Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 29 mei 2016

Karakterman


Het Parool besteedt aandacht aan het futuristische beeld dat geschetst wordt in een pas uitgekomen boek over de ontwikkeling die de moderne man zou ondergaan. Gesteld wodt dat het een stereotyp is dat mannen dominant zijn, sterk, onafhankelijk zijn en niet huilen. En dat mannen - bewust of onbewust - over het algemeen terechtkomt in dat stereotyp. Maar - wordt gesteld - de man doet zichzelf daarmee tekort.

Er zou licht gloren aan de horizon - de Karakterman is bezig te ontstaan. En de Karakterman is wars van alle stereotypes en maakt bewuste keuzes. Met bij het krantenstuk een tekening van een in wanhoop gebogen, huilende man. Het tegenovergestelde dus van de dominante, sterke, onafhankelijke en niet emoties tonende man.

Ik heb eens om mij heen gekeken of ik ergens die Karakterman al kon ontdekken. En inderdaad bij de jonge mannen van rond de 30 jaren oud zag ik toch al een zekere verandering. Het uiten van gevoelens en het tonen van gevoelens is bij die jonge mannen niet zo verschrikkelijk moeilijk als het bij oudere mannen het geval kan zijn.

Bij dat uiten en tonen van gevoelens sla ik maar even over alle verlijdingstactieken die mannen in de loop der jaar in huis krijgen en waarbij veelal anders wordt opgetreden als dat men gewoon is te doen. Onder het mom - ik ben fantastisch - stelt de man zichzelf standaard voor als een uiterst vriendelijk en goedgehumeurd ideaal mens. Om helaas, na een eeste kennismaking, somtijds weer snel terug te keren naar eerder ingesleten gewoonten en vaste karaktereigenschappen die minder aangenaam kunnen zijn en overkomen dan datgene dat in eerste instantie werd getoond. De goeden niet te na gesproken, natuurlijk.

Het kan nogal wat tijd kosten om als vrouw de werkelijkheid bij die betreffende man te zien. En via zo'n datingsite als dit is een gezamenlijk kopje koffie, een gezamenlijke leuke strandwandeling, een etentje of wat dies meer zij, beslist nog niet voldoende om de man, eerder uitgekozen om zijn verschijning en de presentatie van zichzelf, echt te doorzien.

Verliefdheid is nu eenmaal gebaseerd op het niet kennen van de ander. Liefde ontstaat door acceptatie van de ander in al zijn/haar facetten en met al zijn/haar goede en slechte kanten.

Vrouwen zijn altijd beter geweest in het uiten en tonen van gevoelens dan mannen. Vrouwen huilen ook meer. Zelf heb ik er ook wel eens last van om tranen in mijn ogen te krijgen bij een gevoelige scene in een speelfilm. En bij een griezelfilm heb ik er geen probleem mee om gewoon niet te kijken naar het getoonde beeld. Kwestie van hand voor de ogen, strak naar beneden kijken of somtijds gewoon mijn bril afzetten want dan zie ik ook niets meer. Ik blij en de film loopt gewoon door. Die filmproducenten weten toch altijd zoveel zwartgallige onzin te bedenken dat je er als normaal mens niets mee kunt.

Wat zou er nu gebeuren als er alleen maar Karaktermannen rondlopen. En ik bij bijvoorbeeld het tweede afspraakje uit met een man opeens zie dat hij, om wat voor reden dan ook, zijn tranen niet in bedwang kan houden. Zou ik dan zover zijn dat ik hem een papieren zakdoekje kan aanbieden en een arm om zijn schouders kan leggen? Of wordt dat meteen het einde van welk contact dan ook? Eerlijk gezegd, weet nog niet hoe ik dan zou reageren.

Ach - wellicht heb ik toch liever de mij bekende type man die inderdaad dominant is, sterk en onafhankelijk is en het niet erg vindt dat ik een afkeer heb van griezelfilms. Een man die op den duur, als het vertrouwen in elkaar is gegroeid, bereid is met mij te delen wat hem zo gekwetst heeft in alle eerdere jaren van zijn leven. Voor mij zal hij dan de ideale Karakterman zijn.


geplaatst door Rianne - 2425 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl