Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 30 mei 2015

Het einde van alle relaties

In een vorig blog 'Einstein over relaties' kraakte ik mijn hersens over de vraag waaraan je het begin van een relatie kunt herkennen. Dat begin bleek ver te zoeken: ergens in de oneindigheid der dingen die voorafgaan aan de staat waarin twee mensen zo vanzelfsprekend samen door het leven lijken te gaan. Is er wellicht iets zinnigers te zeggen over de vraag wanneer een relatie eindigt?

Lees verder!

geplaatst door Zweek - 2 reactieszaterdag 30 mei 2015

Doorzettingsvermogen

 

Mijn hulp heeft ontslag genomen, ze heeft het in haar rug. Kwam mij goed uit want ik vond eigenlijk al een tijdje dat ik me een dergelijke luxe niet kon veroorloven in verhouding tot mijn inkomen. Maar zij leek het geld nog harder nodig te hebben dan ik, dus tja, wat doe je dan.

 

Ik zit best vaak te niksen thuis achter de laptop, beetje webfeuten, beetje mailen, beetje freecellen. In die tijd kan ik natuurlijk ook schoonmaken. Is ook beter voor de calorieverbranding. Dusss... op deze regenachtige zaterdagochtend ben ik mijn huis eindelijk weer eens zelf aan het poetsen. En tijdens het soppen en dweilen en afnemen met vochtige doekjes, dwalen mijn gedachten alle kanten op. Als je puur lichamelijk en routineus werk doet, heb je alle tijd om na te denken. Grappig eigenlijk dat er niet meer filosofen zijn onder de mensen die fulltime lichamelijke arbeid verrichten.

 

Lees verder!

geplaatst door Lynn2 - 5 reactiesdinsdag 26 mei 2015

Het ideale profiel

Het ideale profiel.
Een tekst. Een hoop blabla. Aan mijn vrienden om me heen gevraagd of ik mezelf werkelijk goed presenteer. Kom ik niet te oppervlakkig over. Ben ik te eerlijk en geef ik daarmee alles weg? Kortom allemaal twijfels voor het “perfecte” profiel. Je wilt leuk, boeiend, interessant en daarentegen toch ook waarachtig overkomen.

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 1 reactiemaandag 25 mei 2015

De godin die nooit zal komen

Gek hè? Ik sta al heel lang op de site, ben helemaal niet bezig met relaties en toch blijf ik erop staan. Goed moment voor bezinning waarom. Nou, ten eerste vind ik het uitermate boeiend. Het ontmoeten van nieuwe mensen, puur op basis van tekst en foto. Foto is bij mij het minst belangrijk. De tekst, ja, daar gaat het om. En dan kijken wat me pakt. Soms komen er ontmoetingen. Nooit nerveus. Omdat ik het nooit aanga met verwachtingen. Totaal ontspannen zo’n gesprek in ga. Nieuwsgierig hoe het zich ontvouwt. Hoe het gaat. Altijd vanzelf. Dat is mooi. Heb nooit een geforceerd stilte-moment meegemaakt. Dat je in de modus terecht komt van wat zal ik eens zeggen.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 5 reactieszondag 24 mei 2015

One night stand

Tijd bestaat niet, weten we inmiddels. Het is een mentaal construct, evolutionair ontwikkeld in het menselijk bewustzijn. Dieren kennen het niet. Ze maken zich er niet druk om of ze morgen nog genoeg te eten hebben. Ook het aanleggen van een wintervoorraad beukennootjes is voor de eekhoorn slechts een instinctgedreven activiteit en niet het resultaat van een weldoordachte planning. Als dieren wel een vooruitziende blik zouden hebben, dan zou de mannetjesspin die na paring levend wordt verslonden door zijn vrouwelijke equivalent wel gek zijn om haar het hof te maken. Wij mensen vinden dat een tamelijk gruwelijk idee, maar de spin zal niet het idee hebben dat zijn besluit zich over te geven aan de daad eigenlijk betekent dat zijn hele seksuele leven wordt samengebald tot één – in zijn geval fatale – one night stand. Hij doet gewoon waar hij op dat moment zin in heeft.

Lees verder!

geplaatst door Zweek - 2 reactiesvrijdag 22 mei 2015

Joggen met hoofddoek


Vanochtend stond ik in de file voor het stoplicht en zag een fraai voorbeeld van integratie. Een gezette vrouw van middelbare leeftijd gekleed in een enkellang gewaad, wapperende regenjas eroverheen, en een hoofddoek zorgvuldig om haar rood aangelopen hoofd gewikkeld. En weet je wat ze deed? Joggen! Behept met de nodige vooroordelen keek ik om me heen of zij wellicht een stout wegrennend kind achterna zat. Maar nee, ze jogde in een gelijkmatig tempo in een soort eendenpas geheel in haar eentje over het trottoir.

Lees verder!

geplaatst door Lynn2 - 6 reactieszondag 17 mei 2015

De jurk

Toen ik gisteren opstond, was ik een beetje chagrijnig. Slecht geslapen en gewoon even geen zin in de dag die kwam. Ik kon eigenlijk al uittekenen hoe hij zou gaan verlopen: er was slecht weer voorspeld en op het programma stonden de standaardevenementen van ieder weekend: boodschappen doen, wassen draaien, huis poetsen, mail en administratie bijwerken.

Lees verder!

geplaatst door Zweek - 3 reactieszaterdag 16 mei 2015

Tina's probleem

Mensen, denk vooral even met me mee. Stel: je bent single en je ontmoet plotseling, zomaar uit het niets, iemand ......okay. Men snapt wat ik bedoel: het is niet te beschrijven, je hart slaat op hol, je verstand laat je in de steek, je buik zit vol met vlinders, je kunt alleen nog maar lachen en zingen.. Magie, sterren, blikseminslag. Maar je woont alleen met je kinderen en je hebt de volledige allenzorg. Omdat je weduwe of weduwnaar bent of omdat de andere ouder niet of nauwelijks kan mee-ouderen. 

Lees verder!

geplaatst door Haya - 8 reactieszaterdag 16 mei 2015

(Hij)Boer zoekt Vrouw.

Geef me de Vijf.
Beste Haan, dat kan jij helemaal niet aan!

Lees verder!

geplaatst door Yar - 6 reactiesdonderdag 14 mei 2015

Einstein over relaties

Ik heb een fascinatie voor het begrip oneindigheid. Zo vind ik het een geweldig idee dat ons heelal, al aardig groot van zichzelf, nog iedere dag alsmaar verder uitdijt. Waarbij het fenomeen 'tijd' in wezen een menselijke misvatting schijnt te zijn. Zodat je je met recht kunt afvragen of dat heelal inderdaad iedere dag groter wordt. Want gisteren bestaat niet en dus gaat de vergelijking in omvang met de vorige dag eigenlijk niet op. 

Lees verder!

geplaatst door Zweek - 7 reactieswoensdag 13 mei 2015

Het beste komt nog....deel 2

Voorzichtig betrad Thirza Thoralf's slaapkamer en nieuwsgierig keek ze rond. Ook dit vertrek was licht en ruim. Afgezien van een fauteuil en een kledingkast werd de kamer vooral opgevuld door het bed. Bijna vrouwelijk elegant oogde de gespijlde sponde, maar desondanks leken de afmetingen imposant. Het dekbed en de kussens waren omkleed met fluwelige, beige-achtige overtrekken. Terwijl ze zich uit alle macht probeerde voor te stellen hoe twee mensen die elkaar nog nooit naakt hebben gezien zich gedragen in een slaapkamer vlinderde Thirza met de toppen van haar vingers langs de zachte stof.
Ze zag hoe Thoralf zijn poloshirt over zijn hoofd trok en vervolgens met ontbloot bovenlijf in gedachten verzonken naar haar leek te kijken. De schemering onthulde ternauwernood dat hij weinig borsthaar had en smalle schouders, maar stevige armen. En toen hij zijn broek uit had getrokken zag ze zijn gespierde, stevige benen. Voetbalbenen.

Lees verder!

geplaatst door Haya - 3 reactieswoensdag 13 mei 2015

Het beste komt nog....deel 1

Thirza sloeg haar beide handen voor haar mond en hapte naar adem alsof haar leven er vanaf hing. Rustig...rustig nou maar.
Haar hart klopte wild en haar bloed bruiste als gazeuse door haar aderen.
Wat was het dat haar zo overstuur maakte, dat het haar de adem benam?
Yorke, haar zoon hing met zijn smartphone op de bank en hij schaterde hardop, met overslaande stem, zoals alleen puberjongens dat kunnen. "Ook dit is maar tijdelijk" besefte ze. "Straks slaat zijn stem niet meer over, dan blijft hij diep, dan buldert hij van het lachen."
"Is er iets mam? Je kijkt zo apart?" "Nee hoor schat, er is helemaal niets." Ze stond op, drukte een kus op zijn glanzende rode haar en beende, ietwat licht in haar hoofd naar de keuken, de IPad met twee handen omvattend.

Lees verder!

geplaatst door Haya - 1 reactiewoensdag 13 mei 2015

Erbij horen

Drie dagen voor mijn 17e verjaardag dwong ik mijn toenmalige vriendje min of meer tot ‘echte seks’. Technisch was ik nog maagd en vreesde dat ik me eenmaal volwassen kapot zou schamen als ik moest toegeven dat ik op mijn 17e nog nooit met een jongen naar bed was geweest. In die tijd, in mijn dorp, wilde dat immers zeggen dat je te lelijk was, dat je er niet bij hoorde. Dacht ik. De daad vond plaats in de hobbykamer boven de garage. Haastig, onhandig, ongemakkelijk, en pijnlijk... voor beide. Mijn moeder kon ieder moment onderaan de trap staan roepen dat het hoog tijd was om afscheid te nemen. Mijn vriendje moest er een beetje om huilen. Hij had van onze eerste keer iets moois, iets romantisch willen maken. Ik was triomfantelijk, want mijn doel was bereikt. Ik hoorde erbij.

Lees verder!

geplaatst door Lynn2 - 5 reactiesmaandag 11 mei 2015

Date in het Kralingse Bos

Date in het Kralingse Bos.
Een jaar na mijn scheiding ben ik het zat, ik wil weer een man in mijn leven. En eerlijk gezegd , ik wil wel weer eens seks. Met mijn 45 jaar is het stappen wat minder geworden en om nou een man op te pikken uit de kroeg. Ik besluit me in te schrijven op een datingsite en gewoon eens te zien wat er op mijn pad komt. Alleen dat is al een wereld op zich. Flirts van alle kanten. Een aantal gaan meteen al opzij. Ja kritisch zijn we wel.

Lees verder!

geplaatst door Vonnyzondag 10 mei 2015

Toeschouwer

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik heb een voetbalminnend gezin. Niet alleen om te doen maar ook om naar te kijken. Daarbij wordt slechts zelden een belanghebbende wedstrijd overgeslagen. Zo keken we vorige week onder het eten naar de bekerfinale.

Lees verder!

geplaatst door Zweek - 2 reactiesvrijdag 8 mei 2015

Cop(u)la

Cop(u)la

‘ Ik wil met mijn trein over uw rails de statie bereiken.’ Ik was 15 en maagd. Hoe ik op zijn schoot beland was, waar en waarom, proberen we te reconstrueren. Zoveel jaren ertussen. God only knows. ‘Ge kleeft aan me’, zegt hij door de telefoon met die zachte, bekende stem, ‘aan mijn lijf en in mijn kop’. C., mijn jeugdliefde, mijn boerenzeun, degene waar ik mijn zinnen op had gezet. Straal- en strontverliefd. We stoffen via KPN onze herinneringen af. Ik had een sproetensnoet. ‘Alsof ge tegen de wind in gegierd hebt ’. Ik wentelde me in zijn taal, een Vlaamse liefdesstijl waar ik broeierig van werd. We schreven elkaar geregeld. Ik sprintte minstens veertig keer per dag verwachtingsvol naar de brievenbus en omdat onze oprit zo lang was, smolt mijn pubervet van mijn botten. Er bleek een vrouw onder te zitten.

Lees verder!

geplaatst door Cheyenne - 3 reactieswoensdag 6 mei 2015

De worsteling van schrijven

Een nieuw blog, soms een probleem. Soms heb ik geen ruimte om te schrijven. Ik wil ook het liefst niet over dingen schrijven, maar in dingen schrijven. In geraaktheid, iets moet me pakken, me in beweging brengen, en dan in dat gepakt zijn schrijven. Dat is het ideaal.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 5 reactieszondag 3 mei 2015

Hans

Mijn eerste vriendje heette Hans. Hoe mijn laatste vriendje heet, dat weet ik nog niet.
Het was in de tijd waarin een klaslokaal nog naar vulpennen en wasco rook. De jaren waarin alle schoolboeken bruin gekaft waren en je een rapportcijfer kreeg voor netheid en vlijt. Het tijdperk van lauwe schoolmelk, speelkwartieren en echte kleuterscholen. Daar ontmoette ik Hans.

Lees verder!

geplaatst door Zweek - 2 reactiesVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl