Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 14 augustus 2016

HoudenVan2

Verliefdheid is een bij mij redelijk vaak voorkomend verschijnsel. Dat mag ook als je alleenstaand bent en geen man naast je hebt staan die alle aandacht verdient; wat ik dan ook graag aan hem geef. Niet altijd leidt verliefdheid bij mij werkelijk tot een nadere kennismaking. Veel verliefdheden eindigen in een redelijk vroeg stadium. Iedereen zal op deze site wel eens te maken hebben met mails die wel gelezen, maar niet beantwoord worden. En ook ik heb een keer een blokkade gekregen – wat werkelijk niet aan mij lag. Maar de paar verliefdheden die wel verder gaan, gaan vervolgens mijn leven domineren; in die zin dat ik elk moment van elk uur van elke dag aan die ander denk. Er zijn vrouwen die dan ook nog dromen over zo iemand. Gelukkig is mij dat altijd bespaard gebleven. Dan is er 's nachts tenminste even rust in die wirwar van gevoelens.
Maar ook de wat verdergaande verliefdheden gaan over. Degenen die ik echt lief heb gehad, zijn te tellen op de vingers van een halve hand. En voor mij is die hoeveelheid al meer dan voldoende.
Ik las dat liefde niet een gevoel is, maar een staat van zijn. Want gevoelens zijn per definitie tijdelijk, en echte liefde gaat nooit over. Omgekeerd wil dat natuurlijk ook zeggen dat verliefdheid wel een gevoel is, want – gelukkig – blijft een beëindigde verliefdheid nooit hangen in de gedachten, zoals een liefde dat doet. Het zou dan ook werkelijk iets te druk worden in mijn gedachten gevoelsleven als dat wel het geval zou zijn. Geef mij maar uitsluitend de gedachten en herinneringen aan die paar echte liefdes; daar heb ik meer dan genoeg aan. Bij verliefdheid vervagen gelukkig door verloop van tijd de redenen waarom elk van mijn verliefdheden niet zijn doorgegaan, dan wel toch zijn uitgegaan. En alle redenen waarom wel en waarom niet worden dan vaak heel erg onbelangrijk. Ik neem aan dat dat bij alle mensen hetzelfde zal zijn. Mijn oplossing om over het verdriet dat een verliefdheid kan geven, te komen, is – mijzelf verwennen door een nieuw jurkje te kopen. Dat helpt altijd om die domme rondzeurende vragen naar het waarom te laten stoppen. Zoals steeds die vraag – als partner heb ik maar eén ander nodig en waarom duurt het zo lang totdat ik die ene gevonden heb?.
Plato wist te vertellen dat liefde voor de schoonheid van een lichaam minderwaardig is aan de liefde voor de ziel. Een mooie opdracht aan de heren lezers op deze site om verder te kijken dan het fraaie uiterlijk. Ik zou niet durven om Plato ongelijk te geven; maar om bij de liefde voor de ziel aan te komen, dient een mens toch eerst te vallen op juist dat uiterlijk en juist dat lichaam dat voor het eigen oog aantrekkelijk is. Beauty is in the Eye of the Beholder – ofwel schoonheid is een subjectief gegeven. Een spreuk uit de 3de eeuw v Chr. Wat de eén mooi vindt, vindt de ander niets aan of op z'n best niet-onaantrekkelijk. Maar pas als je afstapt op iemand omdat hij aantrekkelijk voor je oogt – en dan dient er ook nog sprake te zijn van wederzijdse aantrekkingskracht - gaat de mogelijkheid ontstaan om kennis te nemen van de ziel van zo iemand en kan gekeken worden of je ook die ziel net zo aardig vindt als dat uiterlijk leek te zijn.
Alle smaak wordt bepaald door achtergrond en ervaringen; ook de smaak voor een volgende date. Iedereen zoekt naar degene die je bewondert om wat je bent en om hoe je eruit ziet. Complimentjes maken de dag en maken de date – om vanuit vrouwenoogpunt maar eens iets heel simpels op te merken.

Als video's heb ik geplaatst de bijna onaardse schoonheid van Tom Odell - Another Love; en de hele goede zangeres met de onuitsprekelijke naam Iyeoka – Simply Falling.
Hoop dat iedereen de video's kan waarderen.


geplaatst door Rianne - 2230 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl