Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 8 juni 2016

Zelden zo benieuwd geweest (vervolg)

Nou, ik ben er geweest. De speeddate. Een belevenis. Toch anders dan ik gedacht had. Ik dacht ik loop een stomende zaal binnen met verhitte en nerveuze mensen, allemaal loerend naar prooi, maar dat viel tegen. Het was ook allemaal redelijk klein en overzichtelijk.
Het systeem was duidelijk. Je meldt je aan, krijgt een kaart met kolommen voor de namen van de gesprekspartners, met daarachter ja of nee. Achteraf in te leveren bij de organisatie.
Daar ging het bij mij al mis. Zat ik na afloop van het eerste gesprek, terwijl die mevrouw nog aan tafel zat, al ijverig een kruisje in 'nee' te zetten. Ik dacht speeddate. Open kaart. Waarom niet? Het was niet mijn enige misser. Schoot ik tegenover een vrouw, die oorspronkelijk uit Rusland kwam, in een gesprek dat het altijd moeilijk is met een verschillende moedertaal, om echt gevoelscontact te krijgen in de fijne nuances. Ook geen ideale binnenkomer.
Trouwens, in al die gesprekken merkte ik toch wel dat ik veel te veel mezelf ben. Altijd komen er dingen ter sprake die mij raken en emotioneren, dus dan krijg ik direct een bepaald betrokken praten, die veel mensen ook wel overdondert. Natuurlijk, een goede selectie op kwaliteit. Schiet het niet vanzelf in een wederzijdse stroom, weet ik weer genoeg. Maar de meesten zitten aan zo'n tafeltje dan toch ook wel in een sjabloon van belangstellend vragen, wederzijds interesse voor elkaar tonen en dat soort dingen. Zegt ook wel dat ik daar anders in sta. Ik schiet gewoon in een gesprek. Maar zij zitten toch teveel te solliciteren in de scanningsmodus 'zou dit iets kunnen worden'. En daar ben ik op zo'n moment al helemaal niet meer mee bezig.


geplaatst door Parlante - 5784 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!



<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl