Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 27 juni 2016

Een literaire date

Was pas in gesprek met een vrouw, die zei, je hebt zeker wel veel gelezen?
Omdat je de dingen zo mooi en treffend kan zeggen. Met zoveel kleur en nuance. Ik zei, nee, ik lees nooit. Alleen filosofieboeken. Vroeger. Heel veel en intens. Maar daarna nooit meer. Zeker geen romans of zo. Heb ik geen tijd voor. Te druk met mijn eigen levensverhaal. Ik merk aan mensen dat ze al te vaak levensdingen refereren aan wat ze gelezen hebben. Of in films gezien. En eigenlijk zo weinig zelf te vertellen hebben, echt vanuit hun eigen zelf, in wat ze raakt en treft. Ja, waarom zoveel belangstelling voor de gedachten en gevoelens van een boekenmens, dat denkbeeldig medemens? Wat dan ook weer geconstrueerde afspiegelingen van de gedachten en gevoelens van de schrijver zijn. Terwijl in het leven zelf, in mijn vrije zijn, mijn luisteren, geraakt zijn in ontmoetingen met de medemens zich het verhaal van leven volmaakt afspeelt. Daar kan geen schrijver tegenop. Ook geen film. Het is het schouwtoneel van het leven zelf. Met mij steeds als medespeler. En ja, je hebt gelijk, ook ik ga het pad van het geschreven woord. Omdat ik hou van schrijven. Maar uiteindelijk ook omwille van contact. Wat ik in het dagelijks 'zijn' niet echt genoeg kan krijgen. Misschien ligt hier de bakermat van die enorme overvloed aan schrijfsels en aan boeken. Het direct contact is misschien wel ergens diep verstoord. Waardoor lezen en schrijven zo hoog in het maatschappelijk vaandel staat. Dat wij de beschaving hoog achten juist in en door geschreven teksten. Terwijl wie weet het is ontstaan omdat het pure en directe mens-zijn samen is verdwenen.


geplaatst door Parlante - 5037 keer gelezen

beoordeeld 2.12/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl