Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 21 augustus 2016

HoudenVan3

Die ene man – die is het voor mij. Maar waarom val ik altijd voor de verkeerde? En zoiets wordt dan telkens pas duidelijk nadat wij samen een prettige tijd hebben gehad; nadat ik zijn armen om mij heen heb gevoeld en dacht te verdwijnen in zijn knuffels.
Wat is er toch dat mij toetrekt naar mannen die uiteindelijk niet blijken te zijn wat ik eerst dacht dat zij waren? De heden daagse filosoof en denker, de Zwitserse Engelsman Alain de Botton – mede oprichter van The School of Life – die stelt te scholen in emotionele intelligentie - fervent boekschrijver, bekend om zijn grappige presentaties over allerlei menselijke gevoelens en in het bezit van een goed Zwitsers zakelijk gevoel – verdeelt ons mensen in grofweg twee groepen:
Aan de ene kant degenen die vermijdend zijn en wier hoofdgedachte is – ik wil graag een hechte emotionele band, maar anderen stellen me zo vaak zonder reden teleur dat ik bang ben om gekwetst te worden als ik iemand dichtbij laat komen. Dat zijn mensen die moeiteloos alleen kunnen zijn.
Aan de andere kant de angstigen die verlangen naar een heel intieme band en vinden dat anderen nooit de toenadering wensen waarop zij hadden gehoopt. Mensen die in een constante angst leven dat zij een ander meer waarderen dan de ander hen.
De Botton vertelt dat de eerste groep zich terugtrekt en de leden van de tweede groep klampen en vragen. En dat beide groepen elkaar aantrekken. Met het vervelende gevolg dat hoe meer de klamper klampt, hoe banger de vermijder wordt en een drama voor beide partijen ontstaat – een wel erg cynische en tot depressie leidende redenatie van De Botton.
Nu ga ik er van uit dat de mens toch altijd een mengvorm zal zijn van alles en nog wat, dat bepaald is door achtergrond, opvoeding, ervaring gecombineerd met wensen voor een toekomstige partner en wensen voor de toekomst. Ook een mengvorm van de twee groepen waar Alain de Botton zijn filosofische denkbeelden op baseert.
Maar als ik een keuze zou moeten maken tussen de twee groepen mensen die De Botton schetst, dan vermoed ik dat ik bij die door hem genoemde eerste groep mensen hoor. Want alleen zijn is voor mij geen probleem. Niet dat het leggen van contacten met mannen mij lastig afgaat; maar mijn houding van de afgelopen jaren is er eén van voorzichtigheid voordat ik (weer) een man heel dichtbij mij laat komen. Door redenerend op dezelfde weg zou ik dus voor mijzelf ook een man uit de eerste groep mensen genoemd door Alain de Botton moeten kiezen en dan zou de relatie goed gaan. Wellicht dat zoiets toch gaat helpen. Hoewel ik ook graag zie dat een man mij vastklampt. Maar sja – bij dat soort mannen dien ik dus in het vervolg niet uit te komen.
Ach laat ik er maar van uitgaan dat iedere alleenstaande op deze site houdt van zichzelf, beschikt over een goddelijk lichaam met inhoud en op zoek is naar dat andere goddelijke lichaam met inhoud. Wij alleenstaanden doen aan sport, wandelen, fietsen, rennen, spelen golf, tennissen, zeilen, doen aan bergbeklimmen en aan bergwandelen. Ofwel, zoals de Griekse filosoof Plato het al zei, een mens dient eerst verliefd te worden op zichzelf en is pas dan in staat zijn liefde te bieden aan en te delen met de zo gewenste ander.

Muziekvideo's vol stille schoonheid. Kate Bush – Running up that Hill en Tom Odell – Sense; uitvoeringen waar grofweg 35 jaren tussen zitten. Maar beide oh zo mooi.


geplaatst door Rianne - 2527 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl