Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 19 juni 2016

Relax

 

Op elke zonnige vrije dag bij mij in de omgeving gaan massa's mensen het water op. De binnenwateren van Nederland, wel te verstaan. Hier geen overvolle stomende terrasjes vol kijkers en mensen die gezien willen worden, zoals in de steden of aan de Noordzee. Hier geen groepjes hongerige vrouwen en mannen in alle leeftijden, vormen en maten, op zoek naar die ene seks date.

Die terrasjes in de steden en aan de Noordzee lijken op het lied bezongen door Chris Rea - Meet you at the Blue Café. Waarin gezongen wordt: This is where the one who knows - meets the one who does not care.

Liefde bestaat toch uit meer dan uitsluitend seks. Ook al wordt de seks verpakt (gekocht) met even een etentje samen of een aardig uitje van een halve dag. Veel werkelijke gevoelens zitten bij dat gebeuren er dan helemaal niet (in het beste geval - misschien nog niet) bij.

Hier in midden Nederland is er ruimte en zijn er vergezichten - het mooie Hollandse landschap. Waarbij de zinderende en blijvende erotiek gewoon te vinden is op en langs het water; en somtijds ook gewoon op het land.

Als je op de oever van zo'n rivier lekker lui in de zon ligt op een fraai verborgen plekje, kun je een keur aan boten voorbij zien komen. En als je dan, zoals ik vaak doe, een plek uitkiest niet ver van een van de vele jachthavens, valt er genoeg aan vrolijkheid te bekijken. Van beroepsvaart tot pleziervaart, van rivierpont tot waterscooter. Van zeilboten en motorjachten die normaal afgemeerd liggen in de jachthaven tot bootjes en waterscooters die vanaf de aanhangwagen het water in gelaten worden.

Wat mij daarbij de laatste tijd opvalt, is dat de motorsloep veel aan belangstelling heeft gewonnen. Zeker in de wat smallere rivieren, waar de beroepsvaart niet of nauwelijks komt. Een sloep met motor is er in alle mogelijke grootten en prijzen; maar goedkoop is het ding niet. Meestal zit er dan ook in zo'n sloep een wat ouder stelletje of een man alleen van middelbare leeftijd. Een sloep met een vrouw alleen heb ik nog niet kunnen spotten. En ach - zo'n sloep is wat kleiner dan een motorjachtje, maar heel wat intiemer en bovendien stabieler dan een zeilboot. En die dingen zijn uitgerust met te gebruiken afdekking, koelkast en weet ik wat nog meer aan gemak.

Het oudere stelletje in de sloep gedraagt zich meestal alsof de tijd niet heeft bestaan of misschien er voor hen helemaal nooit is geweest. Zij hebben elkaar gevonden en de liefde en genegenheid vaart met hen mee. Gehuld in zwembroek en bikini gaan ze duidelijk samen een vrolijke dag tegemoet. Waarbij merkwaardig genoeg, bij het verlaten van de jachthaven, of de eigen haven bij het huis, zowel man als vrouw of een van beiden rechtop in de sloep staan. Alsof ze een soort levende boegbeelden zijn; wakend over het water om hen heen en voor hen. Wachtend op dat wat komen gaat; wat dat ook zijn moge.

Via de rivieren vallen kreken en anders onbereikbare strandjes makkelijk te vinden. Eten en drank mee, en somtijds ook een tent en een zorgeloze vrijende dag of vrijende dagen wachten. Geen laptop en iPad. De iPhone uit en de hele wereld kan gestolen worden.

De man van middelbare leeftijd, alleen in de sloep, wordt meestal vergezeld door een of meer flessen drank met altijd meerdere glazen. Water maakt dorstig - niet waar.

Omdat ik een groot geloof heb in het goede van de mens denk ik dan maar dat hij het toch voorzien zal hebben op een kleine stadshaven ergens, zodat gekeken kan worden naar gezelschap om de tijd mee door te brengen, een glas aan te bieden, of wellicht ook een tochtje in de sloep naar een van de anders onbereikbare rivier strandjes. En niet dat hij de eenzaamheid ergens gaat weg te drinken en weg slapen met hopelijk ook iets te eten vooraf. Het laatste ter voorkoming dat hij tegen het einde van de dag, vol in de olie (ladderzat) en rondzwalkend met zijn motorsloep, moeite zal hebben de thuishaven weer te vinden. Het alternatief - een nacht lang zijn roes uitslapen in de motorsloep -kan natuurlijk ook.

Maar, om terug te komen bij het onderwerp, op zo'n zonnige vrije dag zoekt eenieder al of niet met boot, natuurlijk ook het lijflijke contact met de geliefde. Het leven is zo eenvoudig als je het gebeuren op een zonnige vrije dag bekijkt. Waarom je druk maken over baan, bedrijf, carrière en geld, om maar niet te spreken over alle idiotie waarmee eenieder dagelijks door de media overvallen wordt, als de zon, het gras, de rivier met al het water en alles wat daarbij behoort, gratis en voor nop zijn en tevens de dag maken tot een memorabel geheel.

Heerlijk.

Met nogmaals dank aan Sogno en zijn uitstekende muziek keuzes heb ik weer een andere muziekvideo van Paolo Nutini geplaatst. Samen met de muziekvideo van Chris Rea - Meet you at the Blue Café.


geplaatst door Rianne - 2352 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl