Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 19 mei 2016

Zelden zo benieuwd geweest

Ik ga komende week naar een speeddate-bijeenkomst. Lijkt me fantastisch om mee te maken. Ik heb geen idee. Lees in de uitleg dat er na 7 a 8 rondes een pauze is. Het duurt 2,5 uur. Dus even rekenen: 14 rondes in 150 minuten. Laten we de pauze er even aftrekken. 14 rondes in 140 minuten. Zeg 10 minuten per ronde. Ik neem aan dat een ronde is: een gesprekje met 1 persoon. En dan weer de volgende. Zo moet het toch ongeveer gaan. Maar ik ga er niets over lezen. Ik ga niets uitzoeken. Ik ga er gewoon heen. Laat me graag verrassen. Al die mensen. Allemaal bij elkaar in het licht van potentiële geliefde. Zo staan we daar. Zo kijken we elkaar in de ogen.

Stel je voor, zo'n volle zaal. Vrouwen. Heel veel vrouwen. Maar ook mannen. Heel bijzonder. Hoe dat accordeert bij elkaar. Een geroezemoes van vragende, en verlangende mensen. Allemaal op hun geliefde uit. De ene smachtend, de ander ach, ik zal dit eens proberen. Wat een sfeer moet dat niet geven. Ben zo benieuwd. Ja, zie er echt naar uit. Speeddate. Korte gesprekjes. Het is een beetje als Tinder, maar nu live. Je ziet ze, je voelt ze, je ruikt ze. Het schuift aan me voorbij. Maar altijd met een gevoel. Bij iedereen. In elk gesprekje. Achter elkaar door. Nog niet bekomen van de ene, daar is de ander alweer. Wat zal er blijven hangen? Wie zal er blijven hangen? Ik sta open. Ik luister, kijk, en zie dan hoe gesprekjes lopen. Net als bij gewoon daten. Je gaat zitten, er komt iemand bij zitten en het gesprek ontspint zich, in onbekende wegen. Hoef je niets aan te doen. Dat gaat vanzelf. Bij elke persoon in z'n eigen vorm.
Maar ja, nu gaat het wel heel snel. In gezwinde vaart komen ze voorbij. In twee uurtjes tijd 15 vrouwen in de ogen kijken. Die ook mij bekijken, keuren, kijken ergens op 'is dit mijn man'. Belevenis hoor. Alleen al de ontvangst. Kom je daar binnen. Veel mensen. Waar moet je kijken? Wie vangt mijn blik? Waarheen dwalen mijn gedachten? Je ziet elkaar, live, en je weet niets van elkaar. Het is op uiterlijk. Dan is dan toch scannen. Elkaar opnemen. Inschatten. Of gewoon al door iemand geraakt worden. Gebiologeerd zijn. Of toch op kleding, op smaakvol, duur of styling selecteren. Die zijn er ook. Of ik wel aan de voor hen juiste kledingcodes voldoe. Het is een taal. Ze willen je plaatsen. Wat ga ik dan aandoen? Ik heb wel een paar succes-setjes. Of zal ik een Zeeman-tas meenemen. Nee, dat is ondeugend spelen met de mensen. Nee, ik kom gewoon als mezelf. Hoef ik zo'n tas ook niet voor mee te nemen.

 


geplaatst door Parlante - 6348 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl