Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 25 september 2016

Wat wil de man?

Het is een regelmatig weerkerend onderwerp van gesprek op things2share: 'Ze willen alleen maar een vrouw die jonger is.' En ‘ze’, dat zijn de mannen. Ik was geneigd daar lacherig over te doen, maar ik werd op mijn vingers getikt door een leuke man die ik niet nog een keer zou willen tergen. Dit is dus een serieus onderwerp. En het blijft wringen. Maar klopt het eigenlijk wel? Zou het niet toevallig die ene, zwaar begeerlijke man zijn die een veel jongere vrouw zoekt? Het ‘knak’ in haar oplaaiende hoop? Ik wilde het weten, dus heb ik het uitgezocht. Cijfertjes wilde ik. Geen veronderstellingen, geen gevoelens, geen door aantrekkingskracht vertroebelde blik. 

Op zo’n avond dat het nog best lekker was buiten, maar toch te donker en te koud om in de tuin te zitten mijmeren, heb ik honderd profielen en zoekvoorkeuren gelezen. Ja, dat is veel voor één avond. Het waren de profielen van mannen tussen de 50 en 67 jaar, woonachtig in Nederland, de eerste honderd mannen die als mijn ‘matches’ verschenen. Ik heb mij niet laten afleiden door leuke foto’s of mooie profielteksten, hoewel dat lastig was, soms...Wat ik nodig had, waren zoekleeftijden en verwijzingen naar ‘jong’, ‘jonger’, ‘jongensachtig’, ‘meisje’ en ‘meisjesachtig’ Let wel: Ik oordeel niet. Anders mag je mij fileren want ik hou ook van jonger. En mijn bovengrens wat leeftijd betreft is de leeftijd van mijn beste minnaar ooit.

Wat ik vond: van deze honderd mannen gebruiken er twaalf de woorden ‘jong’ of ‘jongensachtig’ voor zichzelf, vijf de woorden ‘jonger’, ‘meisje’ of ‘meisjesachtig’ voor de vrouw die zij zoeken. Zesendertig mannen hebben een zoekleeftijd ingevuld die zowel boven als onder hun eigen leeftijd ligt (waarvan zeventien met een minimale marge naar boven en een grote marge naar beneden), één man zoekt een vrouw die ouder is dan hij, vierenvijftig mannen zoeken een jongere vrouw, en van negen mannen zijn de zoekvoorkeuren niet zichtbaar.

Quirkology zou dit kunnen zijn: Hoe we de grote waarheid kunnen vinden in kleine dingen. Zoals het onderzoek van Richard Wiseman waaruit zonneklaar bleek dat vrouwen geen goede contactadvertenties kunnen schrijven, en mannen wel. (Geldt dat ook voor profielteksten, mr. Wiseman?) Waarom zouden we eigenlijk naar die ene geliefde zoeken, als we geen genen meer willen doorgeven, als we geen bezit meer veilig moeten stellen? Wat wil de man? Wat wil de vrouw? Zou het niet veel gezelliger en bevredigender zijn als we met vrouwen en mannen van verschillende leeftijden in één huis gingen wonen?
Ik draai er omheen: dat onderwerp van gesprek op things2share snijdt hout, blijkt uit de cijfers. Maar het lastige is: wij, vrouwen en mannen, willen elkaar wél vinden, hier op deze datingsite. Vrouw zoekt man, man zoekt vrouw. Voor een vrouw van boven de vijftig is het niet meer opportuun om een oudere, ervaren man naast zich te hebben. Voor het merendeel van de mannen blijkt een jongere vrouw aantrekkelijker te zijn.
Voor ons, vrouwen, is er één troost: niet elke man hier neemt zijn eigen zoekleeftijden serieus.


geplaatst door RodeJas - 4016 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl