Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 27 april 2016

De ideale

In mijn familie wordt aan ieder meisje de gouden spreuk meegegeven dat alles wat een man meer heeft dan een aap, is meegenomen.

Als jong meisje klinkt zoiets nog tamelijk begrijpelijk. Bij het opgroeien ontstaat de neiging aan die spreuk wat ruimere nuances toe te kennen, mede omdat de gedachte een aap als huisgenoot te bezitten niet zo gezellig lijkt. En iedereen die ooit in Afrika is geweest en weet hoe verschrikkelijk gemeen en gevaarlijk zo'n loslopende volwassen chimpansee voor een mens kan zijn, zal mij meteen begrijpen.

Hoewel de familie spreuk nooit helemaal vergeten wordt, komt langzaam maar zeker de bedoeling daarvan bovendrijven, en wel dat de spreuk stimuleert om te gaan nadenken over een ideaalbeeld voor een toekomstige metgezel. Hopend natuurlijk dat zo'n ideaalbeeld ooit voorbij zal komen en dan nog zal kiezen speciaal voor jou.

Hoewel ergens in het achterhoofd nog steeds de gedachte blijft hangen dat die familiespreuk wel eens afkomstig kan zijn uit de periode van gearrangeerde huwelijken ter beveiliging van wederzijdse vermogens en belangen, waarbij de partners elkaar ook in bed dienden te tolereren ter veiligstelling van het nageslacht.

Iets waarbij je met een aap als voorbeeld maar niet te lang over moet nadenken.

In mijn geval was het ideaalbeeld snel gevormd. En dat was dat diegene liever niet kleiner was dan ik of van dezelfde lengte. Als modefreak hield ik er al snel van om schoenen met hakken te dragen. En dan bedoel ik nog niet eens stiletto hakken. Met hakken aan ben ik snel 1.80 groot en zie dan toch graag een nog wat grotere man naast mij. En dan het liefst van een beetje stevig getraind postuur, zodat ik daar lekker tegen aan kan leunen bij het wandelen. Iemand die weet hoe een vrouw behandeld dient te worden en bijvoorbeeld bij het uitgaan in staat is op de juiste manier een deur voor je open te houden en je te helpen met je jas. En zo zijn er nog wat handigheden die de ideale toch echt dient te bezitten om mij te bekoren. Gelukkig zijn er velen die de kunst om een vrouw op de juiste wijze te behandelen tot in de perfectie beheersen.

Lastiger zijn de wensen over het innerlijk en met de loop der jaren zijn die wensen telkens breder geworden. Van de ideale verwacht ik een regenboog aan ervaringen, kennis en interesses. Een man die in zijn leven niets bijzonders heeft gedaan en/of ervaren, is voor mij niet interessant. Hetzelfde geldt voor een man die door verloop der jaren is gaan stilstaan, blijvend achteruit kijkt, niet meer vooruit kan denken, fantaseren, wensen en verlangen.
De ideale mag best een volle rugzak aan plezier, verdriet, kennis en meningen mee brengen. Mits positief verwerkt en werkbaar natuurlijk. En heel veel interesses op welk terrein dan ook en in een zo breed mogelijk spectrum.

Op mijn leeftijd heeft iedereen, als het goed is, het nodige gezien en meegemaakt.

Per slot van rekening zoek ik iemand van rond mijn leeftijd. Mijn familie zou erg schrikken als ik aan zou komen met een loverboy. Niet dat ik ooit de neiging heb gehad om naar een loverboy uit te kijken; maar toch. Bij elke man die mij bijvoorbeeld slechts trakteert op een etentje, theater of bioscoop, en waar ik even over vertel, wordt door elk van mijn kinderen meteen angstig gevraagd wat zijn leeftijd is. Alsof ik direct dan al wat meer met zo'n aardige man heb.
Om je naar te lachen over die kinderen. Ik zie er wel jonger uit dan mijn leeftijd aangeeft, maar van binnen weet ik precies hoe alle jaren tot nu zijn geweest. En voor mij past daar geen te jonge man bij. Geef mij maar de doorleefde man met inhoud.

Mijn ideale bevindt zich in een leeftijd van 5 jaar jonger dan ik tot 5 jaar ouder dan ik. Waarbij dat 5 jaar ouder zijn ook nog enigszins rekbaar is
Genoeg keuzes op een site als deze, zou je denken.

Ik meen een echte ideale al gespot te hebben en wie weet.


geplaatst door Rianne - 2594 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl