Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 3 juli 2016

Cabrio

In een cabrio schuilt toch iets vreselijk romantisch. Altijd slechts te gebruiken door twee personen die meestal elkaar duidelijk goed genegen zijn. Nederland is op z'n mooist als je het met een kalm vaartje kunt verkennen in een cabrio.

Lang geleden ben ik maandenlang omgegaan met een lieve vriend die in het bezit was van een cabrio. Zo een met een oud nummerbord, waar alle mechaniek het nog prima van deed. In reclames wordt vaak een cabrio getoond met een net volwassen stelletje erin. Maar in de praktijk van alle dag behoort een cabrio bestuurd te worden door een grijze of grijzende heer en natuurlijk met zijn schone naast zich.

Een cabrio rijden is ook een zomer gebeuren. In de winter staat dat ding in de stalling en wordt gebruik gemaakt van de normale zoevende vierwieler, waarin het prettig rijden is in de kou en in de regen die Nederland dan teisteren.

Ik ben ervan overtuigd dat een ooit verschijnende zelfrijdende cabrio lang niet zo romantisch zal zijn als de cabrio bestuurd door de eigenaar zelf. Dat in tegenstelling tot wat een Canadese expert op het gebied van zelfrijdende auto's ooit vertelde waar de zelfrijdende auto nog meer voor zou gaan dienen; namelijk meer seks al rijdend. Die Canadese deskundige zal zo zijn eigen zakelijke redenen wel gehad hebben om zo'n idee wereldkundig te maken. En hopelijk zal de wereld zodanig nuchter blijven dat zo iemand nooit de mogelijkheid gaat krijgen om zelfrijdende auto's te voorzien van binnencamera's die de gebruikers zelf in de gaten gaat houden.

Met die cabrio van mijn vriend hebben wij beiden hele mooie tochten gemaakt, dwars door Europa heen. Menig mooi terras bekeken en daar vandaan, onder het genot van een glas zoete witte wijn met wat lekkers, samen de zonsondergang bekeken. Heerlijke tijd, waarbij bleek dat de cabrio ook tot gevolg had dat nader contact met elkaar gezocht en gevonden werd. En bij beiden de nijging bestond de snelwegen te mijden en provinciale wegen op te zoeken. Via provinciale wegen kom je ook overal, alleen dan wat langzamer. Menig ritje gehad met mijn hand blijvend in de zijne en op zoek naar een goed verscholen hotelletje voor die nacht. Zo'n cabrio leent zich nu eenmaal helemaal niet tot wat die Canadese expert ieder stelletje wil zien doen.

Toen wij uiteindelijk toch uit elkaar gingen, was voor mij zeker dat ik de cabrio geweldig zou gaan missen. Vooral in de zomer en bij zonnige dagen heb ik er nog regelmatig last van dat ik elke mij passerende cabrio met nostalgie bekijk. En telkens ga denken dat het toch ook wel aardig zou zijn als ik ook zo'n open wagen in mijn garage zou hebben staan.

Maar bij een cabrio hoort voor mij een lieve vriend naast mij aan het stuur en ik in mijn aardigste jurkjes of mooie pantalon ernaast. Wil best schitteren naast de juiste metgezel. Behoor tot de mensen die hier op aarde zijn gekomen met het oogmerk schoonheid te zien en overal te zoeken. En dat is toch net iets anders als dat bedoeld wordt met de uitdrukking Beauty is in the Eye of the Beholder. Maar daarover maar een volgende keer.

Wat de cabrio betreft zal het, zoals alles in het leven, ook weer een kwestie zijn van prioriteiten stellen. Eerst de gewenste vriend en dan zal de cabrio vanzelf wel komen.

Elke week, bij het plaatsen van een blogje, verwijder ik de eerder door mij geplaatste muziekvideo's en plaats twee nieuwe. Ben tot de conclusie gekomen dat mijn huis ligt – East of the Sun and West of the Moon. Derhalve de video van de Noorse groep A-ha die over dat sprookje ooit in 1991 een mooi lied heeft geschreven en het prachtig uitvoert. Verder het gevoelige lied van Chris Rea – Love turns to lies – waarbij ik hoop dat niet iedereen er tranen in zijn ogen krijgt.


geplaatst door Rianne - 2506 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl