Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 9 mei 2016

Dubbeldekker


Voor mij was een dubbeldekker altijd van die twee verdiepingen bussen die in rode kleur rondrijden in de stad Londen. Totdat ik een keer ging koffiedrinken bij de oudjes die het mini appartementencomplex naast aan bewonen. Zo'n rijm als - de ouden van dagen, voor wie de jaren langzaam vervagen - bleek op die oudjes volstrekt niet van toepassing. De grappen en grollen rolden over de koffietafel. En daar tussendoor werd mij verteld waar het woord dubbeldekker ook voor gebruikt wordt. Ik neem aan dat dat mij verteld werd omdat ze te weten kwamen dat ik alleen wonend ben - en ter waarschuwing. Voor het geval dat dat bij mij nodig zou zijn dan.

Een dubbeldekker, werd mij verteld, was een man die er tegelijkertijd twee vrouwen op na hield. Ook in dit dorpje bleek er niets vreemds onder de zon te zijn. Zelfs, werd mij lachend verteld, bezat het dorp een autochtoon van middelbare leeftijd, die er, naast zijn echtgenote waar hij klaarblijkelijk nooit enige last van had gehad, niet een maar tig verschillende vrouwen op na hield. En welke autochtoon voor dat doel en voor het gemak een onderkomen in een verborgen hutje ergens in het veld had gemaakt met daarin een groot matras. Voor een dergelijk uitzonderlijk man was alleen geen aparte bijnaam gemaakt; ook hij was en bleef een dubbeldekker.

Ooit in een ver verleden was ik in Amsterdam al eens opgelopen tegen zo'n vrouwenversierder met matras elders. Dus helemaal vreemd was mij dat gegeven niet. Maar zowel in Amsterdam als hier op het platteland, is een dergelijke Don Juan met matras elders, toch een uitzondering tussen de mannen. Het merendeel van de mannen, zoals de mannen op deze site, zijn druk bezig te zoeken maar slechts die ene vrouw en dat voor de zo zeer gewenste vaste relatie en blijvende gezelligheid ............. toch?

Natuurlijk was ik nieuwsgierig naar de plaatselijke vrouwenversierder. En omdat het dorp niet zo groot is, kon ik hem redelijk snel lokaliseren. De autochtone Don Juan bleek een heel aardige, zelfs wat verlegen, redelijk grote agrariër te zijn. Hoe hij het klaarspeelt om al die vrouwen te versieren is voor mij een raadsel gebleven en dat is maar goed ook. Getrouwde mannen, en dan nog een met zo'n imago, zijn niet helemaal my cup of tea, zoals de Engelsen dat mooi kunnen zeggen. Wel onderkende ik een zekere gelijkenis tussen de Amsterdamse Don Juan uit het verleden en deze Don Juan uit de agrarische hoek. Beiden waren grote mannen, en naast een duidelijke adoratie voor vrouwen, was er bij beide mannen sprake van een zekere charmante verlegenheid. Net genoeg om een vrouw te fascineren.

Als hommage aan alle Don Juans, en speciaal aan de mannen op deze site, zet ik op de site de video van een klassieker van Chet Baker, overleden 13 mei 1988, aanstaande vrijdag 28 jaar geleden, door een val uit het raam van zijn Amsterdamse hotel - I fall in love too easily. De eerste zinnen van dat mooie lied zijn direct van toepassing op alle Don Juans:
-I fall in love too easily
-I fall in love too fast
-I fall in love too terribly hard
-For love to ever last


geplaatst door Rianne - 2319 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl