijven van wat liefde eigenlijk is….
Op deze regenachtige zondag borrelen filosofische mijmeringen op en realiseer ik me dat met het ouder worden (lees :ervaringen opdoen) ik het steeds moeilijker vind om een omschrijving te geven van “liefde” of lief hebben….Van dat laatste kun je beter vol passie genieten dan het omschrijven….:-)
Boeken vol zijn er over geschreven. Er zijn zoveel verschillende soorten liefde.

Liefde voor de natuur : is het het heerlijke vrije gevoel als je de zilte lucht opsnuift aan het strand, luisterend naar het geruis van de zee, het geluid van de meeuwen, wind door je haren ?
Liefde voor sport : het helemaal los gaan tijdens spinning waarbij je na afloop helemaal “leeg” bent maar een enorme kick bespeurt ?
Liefde voor je kind : die diepe warmte die door je heen gaat als je je kind teder vasthoudt, omhelst, troost bij verdriet, geniet van zijn prestaties ?
Liefde voor je man : die gevoelig en teder rekening houdt met jouw gevoelens en jou toegewijd bemint en waardoor je je overspoelt voelt met ja…liefde ?
Zoveel verschillende, hoe zal ik het zeggen, dimensies ?

Je kunt er gekscherend over doen en dan raad ik je het boekje aan :”Murphy’s law over liefde”wat mij de nodige lachsalvo’s heeft ontlokt. Hierin komen beknopte zinsnedes voor waarbij zowel de man als de vrouw op de korrel worden genomen op het gebied van liefde, seks en huwelijk.
Enkele willekeurige quotes :

“Hem vinden “
Als je een man zoekt die aantrekkelijk, grappig, slim, vol zelfvertrouwen, gevoelig, sexy, toegewijd en romantisch is, ga dan maar naar de film

Vrouwen houden van de simpele dingen in het leven…..zoals van mannen….

De enige plek waar liefde vóór seks komt is in het woordenboek…

Alle gekheid op een stokje. Ik ben ervan overtuigd dat er meer dan een partner op deze aardbol rond loopt waar je van kunt houden en die je lief kunt hebben. Het hangt er alleen maar vanaf waar je bent en wie je tegen komt in je leven.
Of een dating site het medium is om die partner te vinden ….?
“Before you find your soulmate, you must first discover your soul” en ….loopt een schijnbaar leuke date uit op een mislukte liefde …. ? Zie het dan als een gelukt blauwtje  en bedenk :
“Let go of what was, Accept what is and have faith in what will be

Lees verder!

geplaatst door Kiara - 4 reactieszaterdag 17 januari 2015

Een jonge blonde god

Een jonge blonde god.
Okay, ik ben leuk, ik ben best leuk, slim, intelligent, ondernemend…….. Mijn oog werd getrokken door een jonge blonde god die regelmatig mijn profiel bezocht. Ik ben niet zo goed in leeftijd schatten. En ik word zonder arrogant te willen zijn nogal eens jonger geschat.
En ja, na een paar dagen een knipoogje van deze jonge god. Dertiger?? En ik inmiddels toch wel 50 plus. Wat moet deze man van mij? Ik bedoel volwassen was hij wel. Hij laat een berichtje achter: “Ik vind je een hele mooie dame”.
En ik: “Ik vind je een mooie jongeman”. Ik heb één eigenschap, meerdere trouwens. Ik ben heel nieuwsgierig. Na wat berichtjes heen en weer te hebben gestuurd, waarvan de strekking was dat hij me zo aantrekkelijk vond, begonnen bij mij de twijfels toch wel de overhand te krijgen. En alarmbellen. Wat wilde deze jonge blonde god van me. De nieuwsgierigheid overwon.
We wisselden skypenummers uit. Hij wilde contact met me. Hij wees me op een Facebook-pagina met zijn naam. Hij was groot in alle opzichten vertelde hij. “Ik wil je mijn heerlijkheid in alle glorie laten bewonderen.” Tja, wat moest ik daar nu weer mee. Ik heb bedankt voor de eer om deze goddelijkheid verder te aanschouwen. Deze hele seksueel getinte uitwisseling bleek zakelijk te zijn. Ik was in contact gekomen met een heuse gigolo. Want, zo vertelde hij met een hele jonge stem… een hoge stem, … een zenuwachtige stem, hij had geldproblemen. En wilde bijverdienen.
Deels werkte dit hele verhaal op mijn toch ietwat saaie zondagmiddag op mijn lachspieren. Als ik dit aan mijn vriendenkring zou vertellen… wie zou me geloven??? Gedachten flitsten door mij heen. Mijn moederhart won het. Ik heb hem geadviseerd zijn geldprobleem onder de loep te nemen en mogelijk op een andere manier te werk te gaan. Zeker de vraag of ik zijn heerlijkheid wilde zien, had mij in ieder geval doen afknappen. Het ging me allemaal iets te snel. Al zou ik al belangstelling hebben. Al zou ik willen betalen voor seks.. al was het dan met een jonge god…. Ik hou van direct, maar te direct… nee. Dus ik gaf hem het advies het spel wat meer te spelen en niet meteen zijn kruit te verschieten. Letterlijk en figuurlijk. Ben benieuwd hoe het hem is vergaan. …..
Oh ja… nee, hij stond niet op deze site….

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 3 reactiesdonderdag 15 januari 2015

Who loves to lie with me?

 

De waarheid ligt in het midden. Zegt men. Toch ontkom ik niet aan de indruk dat de waarheid zich aan de randen van mijn belevingswereld ophoudt. Alsof ergens in het noorden, zuiden, westen of oosten de waarheid ligt. Of de ware wacht, om in date-termen te blijven.
Wat waar en niet waar is, is voor de bloggers op M4M een interessant fenomeen. Geregeld slingeren we onze pennenvruchten de wereld in en in hoeverre de fantasie daarbij een rol speelt, is niet bekend. De ik-persoon geeft zich weliswaar bloot en zal best overeenkomsten vertonen met de echte persoon, vooralsnog is dat iemand die zich achter een profiel met een nickname verschuilt. Soms zelfs zonder foto, wat van de auteur in kwestie een mystery guest maakt.
Ik heb weleens gelezen dat zonder foto op een datingsite staan niet automatisch betekent dat je wat te verbergen hebt. Helemaal mee eens, behalve dan dat je je gezicht te verbergen hebt natuurlijk (omdat je bijvoorbeeld al een relatie hebt). Een profiel is sowieso een zwakke afspiegeling van wat iemand te bieden heeft: de halve waarheid. De hele waarheid valt vervolgens in real life mee of tegen.
Dit ter inleiding op het volgende verhaal, dat is gebaseerd op waargebeurde historische (en hysterische) feiten. Ik zal het zo goed en zo kwaad als het gaat proberen na te vertellen.

Lees verder!

geplaatst door Pringle - 10 reactieszondag 11 januari 2015

Insomnia

Enkele jaren geleden ging ik met twee collega’s naar de Rioja om daar wijn te kopen voor onze relaties. Zo’n reis ging nooit in een rechte lijn op het doel af. We vonden de reis namelijk minstens zo belangrijk als het doel. Het reisverhaal dat we jaarlijks bij de verpakking van de wijn voegden, scoorde steevast beter dan de wijn. Dat kan iets zeggen over de kwaliteit van het reisverhaal en evenzo over de klasse van de wijn. Zoals gezegd namen we niet de kortste weg, maar hadden we de eerste overnachting gepland dertig kilometer vanaf Nantes landinwaarts, op een voormalig wijnchateau aan de oevers van de Loire. Ik deed daar bijzondere inspiratie op, die ik echter niet in het voor onze relaties bestemde reisverslag kon verwerken.

Lees verder!

geplaatst door Yar - 2 reactieszaterdag 10 januari 2015

SEXY and ROCK&ROLL

 Luisterend naar Q music waarin de meest gedownloade 30 liedjes van de week werden genoemd was er ook het lied : “Sexy als ik dans":-)
Ik legde net de laatste (naai)hand aan mijn, als ik het zeggen mag, bijzonder mooi afkledende (= slanker makende) zwarte catsuit voor vanavond ofschoon ik in dubio stond of ik toch niet die mooie zwarte, ietwat doorzichtige bloes met uitdagende open rug op mijn nieuwe zwarte strakke leren broek zou aandoen ?

Van ’t hoogste belang is de juiste lingerie onder je outfit zoals wij dames weten nietwaar ?
Een mooie zwarte kanten body met lange mouw is eigenlijk niet bedoeld voor kleren er over heen en als je die kleren dan uitdoet tijdens een “knuffel”date dan is dat wel mooi maar ja… je wil ook niet met punttieten over straat zou mijn vriendin zeggen.
Mmm…..maar als ik dans dan gaat mijn bloed sneller stromen…. Zwoel en heupwiegend bij opzwepende soul of reggae ritmes tot salsa, sirtaki you name it …dan is de dansvloer mine en in mijn superogende outfit voel ik me….Ja…. zeker….
Sexy and I know it :-)

Of mijn date knuffel gehalte heeft moet ik nog uitvinden….Maar dansen zal ik en zoals Ed Sheeran zingt :
Take me into your loving arms
kiss me under the light of a thousand stars
place your head on my beating heart
I’m thinking out loud
Maybe we found love right where we are …..
Genieten zal ik – one way or the other – hoop dat jullie allemaal ook n fijne avond hebben en tot blogs’ :-)

Lees verder!

geplaatst door Kiara - 6 reactiesvrijdag 9 januari 2015

Car<->Date

Zeg nu zelf ? Zo'n titel klinkt toch beter als "auto <->afspraak"?

Hèhè, het is weer vrijdag en de kop van het jaar is er af met de eerste werkweek weer achter de kiezen. Natuurlijk heb je de nodige zaken weer afgehandeld maar vragen andere je onverwijlde optimale aandacht... Jawel...

Een nieuwe lease auto uitoeken :-) Leuk natuurlijk !

Als vrouw ben ik wel geïnteresseerd in een mooi ogend blinkend vervoermiddel dat me comfortabel van a naar z brengt maar het stelde me gelijk voor het keuze probleem : wat vind ik nu belangrijk en waaraan moet dit vehicle voldoen ? Gelijk schoot mij de vergelijking met het vinden van een juiste partner via de datingsite binnen.  Waar moet ie aan voldoen ?  Wat beeldspraak :-)!

Graag mooi ogend (gespierd en niet teveel  "afdakje"..), blinkend (gave huid), robuust (groot en stevig), energiek (de nodige cillinders, pk's oftewel KW) de nodige pit dus turbo uiteraard en geen slome starter op wat voor gebied dan ook :-))  Qua accesoires natuurlijk de nodige wensen : zonnedakje (behaard), verwarmde stoelen en buitenspiegels (warm lijf, handen en voeten), bi xenon verlichting met adaptieve bochtenverlichting(kortom mooie ogen waarin de emoties zich weerspiegelen :bedroom eyes :-)), grote bagage ruimte met variabele laadvloer (heerlijke armen om in weg te zinken), multimedia systeem (warme sonore aangename stem), navigatie systeem (slim met goed oriëntatie vermogen), camera assistentie systeem (zelfstandig en anticiperend), lederen interieur (leuk gekleed), afneembare trekhaak (zo nodig draagt hij jou en al je spullen).

Zo kan ik nog een tijdje door gaan en ja, net zoals er veel merken en soorten zijn bij auto's is het een heel gepuzzel om tot de juiste keuze te komen...zo ook met 'n date ?  Tja ga ik voor die mooi gelijnde super snelle, bijna niet te betalen, bolide die je toch nooit alleen zult houden of...voor de degelijke betrouwbare, overname waardige (houden dus !) maar saaie...Lees verder

Lees verder!

geplaatst door Kiara - 4 reactiesvrijdag 9 januari 2015

Aantrekkelijk voor vrouwen

Ik zeg het maar ronduit en zonder schroom: ik ben aantrekkelijk voor vrouwen.

Niet dat ik knap ben, geen enkele vrouw kijkt om als ik langskom en in de supermarkt kijken ze alleen verstoord naar mij als ik bij de zuivel in de weg sta. Bovendien ben ik met mijn 164 cm wat aan de korte kant zal ik maar zeggen en dat willen vrouwen niet , vrouwen willen lange mannen en zelfs als ze kleiner zijn dan mijn persoontje willen ze nog langere mannen. En lange vrouwen willen al helemaal geen kleinere man. Waarom dat zo is weet ik niet, misschien is er onderzoek naar gedaan maar dat ken ik niet. Ze weten niet wat ze missen die lange vrouwen: misschien heeft een kleine man wel veel energie gestopt in andere dingen dan het maar ongecontroleerd doorgroeien en kan hij ze tot grotere hoogten tillen dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Lees verder!

geplaatst door Warmte - 4 reactieswoensdag 7 januari 2015

Daten: Toen en Nu

Toen
Ooit, in de donkere tijd voor het internet, groeide hij op in een groot gezin in een groot dorp in het noorden van het land. Het woord daten bestond nog niet, men was op “vrijersvoeten”. Het was een bepaald vrouwonvriendelijke tijd: er was een strikte visie op hun rol in de samenleving en in het gezin en er werd verwacht dat ze voor hun twintigste levensjaar waren gehuwd, liefst ook al kinderen.

Lees verder!

geplaatst door Warmte - 6 reactieswoensdag 7 januari 2015

Man en vrouw

De twee geslachten. Tot elkaar veroordeeld. Tot we de seksuele drang eraf halen. Wat blijft er dan over? Wat hebben we elkaar dan nog te bieden? Hoeveel toenadering er is op rekening van seksuele interesse? Interessant om dat eens weg te denken. En dan kijken wat er over blijft. Op kwaliteit. Zonder de vervuilende hebberigheid van het lichamelijke. Worden er vrij veel huwelijken ontbonden, denk ik. Trouwens, heel die sexualiteit, is per slot ook allemaal chemisch. Op rekening van de voortplanting. Niks persoonlijks aan. Al denken we van wel in onze partnerkeuze. Moet ook wel. Anders werkt het niet. Geleefd door testosteron. En onstuitbare kinderwens. Ja, dat wil wel. De biologische klok.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 6 reactiesdinsdag 6 januari 2015

TO BLOG OR NOT TO BLOG? That is the question...

Mijn laatste (overigens “mislukte”) date meende dat ik nog niet ontdekte literaire gaves zou hebben. Mijn date was in zoverre mislukt dat hij alleen maar wilde feestbeesten zoals hij het uiteindelijk noemde en vooral geen echte relatie wilde – beetje afstemming vooraf was natuurlijk fijn geweest.

Lees verder!

geplaatst door Kiara - 7 reactiesdonderdag 1 januari 2015

oudjaar-terugblik 2014

Oudejaarsavond – Terugblik 2014
Een veel bewogen jaar, een mooi jaar. Zelfreflectie. Feestdagen weer voorbij. Van die dagen waar ik altijd een soort ambivalente gevoelens van krijg. Zo heb ik gisteravond alleen oud en nieuw gevierd. Waar ik eerlijk gezegd een beetje tegen op zag. De afgelopen jaren , en dan heb ik het over een jaar of dertig was ik gewend om oud en nieuw te vieren bij vrienden uit mijn middelbare school tijd. Eerst was dat zonder kinderen, hoogzwanger , later met de kinderen. En zo nam ‘iedereen’ zijn kinderen mee . Later pubers en inmiddels jongvolwassenen die hun eigen feesten vieren.
Oud en nieuw in Schoonhoven was dus een traditie. Iets waar ik niet over na hoefde te denken. Als ik eens twee keer heb overgeslagen in al die jaren is het veel. Dit jaar belde mijn vriendin op en vertelde me dat ze dit jaar met oud en nieuw niet thuis zouden zijn; maar zo zei ze , ik heb wel de dvd van Downton Abbey voor je. Deel 5 is inmiddels weer als serie op zaterdag avond te zien. Dus ik zag mezelf al opgerold in een stoel voor de buis hangen. Ik vind dat namelijk een prachtige serie. En wil dat graag nog een keer zien, en ik had al een vooruitblik.
Het deed me ook denken aan eerder dit jaar. Ik heb toen een heupoperatie ondergaan en heb toen zo’n 6 weken rust moeten houden. En had mijn vriendenkring gevraagd om hun favoriete series , boeken etc. aan mij uit te lenen. Een van de series was dus Downton Abbey waar ik min of meer verslaafd aan geraakt ben. Een andere was overigens Mad Men en Borger , wat ik ook heerlijk vond. Maar goed Downton Abbey dus.
Afgelopen dinsdag bekroop me ineens een ‘unheimisch’ gevoel. Ik zou helemaal alleen zijn met oud en nieuw, sterker nog , ik had er ook nog voor gekozen. Ik had immers zelf nog mensen uit kunnen nodigen? En eigenlijk betrapte ik me erop. Ik ging mezelf zielig vinden doordat anderen - voornamelijk niet-singles- vonden dat dat toch wel heel erg alleen was.
Het is nu 1 januari 2015 en het was oké. Ik heb geen Downton Abbey gekeken. Ik heb ‘s middags met mijn kinderen van 12 en 17 oliebollen gebakken. Ik heb op de valreep ook mijn ziektekostenverzekering omgezet bij dezelfde ziektekostenverzekeraar, minder kosten per maand en een tablet cadeau… Nee geen i-pad, maar toch. Ik kreeg het steeds meer naar mijn zin. De kinderen gingen eten bij hun vader. Heerlijk zo’n relaxt avondje. Heerlijk eten voor mezelf klaargemaakt. Ik kreeg er steeds meer zin in. Ik zat heerlijk met een haakwerkje – hoe tuttig zullen sommigen denken- voor de buis en heb geschakeld tussen de top 2000 en Youp van ’t Hek. Heerlijk. Ik ben zelfs niet meer naar de buren geweest. En heb nog helemaal niet naar Downton Abbey gekeken. Dat ga ik nog inhalen.
En ik blikte terug op het afgelopen jaar. Een geslaagde heupoperatie deze keer.-in tegenstelling tot het jaar daarvoor- . Ik kan weer huppelen en heel belangrijk weer dansen. Het aller belangrijkste is dat ik geen pijn meer heb. Hoe fijn is dat. Een heerlijke vriendenkring die ook toen weer voor me klaar stond. Nieuwe mensen leren kennen. Ingeschreven voor een datingsite. Dates en non-dates volgen elkaar op. Blogs schrijven– en dan ook nog leuke reacties-. Getipt door een vriend. Met de kinderen een heerlijke fietsvakantie gehad in Zeeland. Alleen op vakantie in Griekenland geweest. Alleen reizen heeft indruk op me gemaakt. - het was jaren geleden dat ik dat gedaan had-. Zowel geestelijk en lichamelijk een uitdaging .Nog steeds werk en ook nog werk wat leuk vind en waar ik voor gewaardeerd wordt. Meegedaan aan een fotosessie. Aan een studie begonnen waar ik nu nog volop mee bezig ben. Inmiddels 7 kilo afgevallen, it’s a start ! Hoe sta ik in het leven en wat wil ik daarmee. Durf ik me weer open te stellen voor nieuwe dingen, een nieuw jaar met nieuwe kansen. Het antwoord is volmondig JA.
En ik kijk terug op een veel bewogen jaar. 2015 kan alleen maar beter worden. Op deze manier wens ik iedereen een fantastisch en vooral liefdevol jaar toe. Met nieuwe kansen en mogelijkheden. Niet alleen in de liefde. Proost !!!

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 3 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl