Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 17 juli 2016

Verlangen

Ik heb er al vaker over geschreven. Als kind dacht ik altijd dat er iemand was, ergens, die klaarstond, en op een onbewaakt moment mij in de armen zou vallen. De kans leek het grootst in romantische landschappen, met verspreide hoeves, kastelen, dat ik dan ergens zou staan, en er in de oprijlaan een vrouwenfiguur op zou doemen, die langzaam naderbij kwam. In haar postuur en in haar lopen voelde ik al, dit is een godin, ze reikt naar mij, ze is de warmte, ze begrijpt mij, ze omhelst me, en zegt dan, kom maar Wim, nee, niet meer praten.

Kom maar. Ik voel haar warme omhelzing, ze brengt me thuis, nu eindelijk kan ik ademen. Onverstoord en onvervreemd, nu eindelijk pas echt zijn, naar de bloemen kijken, de bomen voelen, in echte aanwezigheid de geuren ruiken, de ochtendnevel, die mij wakker schudt. Maar dan zoet weer achterover veren, in de kussens van de rust en in deze ochtend mijn nieuwe zijn voor het eerst dan echt beleven. O, wat heb ik hier naar verlangd, al wist ik dat het nooit zou komen. En het gebeurt ook niet. Dat weet ik ook. Hoeft ook niet. Al voel ik soms ineens de tranen. Dit diepe thuis is in mezelf al aangericht. Het meubilair staat knus, al weet ik dan dat mijn geliefde nooit zal komen. Het is verlangen, maar er is geen gemis.


geplaatst door Parlante - 5095 keer gelezen

beoordeeld 3.27/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl