Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 26 juni 2016

De Leukste

Hoewel het vorige blogje met de titel Relax eigenlijk mede bedoeld was om de schoonheid van midden Nederland te bezingen. Heb ik wellicht tegelijkertijd mij daarbij iets teveel afgezet tegen de Randstad en de Noordzee. Want een van de reacties van een oplettend lezer was: Ja, de Randstad en de Noordzee, platgooien dat Sodom en Gomorra.

Ik betwijfel echt of er meer Sodom en Gomorra in de Randstad is dan hier op het Platteland van midden Nederland. Men zou eens een tijdje hier moeten komen meelopen. Niets is in deze streek vreemd of komt niet voor. Maar dat wil niet zeggen dat alles platgegooid dient te worden. Diversiteit tussen mensen is toch iets moois en hier op het Platteland is er veel minder anonimiteit dan in de Randstad; dus die Sodom en Gomorra, en wat iedereen daar ook onder verstaan moge, is veel makkelijker te spotten dan dat in de Randstad zou kunnen.

Commentaren op mijn blogjes zie ik graag. Ik leer ervan en ben eenieder er altijd diep dankbaar voor. Natuurlijk ga ik ook graag de discussie aan met elkeen die reageert.
Dus heren en ook dames – graag uw reactie op dit en op alle volgende blogjes.

Op het onderwerp De Leukste kwam ik door een datedeskundige. En wat zou er van Nederland worden als wij geen deskundige hadden op elk mogelijk gebied dat in de maatschappij speelt. Deze datedeskundige had de stelling geponeerd: Ja bent als datende vrouw voor een man nooit de enige, hooguit de leukste. Een bemerking die aan het denken zet.

Nu heb ik heel in het begin van mijn date pogingen ooit eens meegemaakt dat de zo zorgvuldig door mij uitgekozen date, bij het eerste kopje koffie samen, vertelde dat hij ook nog date ontmoetingen had met een andere vrouw. Klaarblijkelijk bekeek meneer mij en die ander even serieus.
Ik herinner mij nog dat die opmerking mij deed terechtkomen in een soort achtbaan, waarbij bij elke bocht hetzelfde riedeltje klonk en wel 'Hij meent er helemaal niets van'. En ik daarbij het, wellicht onbedoelde maar voor mij toch heel duidelijke gevoel kreeg, dat tegelijkertijd tegen mij gezegd werd dat ik maar heel lief voor hem moest zijn en mijn beste beentje moest voorzetten, want dat hij anders toch de voorkeur zou uitspreken voor de nummer twee.

Resultaat van die achtbaan is geweest dat die eerste kop koffie geen nieuwe ontmoeting opleverde. Ik ga geen wedstrijd over een date aan met een vrouw wier naam ik niet weet, die ik niet ken en waarvan ik niet weet wat voor aantrekkelijks zij voor die betreffende date zou hebben. Hoe aardig die man ook in het begin leek te zijn.

Gelukkig heeft deze situatie zich bij mij maar 1 keer voorgedaan en dan nog enige jaren geleden. Dus misschien heeft de genoemde datedeskundige gelijk, maar ik heb dat maar heel sporadisch gemerkt. De paar dates die ik daarna heb ontmoet, waren gewoon vriendelijk, normaal en hadden alle aandacht voor mij; zodat ik ze ook alle aandacht aan hen kon schenken en wij in ieder geval samen een paar uur een prettige tijd hadden – ook al leidde dat dan tot niets.

Ook klinkt het wel logisch wat de datedeskundige zegt. En zoiets als deze site werkt daar aan mee door op de inlog pagina iedere geïnteresseerde te vertellen dat bij de site genoteerd staan 46% mannen en 54% vrouwen. Met andere woorden – voor de mannen meer dan genoeg keuzes om te maken. Liever had ik dat omgekeerd gezien. Zoiets als 60% man tegenover 40% vrouw – maar ja.

Of de door deze site gepresenteerde cijfers kloppen, weet ik niet. Maar in de paar maanden lidmaatschap heb ik toch van een aantal mannen gehoord dat zij al lang aangesloten zijn op deze site, eerst als betalend en vervolgens als niet-betalend, maar helaas de ware nog steeds niet gevonden hebben. Echte liefde valt ook niet te dwingen.

Dat echte liefde niet te dwingen valt, geldt vast en zeker ook voor mij. Ik blijf optimistisch. De ware Jacob in de goede lengte, in de goede leeftijd, met de juiste instellingen, met de juiste omgangsvormen, die bereid en in staat is een, niet onaardige en goed uitziende, springerige vol intellectueel naast zich te dulden; en bereid en in staat is haar glimlachend haar zoektochten in gebieden van geschiedenis en van politiek te laten blijven uitvoeren en zelfs in staat zal zijn zulks te stimuleren, vind ik echt nog wel een keer. Die man zal dan verzekerd zijn van mijn volle aandacht, liefde, toewijding en vele knuffels.

Van de muziekvideo's kon ik nog geen afscheid nemen van Chris Rea – See You at the Blue Café.
Daarnaast heb ik als nieuwe video geplaatst de mooiste opname van een uitvoering door de bekende Italiaanse componist Ludovico Einaudi van een eigen stuk – Elegy for the Arctic. Zo mooi – zo mooi.


geplaatst door Rianne - 2916 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl