Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 28 november 2015

On-thuis

Mijn blogs. Wat worden ze veel gelezen. En wat roer ik veel irritatieplekken aan. Bijvoorbeeld als ik zeg dat ik mezelf leuk vind. Dat mag niet. Je hebt zo een ziektebeeld voor je kiezen.
Ook dat ik bij elke ontmoeting in één oogopslag voel wie ik tegenover me heb. Mag óók niet. Nee, natuurlijk heb ik het niet over een totaal doorzicht in iemands persoonlijkheid. Maar wel of iemand leeft vanuit onafhankelijk zelfgevoel, of dat iemand leeft met een angstige ‘doe ik het wel goed’ mentaliteit. Dat voel ik onmiddellijk.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactiesmaandag 23 november 2015

Dit weekeinde in Schiedam genieten van grootste gratis filmfestival

Komend weekeinde staat in mijn woonplaats het grootste gratis filmfestival van ons land op het programma. Voor het elfde achtereenvolgende jaar, dus beslist geen eendagsvlieg. Het is nu voor het vierde jaar dat ik dit vierdaagse festival ga bezoeken. De eerste zeven jaar heb ik verstek laten gaan. Waarom? Omdat de naam me niet aanstond: Suikerzoet Film Festival. Dat heeft iets van ondragelijke vrouwenfilms aan elkaar geborduurd tot een niet om aan te zien breiwerk, een misselijk makende onverteerbare brij van tranen. Ik heb me schromelijk vergist:

Lees verder!

geplaatst door Yar - 2 reactiesmaandag 23 november 2015

Successtory voor de Match4Me

Ik heb mijn vriendinnen beloofd een succes verhaal te schrijven over onze vriendschap die we dankzij M4M hebben, ook om de oprichters van de match te bedanken voor hun site. Of het echt werkt een site met alleen hoger en WO opgeleiden blijft in het midden omdat hier en daar emotioneel niveau en contactuele eigenschappen door al dat gestudeer soms erg achterwege blijft.

Lees verder!

geplaatst door Shirley - 6 reactieszondag 22 november 2015

Daten, meerwaarde in mijn leven

Heerlijk. Het ontmoeten van mensen uit onbekende hoek. Mensen die ik normaal nooit tegen zou komen. Betekent veel voor me. Al die ontmoetingen hebben me op een of andere manier dieper en reëler met de voeten op de grond gezet. Mijn leven was eerst veel te filosofisch. Ik wist het allemaal wel, maar ben nu veel meer echt gaan voelen, echt op emotie, waar mensen staan, wat hen beweegt. Het heeft mij tussen de mensen gebracht. Om tegelijkertijd te ontdekken dat ik in veel dingen echt anders ben.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 4 reactieszondag 22 november 2015

Hoe beleef jij het 'alleen koken, alleen eten'?

“Vera zit thuis met een gekneusde rib, herstel, twee gekneusde ribben, heel pijnlijk. Tja, en ik heb het gedaan. Niet expres natuurlijk. Wat het geval was. Er bleef een stukje brood in haar keel steken. Ze raakte in paniek, gooide de eetstoel van schrik naar achteren. Dat doet ze normaal nooit, dus ik dacht, er is echt iets aan de hand. Een paar keer op haar rug geslagen. Toen dat niet hielp, herinnerde ik me eens zo’n speciale greep gezien te hebben op televisie. Je pakt dan iemand van voren op de ribbenkas vast en maakt een harde beweging. Nou dat hielp, maar ja, daarna de pijn. De volgende ochtend is ze naar de dokter gegaan. Ribben gekneusd, herstel kan wel paar weekjes duren. Maar hoe doe jij dat nou, als vrijgezel? Als jou zoiets gebeurt, heb je daar wel eens over nagedacht?”

Lees verder!

geplaatst door Yar - 7 reactiesmaandag 16 november 2015

Oma

Ze date ook. Krijg net een mail van haar. Heerlijk, roept ze. O, ik heb zo’n lol. Mannen! En elke keer schatten ze me jonger. Ja, als ik dan die vrouwen van mijn leeftijd zie. Tsjonge, jonge, dat zijn me toch een verzameling rimpeldozen. Baarmoeder kwijt. In de overgang. Haaruitval. Steunkousen. Thuiszorg. Alles lilt en lelt. Nee, dan ik. Op m’n 90ste. Hopla. Zie eruit als 50. Heb dat ook in mijn profiel gezet. Die leeftijd. Waarom niet? Zo zie ik er gewoon uit, toch? Dus wel zo eerlijk om dat te vermelden.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactieszaterdag 14 november 2015

Bindingsangst

Ja, mensen vragen me weleens. Zo’n leuke man. Zo boeiend, zo creatief, een man die zulke prachtige teksten schrijft, zulke mooie muziek maakt. Waarom heeft hij nog geen partner? Hoe kan dat? Ze liggen bij bosjes voor z’n deur. En nooit is het goed. Wat is het? Bindingsangst?
Of ben ik gewoon te leuk, te bijzonder en authentiek om een gelijkgestemde te vinden. Als ik dan kijk hoe dat bij veel anderen gaat. Hup, ze hebben zo weer iemand. Snap ik niks van. Misschien is het verschil dat ik echt contact zoek en zij een onderkomen. Of maken ze ervan wat ze nodig hebben. Kom ik ook tegen. Leggen ze er iets in wat er helemaal niet is. Om zo uit het werkelijke contact weg te sporen.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 3 reactieszaterdag 14 november 2015

Parijs staat in brand

Gisterenavond verschoonde ik mijn bed.
Wat een heerlijk bed heb ik toch, lekker breed, behaaglijk, en weer "fris en fruitig". Ik bedacht me dat ik daar een blog aan zou kunnen wijden.

Lees verder!

geplaatst door Nazomerdonderdag 12 november 2015

Wat een xpd[ajfajf sa[f

Wat een ‘fkjsdlkfjsajf’ Had ik werkelijk gedacht dat ik er een vriend bij had?
Zie mijn voorlaatste blog. Wat voel ik me ongelooflijk naïef. Ik dacht echt dat we een bijzondere vriendschap hadden. Dat hij er voor me was. Al was het dan digitaal. Dat ik ook een speciaal plekje bij hem had, hoe klein ook. Nu lijkt alles een spel geweest. En welke rol had ik daarin?

Lees verder!

geplaatst door Vonny - 6 reactiesvrijdag 6 november 2015

Mijn ideale date

Mensen met echt een verhaal. Waarmee ze me boeien. Waarmee ik aan hun lippen hang. Vanuit hun eigen manier van kijken, eigen manier van leven. Als ze mijn gretigheid voelen, mijn verstaan, m’n echte belangstelling. En daarom niet meer ophouden. Mij in een stemming brengen. Vol van de kleur van een ander leven. Het leven van een ander mens. Een leven dat mij raakt. Wat door me heen trekt. Nog uren. Tot in de nacht. Tot in de volgende dag.
Ik wil meer. Ze maakte van alles in me wakker. Wat ik met haar wil delen. Wij die volgende dag elkaar weer spreken. Oneindig in een stroom geraken. Alsof het leven zelf bezit van ons neemt. Alsof het leven zelf gaat spreken. Ons brengt naar weidse landschappen. En zo samen aan een reis beginnen.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactiewoensdag 4 november 2015

Bloggen over.....

Ben nog niet zo'n blogger. Om eerlijk te zijn is dit pas de tweede blog van mijn leven! 
Als ik al die flitsende teksten lees denk ik dat ik er maar beter niet aan kan beginnen. Maar als ik op de fiets zit, of in de auto ergens heen rijd schieten er wel 20 onderwerpen door mijn hoofd waarover ik zou kunnen schrijven.

Lees verder!

geplaatst door Nazomermaandag 2 november 2015

Neutraal leven

Op weg naar een Brabantse familiedag zaten we weer eens als voltallig gebroken gezin in mijn auto. Dat komt steeds minder vaak voor, dus alleen die gezamenlijke autorit vond ik al een geslaagd begin van het uitje.
De tomtom leidde ons naar de plaats waar het feest zou beginnen en deed daarbij ook het PSV-stadion aan. Geen neutraal terrein voor mijn Feyenoord-minnend kroost, dus het commentaar was niet van de lucht. Mijn kinderen spoorden me aan om zo snel mogelijk door te rijden maar ik liet me niet verleiden tot het overtreden van de verkeersregels; dus toen ik bij het stoplicht rechtsaf sloeg, stopte ik netjes voor de overstekende voetganger.

Lees verder!

geplaatst door Zweekmaandag 2 november 2015

En seconde

Soms kan ik zo onhandig zijn. Zo ook drie weken geleden, ik wilde nog snel wat laatste spullen opruimen voordat ik ging slapen en deed dat dus net iets te snel. Bam… mijn teen gestoten tegen de poot van de bank. Ik rende door de kamer om de pijn eruit te lopen, maar helaas het kwaad was al geschied. Zo raar wat één seconde van onbenulligheid voor een invloed op je leven kan hebben.

Lees verder!

geplaatst door Florie_Vorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl