Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 21 maart 2016

Hokjesman

Het was goed bekeken al op de middelbare school zo dat ik nergens echt bij hoorde. Beter gezegd: bij wilde horen. Dat maakte het leven niet altijd eenvoudig. Ik heb weleens laarsjes teruggebracht, als puber, omdat een meisje dat ik echt niet leuk vond(een discotypje) ze ook had. Ik wilde het liefst dingen die niemand had, maar ik wilde ook weer niet te apart zijn.Ik was van jong af aan een beetje ‘kak‘ en een beetje ‘alternatief’ tegelijk. Die gemengde identiteit was in al mijn bezigheden zichtbaar. Ik ging uit in een alternatief jongerencentrum, droeg veel zwarte kleding (‘trek eens iets anders aan’ zei mijn moeder als ik weer mijn geliefde zwarte coltrui droeg) maar ik dronk en blowde dan weer niet zoals de rest van de populatie ter plekke wel deed. Ik had ook geen getoupeerd haar, maar een jaren- 80 permanent en kocht mijn kleren bij Mac and Maggie en niet bij de dump. En ik danste niet wild met mijn armen zwaaiend om me heen zoals al die New Wavers, gelijk hun helden van The Cure en The Smiths, wel deden. Daar was ik al met al niet alternatief genoeg.
Soms gingen we naar een echte disco. Ook dat was het niet. Ik voelde me erg misplaatst tussen al die modepopjes, met hun pasteltinten sweaters met een merkteken erop, die dansten in een kringetje om hun handtasjes heen. Ze waren ook helemaal niet aardig, dat waren de popi’s van de klas ook, de disco’s. Die hadden de touwtjes in handen. Pesters waren het. Disco’s vermengden zich wel met de kakkers. Dus via die link had ik soms nog een ingang. Want bij de kakkers hoorde ik een beetje. Vanwege mijn hockeyverleden.
Ik zat als kind een tijdje op hockey, omdat mijn beste vriendin uit een echte hockeyfamilie kwam en zij mij overhaalde het ook te proberen, maar helaas ik heb me nooit op mijn plek gevoeld in de hockeywereld. Ik voldeed aan geen van de criteria om er voldoende bij te horen; vanaf peuterleeftijd met een stickje geklooid hebben langs de lijn, pa en ma in veteranen 1, ook nog lid zijn van de tennisclub en natuurlijk jaarlijks op wintersport. Het was mijn wereld niet.
Op een dag bedacht ik me, halverwege de puberteit, dat volleybal me wel leuk leek. We deden dat veel bij gym op de middelbare en ik was er best goed in. Samen met 2 vriendinnen werd ik lid van de plaatselijke club.
Het paste me, volleybal. Dat waren allemaal mensen die je ook niet goed in een hokje kon plaatsen. Ik voelde me thuis tussen de volleyballers. Het waren vaak erg aardige mensen. En lang en slank en aantrekkelijk(de mannen). Ik werd verliefd op een paar volleyballers tegelijk. Zodoende altijd zin om te gaan trainen, heb het jaren volgehouden.
Nu even de link naar het vinden van een man. Ook daarin loop ik aan tegen het gegeven dat ik niet in een hokje pas. Voor de zeilende kakker heb ik te linkse hobby’s en te weinig oud geld in de familie. Voor de links alternatieve biologische chefkok doe ik teveel met de auto en eet ik te vaak een bitterbal. Met allebei kan ik trouwens onderhoudende gesprekken voeren, maar dat kan ik ook met een havenarbeider, wiens denkbeelden haaks staan op de mijne, dat is gebleken.
Met een vriendin werk ik aan een mindmap van onze ideale man/ideale relatie. Niet omdat we zoeken naar perfectie maar omdat we steeds beter weten wat we wel en wat we niet willen. En ook wat werkt en wat echt niet werkt. Het is leuk tijdverdrijf en best inspirerend. Het is fijn dat je echt alles mag wensen voor jezelf. Wetende dat er vaak chemie is met mannen die heus niet voldoen aan alle kenmerken die staan in de gemaakte mindmap. Zoals we ook weten dat we zelf ook zo onze dingen hebben die echt niet goed in de markt liggen. Maar als je je daar op focust kom je nooit verder. Focus dus op onze wensen.
Goed, ik wens dus een man die ook niet in een hokje past, kan daar wellicht een nieuw hokje voor worden uitgevonden? Ik zal de hokjesman eens benaderen hiervoor.

 


geplaatst door Babette - 6100 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl