Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 6 mei 2016

Lelijk

Kijk die Janzsen, of was het nou Janszen- what’s in a name anyway, die schrijft weer een heel fijn stukje over een onderwerp dat me deze week meer dan bezig heeft gehouden.
Beauty is in the eye of the beholder.

Dat zei hij waarvan ik wilde horen dat hij het zag. Bij mij. Maar hij zei het niet en misschien ziet hij het ook niet. Moeilijke, zeer moeilijke gesprekken waren het.
Ik steeds kwetsbaarder, terug naar mijn gepest zijn, hij die daar overigens ook over mee kan praten, steeds meer op de stoel van een soort afstandelijke toehoorder, een coach die mij wel wilde vertellen dat ik mijn trauma’s niet verwerkt heb. En hij dan? Ik in de verdediging dat ik al zoveel gedaan heb hieraan en dat ik me enorm bevrijd voel dat ik zonder schaamte durf te zeggen dat ik gepest ben met mijn uiterlijk. Zo ver ben ik al. Maar ja, wie geraakt wordt in zijn eigen pijn gaat terugslaan, een ander op zijn(haar) nummer zetten dus blijkbaar.
En bovenal leidde het niet tot verbinding, niet tot die diepe connectie die je zou verwachten als je allebei zo je dingen op tafel legt. Dus een enorme golf van verdriet kwam los. Blijkbaar was ik toch meer gaan voelen voor hem. Na al die tijd. Ik wilde zijn bevestiging, dat hij als was het maar 1 keer en maar heel kort, zou zeggen dat wat ik zo nodig heb. Zo graag hoor. Maar hij zei niks.
Hoe kwamen zo te spreken over dit onderwerp? Dat kwam door een door hem zeer terloops uitgesproken oordeel over een andere vrouw. Hij vertelde dat hij in een dronken bui gezoend had met een vrouw op een feest voor singles. Dat ze nummers hadden uitgewisseld. Bij de tweede date, zei hij, zag ik pas hoe lelijk ze was. BAM! Recht in mijn hart, in mijn wond.
Hoe lelijk ze was. Hij zei niet: hoe lelijk ik haar vond. Of nog beter: hoe onaantrekkelijk ik haar vond. Of het minst erg: de klik was er niet meer.
Ik wachtte twee dagen met het te bespreken. En gooide alles eruit. Sprak hij altijd zo over vrouwen. Spraken mannen onderling zo over vrouwen. Deelde hij de wereld zo in: mooi en lelijk? Wat is lelijk? Ja, hoe ziet dat er eigenlijk uit ‘lelijk’ vroeg ik hem. Vage antwoorden, geïrriteerdheid, boos was hij.
En ik, ik was terug bij op mijn middelbare school. Ik hoorde ze weer die jongens die me toeriepen wat er niet deugde aan mij. Ik was ingedeeld bij het kamp ‘lelijk’.
Toen zei ik tegen hem: eigenlijk denk ik dan meteen dat je mij ook lelijk vindt. Dat je dat ook zegt tegen je vrienden. Hoe ik daar nou weer bij kwam. En toen met heel veel pijn en moeite wist ik het eruit te persen.
“Omdat je nog nooit gezegd hebt dat je me mooi vindt”. Geen reactie.

En hij kent me echt al langer dan 9 maanden.(zie blog Janszen)

 

 


geplaatst door Babette - 7262 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl