Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 10 juli 2016

Koekje

Het koekje van Verkade, het zoete koekje, het amandel koekje, het zoute koekje, het koekje bij de koffie en het koekje bij de thee, het koekje van de week en het koekje van eigen deeg.

Paul Simon bezingt het zo vloeiend – 50 Ways to Leave Your Lover. En in mijn onschuld heb ik daar zelf ooit een 51ste manier aan toegevoegd. Dat ging over een koekje; of liever gezegd over het koekje van de week.

Een volledige typering van een koekje is dat het een kleine gebakken lekkernij is die bij de koffie, bij de thee of bij een drankje gegeten wordt.
Ik heb mij nooit een koekje gevoeld. Maar het is vaak vreemd hoe mannen denken dat zij hun vriendin het beste kunnen typeren. Niet zelden geeft die typering meteen aan wat de man eigenlijk denkt over zijn liefje. En in het slechtste geval is het dat de man, misschien ook nog geheel onbewust, aangeeft te denken dat zijn vriendin een fluffig stukkie onbenul is waar hij graag in knijpt, dat hij graag tegen zich aan houdt en dat hij graag overlaadt met liefkozingen. Zo'n man noemt zijn vriendin konijntje, suikerspin, honnig, zonnestraaltje en nog veel meer van dat goeds aan verkleinwoorden. Alsof de inhoud er helemaal niet toe doet. Voor de heren lezers – echte schoonheid komt van binnen, hoor.

Voor mij werd op een gegeven moment de uitdrukking gebruikt – koekje van de week. Kwam de geliefde het huis binnenlopen, dan vroeg hij ongegeneerd aan een ieder die hij tegenkwam, waar zijn koekje van de week was. En duidelijk was dat daar ondergetekende mee bedoeld werd.
Eerst kon ik er nog mijn schouders over ophalen. Een paar keer heb ik verteld dat ik geen koekje ben en zeker geen koekje van de week; dat ik mij daar ook niets bij kon voorstellen. En ga zo maar door. In de stroom van algehele verliefdheid duwde ik dat koekje van de week gewoon naar de achtergrond, in het idee dat mijn lief het niet zo bedoelde en hij echt en werkelijk om mij gaf.

De problemen met het koekje ontstonden toen de vonk van de relatie langzaam maar zeker bezig ging uit te doven. Als een relatie z'n einde gaat naderen, worden zaken uitvergroot. In mijn geval de uitdrukking dat ik een koekje van de week zou zijn. De bijnaam koekje van de week begon zwaarder te wegen dan het koekje zelf gedacht had ooit te zullen wegen. Ik vertelde de geliefde dat ik geen koekje van de week meer genoemd wenste te worden. De reactie was onverschilligheid, een vriendelijke glimlach en een gewoon doorgaan met het mij zo noemen. Inmiddels was dat koosnaampje de kennissenkring van hem en mij doorgegaan en kon ik mij werkelijk nergens meer vertonen of ik werd koekje van de week genoemd. Daar moest wat mij betrof zo snel mogelijk een eind aan komen.

Ik besloot het bij de geliefde over een ander boeg te gooien en ging mij interesseren voor alles wat met koekjes te maken had. Ik stuitte daarbij op een onderzoek ooit uitgevoerd in de UK naar de gevaren van een koekje. Het bleek dat elk jaar zeker 500 Britten medische hulp nodig hadden wegens ongevallen met een koekje. Variërend van letsel door rondvliegende fragmenten, tot brandwonden door het onderdompelen van het koekje in de hete thee of het redden van een koekje uit de hete drank, en ook letsel door het verstikken in de kruimels van het koekje. Met nog een paar bijzondere verwondingen als bijt wonden toegebracht door een huishond of een wild dier dat juist dat koekje zelf wilde hebben. En een bijzonder geval van iemand die in het beton vast kwam te zitten omdat hij daar zijn gevallen koekje uit wilde halen.

Gevonden wat ik zocht, legde ik deze ongevallen met koekjes voor aan de geliefde om hem duidelijk te maken dat een koekje echt niet zo onschuldig was als hij waarschijnlijk dacht. Met andere woorden dat ik ook niet zo onschuldig was en liever niet meer koekje van de week genoemd wilde worden. Tot mijn blijde verrassing zag ik dat hij leek te begrijpen wat ik bedoelde. Of misschien dacht hij er meer achter dan ik eigenlijk bedoeld had, want vanaf dat moment bleef hij mij nogal twijfelachtig en een beetje angstig aankijken en behandelen. Het einde kwam daarna snel.

Mijn sprits van de week heeft het dus in een relatie met mij niet lang gered. Maar ach, het leven is mooi en daar ik niet behoor tot de lelijkste der aarde, zijn er altijd voldoende gegadigden in zicht. Of zoals mij van huis uit altijd werd voorgehouden – je zult zien, er komt vanzelf wel weer een goede voor je om de hoek wandelen. In mijn leven heb ik die hoeken zo nu en dan goed in de gaten gehouden.

Tegenwoordig als ik met een metgezel op een terrasje zit en bij de cappuccino wordt een koekje geserveerd, schuif ik dat koekje meteen door naar de metgezel, die dat meestal best op prijs stelt.

Bij de video's voeg ik toe Paul Simon-50 Ways to Leave Your Lover. En een hele mooie van Melody Gardot-Your Heart is as Black as Night.


geplaatst door Rianne - 2272 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl