Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 11 september 2016

HoudenVan6

Iedereen heeft er last van. Hoewel het woord 'last' eigenlijk niet het juiste woord is. Het is geen last maar een normaal menselijk gegeven, wat bij het daten elke keer zo bijzonder duidelijk naar voren komt. De moeilijkheid van het overbruggen van de zone tussen jouzelf en die ander. De ruimte die eenieder nodig heeft om zich prettig te voelen in de omgeving van anderen of van die ander. Voor ieder mens ligt die ruimte anders. De eén slaat meteen een arm om je heen en de ander heeft grote moeite om over de tafel heen je hand te pakken en die moeite ik heb dat meteen ook. Sommige gesprekken gaan nu eenmaal makkelijker als ik de ander zijn hand kan vasthouden.
Ook ontmoetingen waarbij je direct aanvoelt dat er geen lichamelijk contact gaat komen, omdat je eenvoudigweg helemaal niet geschikt bent voor elkaar; hoe prettig het mailcontact ook is geweest.
Officieel ligt de persoonlijke zone tussen de 45–120cm en de intieme zone tussen de 0–45cm. En bij het geven van een welkomst- en afscheidskus kun ik nog altijd meer dan 45cm ertussen houden.
De persoonlijke zone speelt helemaal niet op een datingsite zoals deze, met alle schriftelijke contacten. Het mailen vindt op veilige afstand plaats, vanachter het bureau of vanaf de bank in de huiskamer, is gevaarloos en kan ergens toe leiden, maar dat hoeft niet. Ongemerkt krijg je een prettig gevoel - niets hoeft en alles kan. Er is geen enkele verplichting.
Als het mailen wel leidt tot nadere kennismaking, zal iedereen altijd even zenuwachtig die eerste ontmoeting tegemoet gaan. Op zo'n moment komt bij mij standaard de vraag voorbij – zou het iets zijn of is het niets? Natuurlijk is het in de meeste gevallen niet zo veel, schriftelijk contact is heel anders dan elkaar op het oog aantrekkelijk vinden. Zeer sporadisch houd ik er een gewone vriendschap voor langere duur aan over. Uitsluitend bestemd voor de paar leuke dingetjes buitenshuis - uitgaan, etentjes en wetenswaardigheden wisselen met elkaar. Praten en mailen over van alles en nog wat – zonder ooit iets meer. Met voorop dat wij elkaar vrijlaten om te daten met anderen en te blijven zoeken naar juist die ideale ene.
Bij die paar dates van mij in het afgelopen decennium waarbij het wel meteen helemaal klikte wederzijds, ging de persoonlijke zone bijna direct en ongemerkt over in de intieme zone.
Ongelooflijk hoe snel dat plaatsvond. Mannen die nog steeds in mijn gedachten zijn en waarmee ik zo nu en dan nog mail. Dankbaar voor wat zij mij gegeven hebben aan herinneringen en ervaringen.
Beklijven deden beide verkeringen niet en ik ga niet uitleggen waarom niet.

 

Op de videowall heb ik geplaatst een paar muziekvideo's die ik vond passen bij dit blogje en ik hoop dat velen de muziek aardig zullen vinden.

-Van Halie Loren – Nature Boy

-En, dankzij Zeezijns muziekkeuzes, van Alex Vargas – More


geplaatst door Rianne - 2448 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl