Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 18 september 2016

HoudenVan7

Zou dat nu waar zijn, vroeg ik mij af, toen een vriend stelde dat vrouwen bij een partner focussen op luxe en geld en mannen focussen op uiterlijk en vlotte babbel. Wat gezegd werd, vond ik wel wat kort door de bocht, maar zeker het bekijken waard. Duidelijk is wel dat voor mannen seks een belangrijker motivatie is dan het voor vrouwen is; niet dat vrouwen seks onbelangrijk vinden – het is alleen wat minder belangrijk en staat naast andere factoren ter overdenking.
Dat vrouwen altijd zoeken naar een man met geld leek mij niet voor alle vrouwen te gelden.
In ieder geval gaat die stelling voor zo iemand als ik niet op, en het zal toch niet zo zijn dat ik de uitzondering ben die de regel gaat bevestigen.
Nieuw op de universiteit ben ik, in de pauze van een hoorcollege en met een beker koffie in de hand, eens verdwaald bij een groepje vrouwelijke studenten die elkaar serieus aan het vertellen waren dat beter gejaagd kon worden op een medicijnstudent dan op een aankomend jurist of econoom. Omdat bij een aankomend jurist of econoom het te veel jaren zou duren voordat ze werkelijk iets gingen verdienen en bij een medicijnstudent na afstuderen de inkomsten meteen zodanig waren dat zij – de vrouwen van dat groepje dan - volledig onderhouden konden worden. Dat groepje dames was het allemaal over die stelling roerend met elkaar eens.
Sommige ervaringen blijven je bij, ook de schoteloogjes die ik toen kreeg omdat ik mij nauwelijks kon voorstellen dat die meiden serieus meenden wat zij daar aan het bespreken waren. Mijn aarzeling ziend, werd door het meest pinnige wijfie van dat groepje gevraagd hoe ik erover dacht en direct draaiden alle ogen spiedend naar mij toe. Waarop ik dat groepje meiden, zo vriendelijk als mogelijk, uitlegde dat ik studeerde voor een vak met de bedoeling daar na afstuderen ook iets mee te doen. Dat mijn streven was om blijvend in staat te zijn financieel voor mijzelf te zorgen. En dat ik mijn toekomstige partner niet hoefde uit te kiezen om zijn geld. Vijf paar ogen bekeken mij misprijzend, de kleinste probeerde mij nog even gelijk te geven maar werd direct verbaal op haar plaats gezet door de pinnige madam. Ik zocht een ander groepje op om pauze mee te houden.
Maar is zo'n houding van een stelletje berekenende meiden niet hetzelfde als de houding van mannen die uitsluitend afgaan op het uiterlijk en vlotte babbel? Zo'n verbintenis – om geld of uiterlijk – lijkt mij vanaf het begin gedoemd om te mislukken en een enquête gehouden in de VS – waarom niet in Nederland vraag ik mij altijd af – bleek dat ook te bevestigen. Jonge vrouwen werd de vraag gesteld of zij zouden trouwen om het vermogen van de partner. En of zij dan dachten dat zo'n verbintenis eeuwigdurend zou zijn. De jonge vrouwen gaven allemaal toe dat zij ook keken naar het vermogen van de toekomstige partner; maar ¾ van de ondervraagden ging ervan uit dat een huwelijk om geld alleen binnen 5 jaren uit elkaar zou spatten.
Als vrouw moet je er toch niet aan denken in bed te liggen en seks te hebben met een man waarbij je constant voor je ogen zijn bankrekening in de gedachten hebt. En omgekeerd zullen mannen die uitsluitend gaan voor uiterlijk schoon langzaam het idee krijgen met een plastic opblaaspop in bed te liggen, waarbij die vlotte babbel ook alle kanten op kan – ook de kant van gekwaak.
Geef mij maar de normale gang van zaken die bij het aangaan van een relatie geldt voor beide partijen – het gaan voor vertrouwen, veiligheid, loyaliteit, waardering, met daarnaast intelligentie, humor, vriendelijkheid en wederzijds respect. Met – niet te vergeten – het oog, hoe subjectief ook, wil ook wat en hij moet lief zijn in bed; want al dat ben ik ook altijd.

Video's van de mooie Berbers/Française Hindi Zahra – Beautiful Tango. En van de bekende componist Armand Amar – Kadisch


geplaatst door Rianne - 2376 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl