Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 31 juli 2016

Zielsverwant


Iedereen zoekt toch altijd naar juist die zielsverwant. Tenminste bijna iedereen. Er zijn mensen die daar heel anders over denken. Dit stuk gaat over de zoekers naar een zielsverwant en niet over de anderen.
Het zoeken naar de zielsverwant is eigenlijk te vergelijken met een kaartspel waarin heer en dame aan elkaar gelijk zijn en de boer dat niet is, om van de lagere kaarten maar niet te spreken. Resteren de azen en de Jokers, die eigenlijk veel met elkaar gemeen hebben, hoewel ze beide zitten aan de andere uithoek van het spel. Met andere woorden – het zoeken naar een zielsverwant is als het spreekwoordelijke kansspel. Je mag van geluk spreken als er iemand aan de horizon verschijnt die enigszins gaat lijken op dat ideaal beeld dat je voor jezelf gemaakt hebt.
Om bij het kaartspel te blijven: eerder dacht ik altijd dat heer en dame van schoppen, harten, ruiten en klaveren een stelletje waren. Bedoeld om altijd bij elkaar te blijven.
Maar als je een kaartspel gaat gebruiken om de toekomst te voorspellen – leuk en aardig om te doen, maar geloof maar niet dat je er ooit iets wijzer van wordt of dat die kaarten werkelijk gaan vertellen hoe je toekomst eruit zal gaan zien. Het beste kun je het voorspellen met kaarten zien als tijdverdrijf en grappig.
Maar bij toekomstvoorspelling worden die heren en dames van het kaartspel helemaal uit elkaar gerukt. Hoewel de dames zowel als de heren net zo interessant blijven.
Wordt een kaartspel gebruikt als toekomstvoorspelling, dan wordt slechts gezegd van de hartenheer en hartenvrouw dat dat een voortreffelijk paar is. En in alle andere kleuren het huwelijk tussen heer en vrouw meestal een grandioze mislukking zal zijn.
Natuurlijk kunnen de beschikbare heren op de site, die vallen in mijn wenspakket, niet meteen gelijk gesteld worden met figuren afgebeeld op speelkaarten. Maar grappig is het wel om omschrijvingen van speelkaart figuren los te laten op die mannen. Want behalve een goed en leuk contact online, zoekt een ieder toch ook juist die ideale. En is het vaak zo moeilijk om keuzes te maken. Met wie praat je verder en met wie niet. Iedereen zet toch altijd zijn/haar beste beentje voor en probeert zich zo positief mogelijk in de kaart te spelen. Dan kunnen er altijd ook negatieve elementen zijn wat niet meteen duidelijk is. Bijvoorbeeld egocentrisch gedrag, drift, gemeenheid, oneerlijkheid, zich beter voordoen dan men in werkelijkheid is. Verliefdheid is eigenlijk gebaseerd op het niet kennen van de ander. Liefde is het onvoorwaardelijk accepteren van de ander met al zijn goede en slechte eigenschappen.
Met alle valkuilen die op deze site geboden worden. Want deze site is toch voor hbo- er en WO- er mannen en vrouwen? Nu heb ik mij niet laten controleren maar iedereen mag ervan uitgaan dat ik WO ben. Wellicht dat de site die controle wat belangrijker kan maken. Want neem nou mijn WO vriend die vertelde grote problemen met een paar vrouwen te hebben gekregen omdat hij ze vertelde dat hun opleiding, al of niet afgemaakt, en hun werkervaring toch echt nog niet gelijk stond met hbo-niveau. Dames boos en WO vriend kreeg een ban.
Ik bedoel maar - het is verstandig het in de profielen vertelde eerst te nemen met de nodige korrels zout en vervolgens te gaan uitpluizen tot wat het werkelijk kan zijn en is. Zoekt een man slechts een goedkope huishoudster en kok dan maakt het niet uit wat voor opleiding niveau zo iemand heeft en maakt het zelfs niet uit hoe zo iemand er uit ziet, mits het lichaam acceptabel genoeg is om er ook het bed nog mee te delen. Sorry dames – maar die mannen zijn er gewoon.
Het moge duidelijk zijn dat ik een dergelijk man niet op mijn wenslijstje heb staan. Mijn ideale is de man die staat voor wat hij zegt, met een diep gevoel voor eerlijkheid en daadkracht.
Mijn zielsverwant denk ik gezien te hebben – kijken hoe het verder loopt.

Ik heb weer muziekvideo's gekozen die ik denk dat het beste bij dit verhaal passen. Van de Brits/Keniaanse Sade – Nothing can come between us. En van de eveneens Britse Sting – Shape of my Hart.


geplaatst door Rianne - 2453 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl