Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 oktober 2016

Liefde

 

Hij zei dat, als er sprake is van echte liefde, er geen ruimte is voor misleiding. En hoe waar klinken die woorden. Echte liefde voor elkaar dient in ieder geval te bevatten gelijke gevoelens voor en naar elkaar toe. De wens om zo vaak als mogelijk dicht bij de ander te zijn en te blijven, de ander al het goeds te geven en toe te wensen wat mogelijk is. Simpel gezegd – vreugde te ervaren in het welzijn van de ander. Het meest gelezen boek ter wereld stelt de echte liefde nog explicieter – de liefde is lankmoedig, zij is goedertierend, de liefde is niet afgunstig, de liefde handelt niet lichtvaardig, zij is niet opgeblazen, zij handelt niet ongeschikt, zij zoekt zichzelf niet, zij wordt niet verbitterd, zij denkt geen kwaad, zij verblijdt zich niet in de ongerechtigheid, maar zij verblijdt zich in de waarheid, zij bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen. Als je dat leest, dan denk je dat degenen, die dat lang geleden hebben opgeschreven, wijze mannen moeten zijn geweest die konden verwoorden wat het hoogst bereikbare in de liefde was en wel zodanig dat die kenmerken van echte liefde op dit moment nog steeds gelden. Echte liefde die de noodzaak en het plezier van een prettige seksuele relatie verre te boven gaat. Het ene (seks) sluit het ander (liefde) niet uit natuurlijk – elk mens is ook maar een mens. Maar naast seks dienen die gevoelens van liefde voor de ander er wederkerig te zijn, anders heb je geen van tweeën iets aan het gebeuren dat dan plaatsvindt en verandert seks in een vluchtig geheel zonder inhoud en betekenis.
Als iedereen dat gevoel van liefde, zoals zo mooi beschreven wordt in de bijbel, ook werkelijk wederkerig had ervaren, dan zaten we niet met z'n allen op een datingsite zoals deze. Waarmee ik maar wil zeggen dat enige nuchterheid op zijn plaats is bij het lezen van al die mooie woorden over de liefde en al die mooie eigenschappen waar de werkelijke liefde aan dient te voldoen.
De woorden van mijn vriend dat, als er sprake is van echte liefde, er geen ruimte is voor welke misleiding dan ook, is een goed begin van de zoektocht naar die zo gewenste ander. Alle jaren achter mij bekijkend, ben ik toch tegen een groot aantal misleidingen in relaties aangelopen. Oeverloos heb ik verteld aan betrokkenen dat de emancipatie van de vrouw ongetwijfeld tot bijeffect heeft gehad dat het merendeel van de echtscheidingen gestart wordt door de vrouw. De overheid dwong vrouwen financieel de zelfstandigheid in, met alle maatschappelijke gevolgen van dien. Wat mijzelf betreft, lijkt alles allemaal vanzelf naar mij toe te komen. Ik ben ooit opgelopen tegen c.q. vreselijk lastig gevallen door een getrouwde vent met een stortvloed aan loze beloftes, tegen een aantal hele mooie en ongetrouwde mannen die toch echt alleen, en somtijds bijzonder duidelijk, meer uit waren op een one night stand dan op het starten van een liefdesrelatie, en dan was er nog wat meer ongeregelds dat mijn pad kruiste. Ik heb mij wel eens afgevraagd hoe het mogelijk is geweest dat ik dat allemaal tijdig onderkend heb, niet met open ogen erin gelopen ben en alle klippen wat dat betreft heb kunnen omzeilen. Veel verdriet is mij daardoor bespaard gebleven. Daarnaast zijn er natuurlijk eerlijke, goed bedoelende en hele mooie mannen geweest waar ik een tijd of een tijdje naast heb mogen lopen. Beslist niet al het mannelijk schoon is dom, vervelend, irritant, leugenachtig en alleen op seks belust. Misleiding – sja – het is helemaal niet zo moeilijk om dat vanaf het eerste contact te onderkennen. Mijn vriend heeft gewoon gelijk, als er sprake is van echte liefde, is er geen ruimte voor misleiding.


geplaatst door Rianne - 2344 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl