Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 12 juni 2016

Vertrouwd

 

Dit blogje had ik eerder deze zondag, al online kunnen zetten - want ik had mij voorgenomen dat de zondag de standaard vaste blog-dag voor deze site zou zijn. Maar dit blogje diende toch even te wachten omdat een geliefd man met erg brede schouders en sterke armen mijn aandacht vakkundig het volledige weekeind heeft weggetrokken van al het andere en het hem lukte mijn aandacht helemaal vast te houden.

Dit weekeinde is (helaas) voorbij, maar alle zoete herinneringen duren nog voort, met eindeloze beloften tot herhaling op korte termijn.
Nu en de komende dagen heb ik weer even de tijd aan mijzelf en de tijd voor het voltooien en plaatsen van dit blog.

Tijd genoeg om te lezen dat verliefdheid zich uit in het gevoel vertrouwd te zijn bij die betreffende ander; ook al bezit je geen enkele kennis over die ander zelf.
Vandaar dat ik het alle jaren zo moeilijk heb gevonden om een juiste te vinden. Ik voelde mij nooit vertrouwd bij een ander. Waarna ik natuurlijk ook niet geïnteresseerd was in het wat beter leren kennen van die ander.

De uitdrukking - vertrouwd voelen bij - is een heerlijk diplomatieke uitdrukking. Daar kan werkelijk alles onder vallen. Bijvoorbeeld ook het niet genoeg aantrekkelijk vinden van de ander - beauty is in the eye of the beholder, is het niet. Wat de ene persoon aantrekkelijk vindt, vindt de ander niet of minder aantrekkelijk. Aantrekkelijkheid van een ander wordt bepaald door de subjectieve blik van de kijker. En de subjectieve blik van de kijker wordt bepaald door achtergrond, referentiekader, visie van het eigen daar zijn.

Ik ben altijd al blij geweest met het gegeven dat de mensen die de aarde bevolken allemaal in min of mindere mate ongelijk zijn aan elkaar. Zowel ongelijk in uiterlijk als ongelijk in capaciteiten, wensen, idealen en mogelijkheden. Want stel je voor dat mensen of groepen van mensen gelijk aan elkaar zouden zijn. Hoe saai was de wereld en de maatschappij dan. Waar zou je dan als datend en zoekend persoon een keuze uit moeten maken.

Uit iemand van je eigen groep, met daarbij alle slechte eigenschappen waar je zelf zo graag aan werkt om te verbeteren. Of iemand van een andere groep, waarbij je gelijke mensen bij de duizenden kunt hebben, zodat je niet meer weet wie van die duizend je dan zou moeten kiezen. Een verwarrende gedachte, die gelukkig nooit werkelijkheid gaat worden. Tenzij de maatschappij bevolkt gaat worden door zombies of robots; wat niet in de lijn der verwachtingen ligt.

Op zoek naar het vertrouwd voelen bij de ander dus.

Vandaag heb ik weer twee nieuwe muziek video's geplaatst. Dankzij de uitstekende muziek keuzes van Sogno ben ik de hele week al verslingerd aan de muziek van Paolo Nutini. Een andere muziek video van Paolo Nutini heb ik geplaatst. Met een video van Chris Rea - de man met die hele mooie donkere stem. Hoop dat iedereen de muziek video's mooi vindt.

 


geplaatst door Rianne - 2565 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl