Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 28 februari 2016

Schurende zielen

Kreeg pas weer een mail van zo iemand die mijn profiel niet goed begrijpt. Nou ja, ik denk dan, heb ik het zo onhelder opgeschreven? Nee, ik zie het al. In mijn profiel staat ergens: ’Dat de zielen schuren’. Gebruik nooit het woord ziel, want je bent gelijk de lul. Krijg je onmiddellijk zo’n reactie van een spiritueel wezen, die weer teveel Tolle gelezen heeft. Word ik wel akelig van. Alles wat ik overdrachtelijk bedoel wordt onmiddellijk in deze sector getrokken. Je hoeft maar één woord te gebruiken wat ze herkennen uit hun eigen boekjes, of je ontspoort helemaal in wat je eigenlijk zeggen wil. De hele overdrachtelijkheid naar de kloten. Als ik dan reageer met: ik denk dat we in een andere wereld leven krijg je een gepikeerde reactie. Niet meer recht te trekken. Neem ik soms nog de moeite om uit te leggen wat ik er mee wil zeggen, heeft geen enkele zin. Voor sommige dingen geldt gewoon, als ze het niet gelijk begrijpen, onmiddellijk ophouden. Want je kunt ze er dan ook niet naar toe lullen. Ik heb de laatste tijd gelukkig al vrij snel in de gaten of het een kansloze missie is. Vroeger kon ik nog wel eens een tijdje heen en weer mailen. Dat doe ik niet meer. Zie ik in een profiel staan zaken als coach, opsteller, HSP, systemisch werk, bewustzijnsontwikkeling, of Tolle, dan weet ik, niet doen. Is geen leuke vrouw. Wat een vooroordeel, hoor ik ze alweer roepen. Nee, ervaring, gewoon kijken. Ze schieten altijd in de verdediging, en zelden komt het tot een gelijkwaardige uitwisseling van visies. Want je kan natuurlijk gewoon anders over dingen denken. Ik word steeds weer bevestigd in mijn gevoel dat ze therapeut zijn om hun eigen pijnplekken onder water te houden. En daarom persoonlijk vaak stilstaan. Ook elke confrontatie met een wezenlijk andersdenkende vermijden, omdat dat bedreigend is. Dat er zo al snel een veilig gemeenschapje ontstaan van aanhangers. Dat is irritant. Ik wil ook wel eens lekker leven met die lui, m’n bek een douw geven, zeggen wat in me opkomt, onbetamelijk zijn, dat ze eens lekker kwaad worden, ruzie maken, stromen, dat ik er geil van wordt. Zonder ineens weer tegenover dat ‘ik vind’ te staan.


geplaatst door Parlante - 6485 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl