Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 1 mei 2016

Verliefdheid etc.

De lente komt er eindelijk aan; bomen en struiken komen langzaam in blad. De vogels weten van gekkigheid niet hoe vroeg ze al met hun gefluit dienen te beginnen en vertonen de jaarlijkse gebruikelijke zelfmoordneigingen door vlak voor auto's langs te vliegen. En gevechten op leven en dood met een potentiële concurrent. Om van gevechten op leven en dood met de potentiële geliefde maar te zwijgen.
Tussen mensen gaat de verliefde kennismaking er toch wat rustiger aan toe dan in de dierenwereld klaarblijkelijk somtijds de gewoonte is. Ik zie weer her en der plukken veren liggen afkomstig van met elkaar in liefdesgevecht gewezen vogels.

Lente - tijd voor een nieuwe liefde. Bijna dagelijks draai ik de mooie vertolking doorTony Bennett en Bill Evans van het lied - you Must Believe in Spring. Een muziekuitvoering nog niet zo lang geleden mij door een dierbare man toegestuurd en ik hoop nog steeds dat hij blijvend achter de tekst van dat lied staat.
Om maar een klein deel van dat lied te citeren:

You must believe in love
And trust it's on its way
Just as a sleeping rose
Awaits the Kiss of May

Zulke mooie lyrics en zo goed gezongen door Tony Bennett.
Bij de lente hoort een nieuwe liefde of wellicht een nieuwe verliefdheid, want liefde is het eindstadium van een hele gemoedsontwikkeling. Verliefdheid komt toch vaker voor dan liefde en is de fase tussen een flirt en echte liefde in.

De flirt kun je hebben met elke man. Een flirt is gevaarloos voor beide partijen. Op een site als deze kun je met iedere man flirten. Mits het een beetje klikt dan. Een flirt die nergens toe hoeft te leiden of misschien wel. Op het moment dat de wens ontstaat om elkaar ook eens in de ogen te kijken, wordt een kritische grens bereikt. De grens van verliefdheid waarbij een eerste ontmoeting maatgevend wordt voor het al of niet bereiken van die grens en/of het al of niet over die grens van verliefdheid heenstappen.
In die fase van eerste ontmoeting heb ik toch al wel wat memorabele momenten meegemaakt. Zo was er een eerlijke welbespraakte man die bij de eerste kop koffie geen toekomst in een verdere kennismaking meer zag 'omdat ik veel te slim uit mijn ogen keek' en was er een man die niet verder wilde gaan omdat ik in alle eerlijkheid had aangegeven dat de kookkunst iets was waar ik in het verleden toch echt te weinig tijd voor had gehad, tussen vol bedrijf met personeel en een vol gezin met kinderen. Want hij zocht met vasthoudende absoluutheid een keukenprinses.
Behalve blijvende verbazing hebben die bemerkingen gelukkig geen storende gevolgen op mijn gemoed gehad. Ik weet wie ik ben, weet hoe ik eruit zie, ken mijn waarde en sta daardoor met beide benen behoorlijk stevig op de Nederlandse bodem.

Moet bekennen dat de opmerking over de kookkunst er toch voor heeft gezorgd dat ik tot maanden daarna elk van mijn kinderen, bij een huisbezoek aan hen, verraste met een zelfgebakken taart die er steeds mooier begon uit te zien. Nu heb ik een aantal fysiek goed getrainde zoons en een zelfs nog beter getrainde schoonzoon, die allemaal kunnen eten, en dat in enorme hoeveelheden, wat zij willen, zonder dat dat desastreuze gevolgen voor hun lichaam heeft. En die mijn taarten geruime tijd zeer waardeerden. Ik ben er pas mee gestopt toen mij van diverse kanten werd verteld dat zij de taarten nu wel gezien hadden en ik ook welkom was zonder taart.

Een kwestie van afreageren en weer terugkomen tot de normale werkelijkheid.

Van verliefdheid dient het te komen tot liefde. Komt de liefde niet. Of anders genaamd - blijft de bewuste vonk ontbreken. Dan is het meest verstandig om weer afscheid van elkaar te nemen en opnieuw op zoek te gaan naar juist die ene ware.
Liefde is voor mij voorbehouden voor een enkeling. Degenen die ik in mijn leven echt heb liefgehad, zijn op de vingers van een halve hand te tellen. Liefde gaat nooit over. Een echte liefde blijft altijd deel uitmaken van je bestaan. Zelfs als zo iemand niet meer bij mij is. Als ik van iemand hou, dan is er voor mij maar een man op de hele wereld en de rest van alle mannen ter wereld bestaan op liefdesgebied niet meer voor mij. Die gevoelens zoek ik naar en wil ik weer eens ervaren.

 


geplaatst door Rianne - 2604 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl