Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 2 oktober 2016

HoudenVan9

Wat heeft het leven toch altijd verrassingen in zich voor degene die daar voor open staat. In mijn leven heb ik alle jaren niet anders dan verrassingen en plotselinge wendingen gezien. Aardig om mee te maken en somtijds prettig om er weer doorheen te zijn. Maar er zijn verrassingen en wendingen die ik erg op prijs stel en koester in alle schoonheid die het geeft.
Op de zoektocht naar die ene ware word ik al enige tijd gesteund door een paar echte vrienden. Friends without benefits – zonder seks dus, maar wel met alle emotionele binding die maar mogelijk is. Want tussen ons is sprake van wat genoemd mag worden diepe genegenheid.
Mannen die hun stempel en hun schaduw in de maatschappij hebben achtergelaten en beiden zo vriendelijk zijn om mij met raad en daad terzijde staan. De een, vanuit zijn getrouwd zijn en vanuit zijn artisticiteit, vol met vaderlijke raadgevingen en aanwijzingen, voor het goede doel van mijn zoektocht dan. De ander, die mooie oude man en vrouwenversierder, vanuit het einde van zijn 2de huwelijk en met zijn leven gevuld met ontelbaar vrouwelijk schoon, vol met humor en advies.
Twee zeer verschillende achtergronden en toch beiden zo dicht bij mijn gevoelen zoals het is.
Afgelopen maand was ik bij de laatste op bezoek voor thee, voor door hemzelf gemaakt avondeten, voor steun en een goed gesprek. Een treffen waardoor ik mij altijd voel opgefrist. Ik waardeer zijn intelligentie, zijn heldere bemerkingen, zijn vriendelijkheid en zijn drive. Een strijder van het eerste uur. Natuurmens, die van jongs af aan zich heeft ingezet voor het verbeteren van het slechte in onze maatschappij. Een man met het uiterlijk en het innerlijk van een grijze wijze leeuw.
Altijd zo verschrikkelijk aardig, wat maakt dat het telkens moeilijk en moeilijker voor mij is en wordt om weer afscheid van hem te moeten nemen.
Toen hij zag hoe moeilijk ik het had met afscheid nemen, kwam voor de zoveelste keer het glimlachende aanbod om dan de nacht gewoon bij hem te blijven. Zoals gebruikelijk tussen ons, sloeg ik het aanbod even glimlachend af. Het is een spel dat wij elke keer spelen met elkaar. Wij weten beiden dat, als ik bij hem blijf, de benefits onontkoombaar zijn en dan is het meteen gedaan met onze kostbare vriendschap. Voor mij is het niet mogelijk nog een tevredenstellende vriendschap te hebben en te onderhouden met een man waarmee ik seks heb gehad en verder geen nadere binding beoog. Heel knap als vrouwen dat wel kunnen; maar ik kan dat niet. Voor die ene man in mijn leven kan ik alles zijn wat hij wenst, ook in bed – met de rest van de mannelijke wereld beoog ik geen enkele binding en wens ze alle goeds toe met andere vrouwen, maar niet met mij
Terugrijdend naar huis nam ik het gebeuren in mijn gedachten nog eens door en kwam tot de conclusie dat deze oude wijze grijze leeuw, samen met mijn andere vriend, voor mij een categorie van vrienden vormt, die in mijn beleving uitstijgen boven gewone relaties. En zelfs boven de relatie met mijn familieleden, hoe goed dat contact ook is. Deze beide vrienden van mij, die in wezen zo verschillend zijn en elk met zulk een verschillende achtergrond, bevinden zich in mijn beleving en in mijn leven in een uitzonderlijke categorie. Een categorie die zo dierbaar voor mij geworden is, dat het bijna kleeft tegen de gevoelens voor die ene man in mijn leven. Het is het niet, maar het zit er toch verbluffend dichtbij. Een ander soort liefde; maar wel degelijk een houden van. Zonder hen zou mijn leven een stuk saaier zijn. Voor hen voel ik werkelijke platonische liefde.
Mijn leven zit zo vol verrassingen en wendingen.


geplaatst door Rianne - 2181 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl