Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 4 september 2016

HoudenVan5

Het hele verhaal begon met het woordje Hallo. Wat hij verder nog zei op dat moment, is niet bij mij blijven hangen. Ook heb ik geen enkele herinnering meer aan wat ik zelf nog gezegd heb. Hij zette zich tegenover mij in de trein van Den Haag naar Amsterdam. Lang, stevig gebouwd, met bril, lang krullend rood haar en een kleine stoppelbaard. Hij maakte een opmerking over het boek dat ik aan het lezen was, want ik moest toch wat op zo'n vervelend treintraject. En voordat wij in Amsterdam waren, waren wij ongemerkt al heel vriendschappelijk naar elkaar geworden. Nadat we beiden bij het Centraal Station uitstapten, zijn wij samen doorgelopen naar een restaurantje op perron 1. Het was gezellig en het was vertrouwd. Wij wisselden telefoonnummers en in de weken daarna werd het wandelen al pratend in het bos, afgewisseld met zijn of mijn verblijf, om gevolgd te worden door peddelen door de grachten van Utrecht, en zijn of mijn verblijf, om uit te komen bij een ondergaande zon op het strand van Zandvoort, met de picknickmand tussen ons in, de duinen aan de ene kant en het lawaai van de branding van de Noordzee aan de andere kant. Waarbij zijn of mijn verblijf niet meer nodig was, want vrijen in een warme duinpan is werkelijk heerlijk. Wij waren meer dan duidelijk geschapen voor elkaar.
Dat gevoel van welbehagen als je elkaar in de ogen kijkt. Dat algemeen welbevinden wat je van binnen volledig vult. Die uitgestoken hand die er altijd is als je wat steun nodig hebt. Die luisterende ziel naast je, die je zonder onderbreken aanhoort en dan komt met de juiste woorden om je op te beuren, om je gerust te stellen en om je de weg te wijzen die te volgen is.
Liefde en houden van kan zo eenvoudig en voortdurend zijn. Een baken van rust in ieders bestaan. En weer een man groter dan 1.90 meter.
De seksuoloog John Money vertelt dat wij mensen, vanaf ca. ons 8ste levensjaar, bezig zijn met het vormen in ons geheugen van een liefdesplattegrond ofwel een blauwdruk en beeld waaraan onze toekomstige levensgezel in ieder geval dient te voldoen. Vanaf ca. ons 8ste levensjaar blijken wij de indrukken opgedaan in de omgeving waarin wij opgroeien te verzamelen en de voor ons meest aardige indrukken in sporen op te slaan in ons hersenschors. Met die indrukken en die sporen vormen wij een beeld, die genoemde liefdesplattegrond of blauwdruk van onze ideale partner. Als voorbeeld van indrukken die sporen achterlaten, wordt genoemd de aanstekelijke lach van je vader, het gevoel voor humor van je moeder, de zorgzame inborst van je tante of van je broer. Als kind ga je de indrukken die je waardeert, verzamelen en opslaan in sporen.
Voor mij geeft dat in ieder geval het antwoord op de vraag waarom mijn wens is dat mijn toekomstige partner groter dient te zijn dan 1.90 meter en naast de nodige intelligentie ook dient te beschikken over voldoende redelijkheid en een gevoel voor humor. Alle mannen uit mijn jeugd en volwassenheid waren en zijn lang en daar zal mijn voorkeur voor groter dan 1.90 meter wel op gebaseerd zijn. Niet dat ik niet eens gedate heb met een man die groter was dan 1.80 meter; want ook die mannen bezitten natuurlijk de nodige intelligentie, redelijkheid en gevoel voor humor. Maar kleiner dan 1.80 meter valt bij mij altijd af. Ik blijf kijken naar de mannen groter dan 1.90 meter. Bij een man van minimaal die lengte van 1.90 voel ik mij op mijn plek.
Het terugkijken naar je roots helpt klaarblijkelijk bij het vinden van de juiste date in de datejungle waaruit wij alleenstaanden de nieuwe partner willen vissen.


geplaatst door Rianne - 2186 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl