Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 29 juni 2015

De godin die nooit zal komen (slot)

O, ja, heel soms beleef ik het. Die godin. In een ontmoeting met een vrouw. Dat onze zielen elkaar raken. Maar dat we elkaar toch net niet kunnen bereiken. Door de lagen eromheen, hoe we het leven ieder voor zich invullen. Soms echt onoverbrugbaar. Frustrerend. Dat wel. Maar zoiets laat me niet achter met een leeg gat. Nee, wel grote verwondering, grote vragen, niet te beantwoorden vragen waarom het allemaal zo moet. Waarom het leven zo in elkaar zit. Waarom alles niet gewoon vanzelf gaat. Waarom mensen elkaar niet gewoon in de armen vallen. Allemaal verlangend naar hetzelfde. Allemaal geraakte, verwonderde en op elkaar aangewezen mensen, die zo graag hun leven willen delen met een ander.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 3 reactieszondag 21 juni 2015

Per ongeluk

Vroeger, toen ik nog jong was en de wereld wilde verbeteren, las ik de Opzij. Ben ik heel eerlijk in. Ik herinner me dat daar altijd een geinig stripje achterop stond. Zo had je die van die twee vriendinnen die samen op de bank een wijntje dronken. Gedurende de plaatjes van het verhaal mijmerde een van hen over de vraag of ze nu wel of niet een kind zou willen. 'Aan de ene kant denk ik van: ja, dat lijkt me geweldig. Maar aan de andere kant, denk ik ook weleens van pfff....' Terwijl de vriendinnen op de volgende plaatjes zwijgend deze voor- en nadelen overdachten en de fles zienderogen leger werd, verzuchtte de mijmerende op het laatste plaatje: 'Het mooiste zou zijn als ik er per ongeluk eentje kreeg...' Die vond ik destijds erg grappig. Ik had nog geen kinderen toen, maar dit terzijde.

Lees verder!

geplaatst door Zweek - 1 reactiezondag 14 juni 2015

Droomvrouw versus droomman.

Van de week kreeg ik een bericht, dat ik iemands droomvrouw zou zijn. Voor de goede orde moet ik erbij vermelden dat het bericht van een andere datingsite kwam. ‘Droomvrouw? Ik?’, was mijn eerste gedachte. Ik ben leuk, heel leuk. Ik ben warm en gezellig. En ja, wie wil er niet iemands droomvrouw zijn. Toch? Hoop ik stiekem ook niet mijn droomman te ontmoeten? Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 2 reactieszondag 14 juni 2015

Wij van WC-eend

Met ons lidmaatschap hier, of dat nu gratis of betaald is, hebben we in ieder geval één horde op weg naar een nieuwe geliefde genomen: het schrijven van een profieltekst. We hebben allemaal een (voorlopige) oplossing gevonden voor de onmogelijke opdracht om onze veelzijdige en unieke persoonlijkheid samen te vatten in een paar zinnen binnen de kaders van een voorgestanst sjabloon.

Lees verder!

geplaatst door Zweek - 3 reactiesdonderdag 11 juni 2015

De godin die nooit zal komen II

Ja, moet het bekennen. Telkens kijk ik toch wel naar een vrouw die ik ontmoet van 'is ze het'? Wel altijd met een lach, dat moet ik zeggen. Het beheerst niet echt m’n leven. M’n leven is zo al boeiend zat. Ook hierdoor. Dat is wel mijn zegen. Dat ik in niets ingegraven ben, dat er geen frustratie is, of zuur gemis, of steeds een zeurend voelen dat er iets niet is. Nee, maar ik blijf wel dromen, er blijft altijd iets van een droom, verlangen, wat ook kleur geeft aan m’n leven.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactieswoensdag 10 juni 2015

Volhouden

Hij heeft net de 86 niet gehaald. Mijn zus belde met het nieuws en ik wist dat het eraan zat te komen. De aftakeling was al een paar jaar bezig en de laatste drie maanden ging het {gelukkig} snel. Gelukkig want het lijden kan zich zo zinloos manifesteren. De laatste broer uit deze rij van echte amsterdamse knoesten. Die koppen, zo herkenbaar. Brede schedels, wat de slavische component vertegenwoordigt.

Lees verder!

geplaatst door Klungel - 2 reactieszondag 7 juni 2015

Van alle tijden

Ik ben 50, het is kwart over twee 's nachts en ik zit in de auto. Samen met drie meiden van 18, van wie er één mijn dochter is. Ze gaan hun afgesloten eindexamen vieren en de allergoedkoopste vlucht vertrekt vanaf Düsseldorf, natuurlijk op een onmogelijk tijdstip. Iemand moet dan de dames en hun overvolle koffers in het holst van de nacht naar het buurland rijden. En die eer is mij toegevallen.

Lees verder!

geplaatst door Zweek - 1 reactiezondag 7 juni 2015

Tabula rasa

Tabula rasa

‘ Hij dacht: ik sla haar dood en steek het huis in brand.

Ik moet de schimmel van mijn voeten wassen

en rennen door het vuur en door het water plassen

tot bij een ander lief in enig ander land.’

We waren vijftien, dronken in ons hoofd van verliefdheden, verward door verdwalende handen, onnozel verwachtingsvol, gevaarlijk nieuwsgierig naar liefde, klaar om uit ons kind-zijn te barsten. Een nieuw begin. Geen vriendjes-zijn, maar vriendjes-hebben. De leeftijd waarop ze elk onverstandig meisje met een ketting aan een klop-klop-echt-eiken-tafel vast zouden moeten ketenen met, voor alle zekerheid, een kuisheidsgordel tussen die hersenloze benen. De raad van een wijze vader dat je een wybertje tussen je knieën moest klemmen als je dan toch zo nodig moest vrijen, sloegen we massaal in de wind. De liefde riep harder dan hij.

Ook in het onderwijs deden ze hun best om van ons totaal gedesillusioneerde kwezels te maken. Literama stond vol met ontmoedigende gedichten.‘Het huwelijk’

Lees verder!

geplaatst door Cheyenne - 1 reactievrijdag 5 juni 2015

Samen alleen met vakantie

Vakantietijd. Voorpret? Ook 'uit de kinderen'? Tot voor vier jaar geleden ging ik met mijn jongste zoon met vakantie. Niet alleen dus, maar toch, enigszins alleen. De laatste keer dat hij meeging, was hij veertien. Naar het zuiden van Oostenrijk, aan een meer met kraakhelder water, dat was het idee. Daar aangekomen een camping gezocht, een grote, met wat vertier 's avonds voor mij, en voldoende vriendjes voor hem, om vriendinnetjes ging het hem nog niet. Mij, voor mezelf, eigenlijk wel, maar ja, om die tegen te komen op een familiecamping

Lees verder!

geplaatst door Yar - 1 reactieVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl