Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 30 april 2015

Vrouwen kunnen zo kattig zijn

Bij alleenstaande dames is er meestal een kat in huis. Die katten zijn lang niet allemaal vriendelijk tegen de mannelijke indringer. Vooral niet als de kat een kater is. Op basis van mijn ongetwijfeld niet-representatieve veldwerk, maakte ik laatst tegen een allerliefste alleenstaande dame mét kat de ongenuanceerde opmerking dat ‘tegenwoordig alle single vrouwen een poes hebben’. Uiteraard is dan haar kittige repliek: “Kat zul je bedoelen”

Lees verder!

geplaatst door Yar - 5 reactieswoensdag 29 april 2015

Lente

Op een ochtend merk je ineens dat het al licht is als je wakker wordt, maar dat je dan toch nog gewoon op tijd op je werk komt. Dat je 's ochtends met je handschoenen aan je autoruit staat te krabben en dat je diezelfde middag zonder jas naar buiten loopt. Dan weet je: het is lente!

Lees verder!

geplaatst door Zweek - 2 reactiesdonderdag 23 april 2015

Verloren

geplaatst door Hayawoensdag 22 april 2015

O my God, o my fucking good gracious... Wat heb ik nog veel te leren...

Tijdens ouderavonden was hij me al vaker opgevallen met name vanwege zijn uiterlijk en zijn bijzondere motoriek, maar dat was het dan ook: met enige regelmaat vallen soortgenoten mij op, sommigen hebben nu eenmaal iets speciaals wat mijn aandacht trekt.
De man, ik schatte hem ergens achter in de veertig was slank en opvallend lichtvoetig, iets wat mij ook al bij zijn zoon, een bevriend klasgenootje van mijn jongste was opgevallen.

Lees verder!

geplaatst door Haya - 8 reactiesmaandag 20 april 2015

Een date met mijn jeugdliefde

Ik ben inmiddels ruim vier jaar single. Dit verhaal speelt zich af in de periode dat ik nog gehuwd was. Inmiddels alweer wat jaren geleden.

Ontmoeting in Hotel New York

Eindelijk. Vandaag ga ik hem ontmoeten. Hans, mijn jeugdliefde van 35 jaar geleden. Ik was 14 en hij was 17. Ik vind het zo ontzettend spannend. Zullen we elkaar wel herkennen, zullen we wel genoeg gespreksstof hebben? Hoe zal het zijn? Zijn er nog vlinders? Allemaal vragen die in me opkomen.

Op 30 november heb ik hem via LinkedIn gevonden. Hans S, woonachtig in Estland nota bene! De foto leek niet meer op de jongen van toen maar zijn ogen en mond herkende ik meteen! Ik schreef: “Ben jij de Hans die ik ken van camping ’t Zeepe maar dat moet haast wel!” En ja hoor: meteen de volgende dag een reactie. Beetje cynisme kroop er door, zodat ik even ging twijfelen of, en hoe ik zou reageren. Hij schreef: “Dat klopt maar hoe is het met jou? Drie kinderen, zakenvrouw , een man en een hond?” Oeps, dat kwam aan! Ik mail terug: “Je vergeet de doorzonwoning! Nee geen zakenvrouw, wel getrouwd en twee kinderen. Ik kreeg van de zomer een déjà vu in Kortgene, ben ik daar met jou geweest?”

Het ijs lijkt vanaf dat moment gebroken, ik krijg een uitgebreide mail terug van hem en sindsdien hebben we elke week mailcontact. We leren elkaar weer kennen en te waarderen. We blijken veel raakvlakken te hebben. We komen allebei uit een “rood politiek nest”, hebben allebei een motorrijbewijs maar nooit meer een motor gekocht. Op zijn aanraden lees ik de Millenniumtrilogie, waarvan net het eerste deel al op mijn nachtkastje lag. Het doet me aan vroeger denken , ook toen bespraken we boeken en songteksten o.a. Hij is gecharmeerd van de personage Lisbeth Salander, stoer en heel gevoelig.

Half december mailt hij dat hij zijn baan kwijt is, en voor twee weken naar Spanje teruggaat- waar hij een aantal jaren gewoond heeft- en dat hij nog voor een week naar Nederland komt en dat we elkaar “live” kunnen ontmoeten als ik dat ook leuk vind. Natuurlijk lijkt me dat leuk en spannend…

Ik denk na over de komende ontmoeting? Stel dat, stel wat? Hij met Ana – zijn Spaanse vriendin waarvan het onduidelijk lijkt of ze nog een relatie hebben of niet- . En ik met Johan, mijn partner waar ik al 20 jaar mee ben en twee kinderen mee heb. We maken een afspraak en ik geef mijn telefoonnummer door. Zodra hij in Nederland is, zal hij zijn nummer doorgeven. Op zondag 10 januari krijg ik een sms-je van hem. Hij is dus in Nederland! Onze afspraak zal doorgaan in HNY, tussen 12.00 en 13.00 uur.

Ik stuur hem een sms-je terug dat ik hem ’s avonds nog even zal bellen. Als ik hem bel, klinkt zijn stem nog precies hetzelfde als vroeger en nog net zo ‘droog’. Als ik vraag, “waar zit je nu,”zegt hij, “ik zit niet, ik sta!” En dat is typisch iets voor hem. Ik kan niet uitleggen waarom, maar zo voel ik het gewoon. De afspraak tussen 12.00 en 13.00 uur blijft staan.

De dag van de ontmoeting.

Ik ben net bij de metrohalte Oostplein en ik krijg een sms-je van hem: “New York, New York.” Mijn hart slaat over. Hij is er al ! Wat nu? Daar gaan al mijn plannen. Ik zou onderweg nog even uitstappen om zijn brieven die hij indertijd aan mij gestuurd had te kopiëren. Ik besluit om zo snel mogelijk naar Hotel New York te gaan. Ik ben nerveus ! Het is 11 januari, het sneeuwt en al “klunend” ga ik op weg.

Mijn gedachten gaan terug naar vroeger, de camping, de brieven en de eerste zoen niet te vergeten. Ruim twee weken voor onze ontmoeting heb ik alle 35 brieven nog eens doorgelezen en ik was helemaal ontroerd toen ik ze las. Ik had me van tevoren niet kunnen voorstellen dat er zoveel diepgang inzat. We waren nog zo jong! We waren zo verliefd en probeerden elkaar zoveel mogelijk te zien, ondanks ongeveer een chronisch geldtekort en ondanks de onoverkomelijk lijkende afstand, Ridderkerk – Hansweert.

Ik kom binnen, zie een man alleen zitten en ik herken hem niet meteen en loop door. Als ik terugloop zie ik die man naar me kijken en ik bedenk dat hij het echt moet zijn. Mager bijna. Ik denk in een flits dat er verder geen klik zal zijn. We geven elkaar een hand en kijken elkaar onderzoekend aan. Na twee zinnen is de sfeer van vroeger echter terug. Aan gespreksonderwerpen geen gebrek!

Na een heerlijke middag vol herinneringen komt er een einde aan. We gaan via -voor de lol- de hotellobby naar buiten. We maken nog een grapje of Anita Witzier van het televisieprogramma Memories buiten zal staan. Onze jassen, mutsen en sjaals gaan aan, het is koud buiten en ik breng Hans lopend naar de Breitnerstraat waar hij een vriend van hem zal ontmoeten. Eenmaal buiten pakt Hans me even beet. En hij kijkt me aan en zegt: Je bent alleen maar leuker geworden! Die opmerking komt binnen! En de blik in zijn ogen. Een bliksemschicht, zo voelt het! Compleet in de war, dit kan helemaal niet. Wat gebeurt hier? Afijn, we kroelen even en lopen verder over de Willemsbrug. Af en toe stoppen, even een omhelzing.

Ik bel Johan, mijn man of hij alsjeblieft de kinderen van de opvang wil halen en kom weer in het moment van de dag. We komen aan bij de Breitnerstraat. Afscheid. We hangen tegen elkaar aan en ik wacht. Die zoen van vroeger?? Even voel ik me weer veertien en ben terug in de tijd! Totdat Hans de betovering verbreekt en zegt. Yvonne, je gaat naar huis. Je gaat naar Johan, Jasper en Lisa. En natuurlijk, hij heeft gelijk ik sta weer met beide benen op de grond. Ik geef hem een zoen, we zwaaien nog een keer en ik ga met de metro naar huis. Naar mijn man en kinderen.

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 1 reactiezondag 19 april 2015

With love

Kom, ik ga eens vreemd, dacht ik. Debbie – de blonde schone die me welkom heet op Match4Me (zie mijn vorige blog) – en ik hadden al ruim anderhalf jaar een soort van knipperlichtrelatie. Het punt van ‘hoelang gaan we hier nog mee door’ en ‘waar zijn we mee bezig’ was inmiddels bereikt. En om er nou meteen een eind aan te maken, is ook zo wat. Je kunt beter eerst even checken of het gras bij de buren inderdaad groener is. Double-, triple-, quatrodaten: het is usance in de datingwereld, de meesten van ons staan op meerdere d-sites.

Lees verder!

geplaatst door Pringle - 7 reactieszaterdag 18 april 2015

Zaaddodende pasta

Het valt me op dat zo weinig mensen eigenlijk reageren op waar m’n blogs over gaan. Meestal blijven ze hangen in verontwaardiging over oordelen, over één kam scheren, veralgemeniseren en meer van dit soort calvinistische betamelijkheden. Precies de werking die goede columns beogen. Want dan is er duidelijk iets binnengekomen. Iets wat irriteert, iets wat prikt, wat soms dan ook, getuige de reacties, direct onschadelijk gemaakt moet worden. Ik schrijf de blogs vanuit mezelf, mijn eigen geraaktheid. Zonder bedoelingen verder. En inderdaad, ze prikken, brengen iets in beweging, roeren pijnplekjes aan, dat is wel duidelijk. Vooral als ze soms dingen zeggen die mensen niet willen horen.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 9 reactieszondag 5 april 2015

Ultieme zoen

De ultieme zoen.
En ja, dan vraag ik me meteen af; wat is de ultieme zoen?? We zoenen wat af. Deels uit grapje zeg ik van tevoren met de mannen waar ik mee date: “Als je niet lekker zoent… gaat het niet door”. Zoenen is voor mij echt heel belangrijk. En waarom?? Gewoon omdat ik het heel erg lekker vind en dan wel met de goede persoon uiteraard. Zoenen zie ik als een soort van graadmeter voor een mogelijk vervolg.

En waar moet die zoen dan uit bestaan? Voor de goede orde, ik heb het hier wel over de French Kiss. En dus niet over de klapzoen… de zoekende variant, zal ik wel of niet. Rondom nieuwjaar of met je verjaardag waarvan je denkt: “nee, hij niet of zij” en je arm dan strak gestrekt naar voren houden zodat je de afstand bewaard.

De French Kiss dus. Heerlijk. Voor mij is die zoen buitengewoon lekker, uitdagend, speels, erotisch, spannend, een eerste verkenning, elkaar aankijkend, plagend met elkaars tong, terughoudend, liefelijk teder, toch steeds weer anders, het effect dat je eigenlijk iemand verder wil verkennen, je lijf die reageert, tepels die groter worden, klopt het dat hij ook reageert? Een warm gevoel rondom je heup. Hartstochtelijk. Handen die voorzichtig elkaar verkennen, een rug die gestreeld wordt. Een verdwaalde hand over een bilpartij.Kortom een aangenaam gevoel. Zo zou hij ‘moeten’ zijn. De ultieme zoen. Vlinders?? Gevoel. Erotiek. Wat gebeurt er allemaal tijdens zo’n eerste zoen. Die allereerste zoen die overweldigend kan zijn. Geloof me wat ik beschrijf heb ik meegemaakt, en wil ik weer meemaken. Ik ga niet voor minder.

En dan? Door naar stap 2? Een volgende date ? Zijn het feromonen die rondvliegen? Het verschil tussen lust en liefde. Bevind zich dit op een snijvlak of is dit echt? En wanneer wel en wanneer niet? Of moet je die eerste zoen uitstellen?? Maar wat als het zoveel zegt. Want ja, heren. Als die zoen niet lekker is komt er echt geen lichamelijk vervolgfeestje. Ben ik te kritisch?? Of hebben mannen dat ook? Zonder in hokjes te willen verdelen. Hoe staan vrouwen en/of mannen hierin? Sta ik hier alleen in? Ik kan het me nauwelijks voorstellen……….dus laten we vooral zoenen.

Dus ja. Zoenen graag !

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 4 reactieszondag 5 april 2015

Gezocht: dominante man

Dit ben ik. Het eerste vakje op het profiel. Overeenkomsten in deze mini-reclameverhaaltjes zijn niet te voorkomen. De ‘voorspelbare ingekaktheid’, zoals Parlante het noemt in zijn blog ‘de zoekende man’, kom je ook op straat tegen en het is daar “allemaal te yoga”. Het vakje ‘Wie wil ik vinden’ heeft niet het doel van ‘elevator pitch’ . Maar wie je wilt vinden, zegt natuurlijk ook iets over jezelf. Misschien nog wel meer.

Lees verder!

geplaatst door Yar - 10 reactiesvrijdag 3 april 2015

De zoekende man

Ja, waar zijn ze? De vrouwen van allure. Wild, dierlijk, onbetamelijk. Wars van regels, normen. Geraakt, verhit, ontroerd, zo wil ik ze. Maar nee, wat kom ik tegen? Voorspelbare ingekaktheid. Binnenmaatschappelijk gelul. En allemaal te yoga. Een behoorlijk kwantum is ook nog door coaches onder handen genomen. Ze zijn allemaal heel bewust en erg van de eigen keuze. Op verrassende visies en gedachten heb ik ze nooit kunnen betrappen. Iets eigens, ho maar. Al denken ze van wel.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 11 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl