Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 16 oktober 2016

HoudenVan10

Vaak vraag ik mij af of het dating leven niet net is zoals zo mooi geschetst wordt in de Masquerade Waltz van de componist Aram Khachaturian, waarvan ik een mooie video een 2 weken geleden op de videowall heb geplaatst. Iedere aangeslotene op een datingsite zet voor de presentatie zijn beste beentje voor. Mooie foto's en profielomschrijvingen die doen denken aan reclames, en die tot doel hebben om aan te geven dat sprake is van de mooiste en de beste man die op deze wereld maar te vinden zou zijn. Heerlijk voor iedere vrouw om te lezen en om naar te kijken. Waarbij de vergelijking van een datingsite met een online winkel snel is gemaakt. Soms zie je dat ook in de profielomschrijvingen terugkomen en wordt verteld dat de man zich voelt alsof hij zichzelf in de etalage heeft gezet. Maar die etalage is alleen voor andere alleenstaanden op de site zichtbaar en heeft dan ook een redelijk beperkte functie. Als vrouw kun je naar hartenlust naar al dat moois kijken, naar hartenlust lezen en zo nu en, als het gegeven leidt tot nieuwsgierigheid, contact kunt opnemen voor aardige gesprekjes of wellicht ooit meer.
Het is altijd merkwaardig dat ik deze mannelijke schoonheden, die ik zie op de datingsite, in het gebeuren van alledag nooit tegenkom. Wellicht dat ze er wel zijn, maar dat ik ze niet zie – dat kan ook natuurlijk. In het dagelijks gebeuren zijn de mannen die ik wel zie, altijd brave en – van rond mijn leeftijd – vaak een beetje uitgezakte en gezapige heren. Het jeugdige weggesleten in alle jaren en met de stress van het leven van alle jaren. De uitzondering daargelaten natuurlijk; er zijn mannen genoeg die ruim aandacht besteden en blijven besteden aan hun uiterlijk, door hardlopen, racefietsen of het doen van een andere sport.
Dat masker – sja. Een masker zal in het dagelijks leven wel gegroeid zijn bij iedereen. Is niet ieder mens een kwetsbaar wezen dat juist een masker nodig heeft om die kwetsbaarheid te verbergen?
Soms zijn maskers gewoon te zien – bij vrouwen is een masker betrekkelijk makkelijk op te zetten door het aanbrengen van al of niet zware make-up; met make-up kunnen heel veel onvolkomenheden verborgen worden. Soms vraag ik mij wel eens af of een man, als die make-up eindelijk eens wordt afgedaan, niet een beetje gaat schrikken van het uiterlijk dat daaronder tevoorschijn komt. Liefde is blind natuurlijk, maar zo blind zal de liefde wel nooit worden. Een andere mooie uitspraak is - echte schoonheid komt van binnen. Maar als een vrouw echte schoonheid heeft, zal zij die overvloedige make-up ook niet nodig hebben.
Mannen gebruiken over het algemeen geen make-up – echte mannen dan en ik opteer altijd voor een echte man – maar zij kunnen zichzelf over het algemeen heel goed verbergen achter grootpraat, overdaad aan auto en huis of achter zoiets normaals als een baard.
De laatste tijd valt mij op dat baarden weer heel erg in de mode zijn bij jonge mannen – in Nederland dan. En dan niet meer die stoppelbaard van weleer. Ik zie steeds meer jonge mannen verschijnen met een forse grote baard en vraag mij af of dat een tijdelijk verschijnsel zal zijn of langdurig zal aanhouden. Niet elk gezicht en niet elke vorm van kin is geschikt voor een dergelijk gewas. Maar gisteren zag ik een exemplaar lopen die zo'n volle baard echt kon hebben. Groot, atletisch, zeker van zichzelf en met een heel leuke jonge vrouw aan de hand.
Ach – maskers dienen er ook voor om afgedaan te worden, als eindelijk de lang gezochte gevonden is. Echte liefde is het wederzijds accepteren van elkaar in alle opzichten. Ieder mens dient zich veilig te kunnen voelen bij degene die de ware is.


geplaatst door Rianne - 2459 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl