Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 3 juli 2016

Hoe heb ik je lief?

Een week geleden zat ik, zondagochtend vroeg, in de felle zon op het terrasje waar ik eerder zat met hem na onze eerste nacht. Nu kwam ik ook van een nacht met hem, maar moest alleen ontbijten want hij had al weer vroeg verplichtingen. Met enige hindernissen was ik bij dit favoriete café gekomen, want er wordt momenteel een Amerikaanse film opgenomen in onze stad en de makers nemen veel ruimte in om het zo maar even te zeggen. Stadsbewoners krijgen brieven met instructies wanneer ze hun huis uit kunnen, zonder door kogels te worden doorzeefd of omver gereden te worden. Er zijn al meerdere filmpjes verschenen waarin nietsvermoedende mensen zich kapot schrikken omdat ze niet door hebben dat ze zich op een filmset bevinden. De stad als pretpark. Maar o wat geniet ik van die stad, toen ik 14 was besloot ik dat er ooit wilde wonen en heb nooit spijt gehad. Maar het wordt wel steeds voller. Vanachter mijn zonnebril heb ik het allemaal weer gezien; Britten met een kater, Brabo’s die een dagje uit zijn in de grote stad, Italianen op zoek naar de coffeeshop en veel rolkoffers, heel veel rolkoffers, toch wel het symbool geworden voor de toerist die de stad inneemt.

Ik zat er wel alleen dus op dat terrasje. Maar het voelde goed. Omdat ik de hele nacht samen was geweest. En ik de liefde genoten had. Mag ik het liefde noemen? Misschien wel, misschien niet.
Het is toch bepaald niet eenvoudig, die liefde en alles wat er bij komt kijken. Mijn kast puilt uit van de boeken hierover, bijna allemaal met een rode kaft. Het mooiste boek*(bonte kaft) dat een plekje heeft in de kast heb ik deze week weer eens herlezen. Het is in meerdere opzichten prachtig. De vormgeving, de inhoud en de herinneringen die met het boek gepaard gaan. Ik heb het boek al meer dan 7 jaar maar het werd me deze week aangeraden door iemand die ‘zeker wist dat het echt wat voor mij was’. En het zal wel geen toeval zijn maar het boek was al eens door mijn gedachten gegaan de afgelopen weken.

Heet dat nou synchroniciteit?

Het boek herlezen kon geen kwaad. Ik las er heel veel interessant dingen in over stadia van relaties, over wat intimiteit wel is en wat illusies zijn met betrekking tot intimiteit. Ik kreeg veel inzichten met betrekking tot mijn huidige ‘relatie’. Dat ik beslist meer intimiteit nodig heb om dit echte liefde te noemen. Dat ik niet altijd volledig mezelf kan zijn in het contact, dat dat misschien verliefdheid heet maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat de match niet optimaal is. En wat wil ik dan graag dat hij het ook leest. Dat ie ook inzichten krijgt, vast andere dan ik maar dat geeft niet. Maar zo’n man is dit niet. Dat was de man wel die mij dit boek schonk, dat was ook geen garantie dus op een gelukkige relatie.

Na zoveel jaren gezoek en geworstel in de liefde, is de belangrijkste vraag voor mij: “Hoe heb ik je lief?”

* Hoe heb ik je lief? (Piet Weisfelt)


geplaatst door Babette - 6828 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl