Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 25 september 2016

HoudenVan8

Opeens was daar dat verlangen, dat bezig ging zich te nestelen in mijn gedachten en in mijn gestel. Een verlangen met de potentie groter en groter te worden, totdat het niet meer over het hoofd te zien zou zijn of met een schouderophalen naar het rijk der fabelen gestuurd zou kunnen worden; zoals ik met de meeste loze gedachten gewoon ben te doen. De attente lezer zal zich natuurlijk meteen afvragen wat dat dan voor een verlangen is. Een mens kan van alles verlangen - een ijsje, een nieuwe auto, het huis van de buurman of de buurman zelf – om maar wat te noemen. Maar dergelijk soort verlangens verdwijnen vaak net zo snel als ze opgekomen zijn. Het ijsje was lekker, de nieuwe auto is na de proefrit gekocht, het huis van de buurman vereist toch wel wat teveel renovatie en onderhoud en over de buurman zelf zullen we het maar helemaal niet meer hebben. Gewone verlangens kent iedereen en maken voor een ieder een normaal deel uit van het bestaan. Maar dit verlangen wat mij aan het overvallen is, heeft een veel diepere impact en kronkelt zich zo langzaam en zo ongemerkt om mij heen en in mij, dat het zich al genesteld had voordat ik het in de gaten kreeg. Er was toen ook geen kruid meer tegen gewassen en geen windvlaag die het meer weg kon blazen. Geen enkele mogelijkheid meer voor de stelling - the wind came and blew it away – zoals een zeeofficier uit mijn familie annalen eens op een zeereis zei tegen de wasjongen wat diens betaling betrof, nadat de wasjongen gezorgd had voor het laten verdwijnen van wat kleine spulletje uit voorouders hut en op vragen daarover telkens datzelfde antwoord had gegeven. Dit terzijde natuurlijk, en het genoemde is een klein en nietszeggend voorbeeld.
Nee – dit verlangen is niet eenvoudig meer weg te poetsen of weg te blazen uit mijn bestaan. Schouderophalen helpt niet, en ook helpt het niet om hard en veel te gaan sporten wat normaliter altijd wel zorgt voor voldoende afleiding om die gedachten te normaliseren. Dit verlangen is langzaam maar zeker bezig mijn lichaam en mijn geest in te palmen en over te nemen. Een gevoel van verlangen waarmee ik opsta, waarmee ik de hele dag rondloop en waarmee ik naar bed ga. Om de volgende ochtend er weer mee op te staan, en zo door en zo door. Analyseren van dat gevoel en de oorsprong ervan helpt ook niet. Het enige resultaat dat ik naar boven kreeg van die analyse, was het besef dat dat verlangen geboren zal zijn uit een even plotseling opkomend gevoel van gemis. Een gemis van en een verlangen naar eén bepaalde. Het is nu al zo ver dat zijn beeltenis mij blijft achtervolgen en elk uur van de dag voor mijn netvlies langs zweeft. Mij toelachend en toewuivend dan – wat ook wel weer aardig is om te zien. Het verlangen brengt mijn gedachten helemaal tot nul, of beter gezegd tot in een witte stilte. Een stilte die bijna oorverdovend is als ik dat zou toelaten – wat ik eigenlijk niet wil want er zijn dagelijks nog genoeg andere dingen te doen. Het verlangen doet mijn geest langzaam maar zeker wennen aan het besef dat dit het altijd is geweest; dat dit is waarnaar is gezocht, waarnaar zo lang is verlangd. Dat gevoel van samen zijn en elkaars gedachten kunnen lezen. Een verlangen wat verzengend werkt; een eigen leven dreigt te gaan leiden binnen in mij. Een verlangen dat niet meer uit de spiraal van mijn gedachten vrijgemaakt wenst te worden. Zo overheersend is het geworden - dat ik deze gevoelens van verlangen niet meer kwijt wil. Want zonder die gevoelens van verlangen en zonder het object van mijn verlangen, zal ik mij vreselijk leeg gaan voelen; zal mijn leven niet meer zijn zoals het eerder was en ben ik bang dat er een groot vacuüm binnen in mij gaat ontstaan wat niet zo snel meer opgevuld of ingevuld zal kunnen worden.
Ik wil deze gevoelens altijd durend bij mij hebben en bij mij houden.
Deze gevoelens zijn van mij.

Als muziekvideo's heb ik geplaatst van de 2Cellos – The Shape Of My Heart en van Halie Loren – Danger In Loving You.


geplaatst door Rianne - 2183 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl