Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 6 november 2016

Change

Er zijn altijd van die momenten dat een man veel van zijn aantrekkelijkheid verliest. Momenten en herinneringen die in het geheugen van een vrouw als ik gegrift blijven. Een van die voorbeelden is dat een man veel van zijn aantrekkelijkheid verliest in korte broek. Nu zijn er mannen die, ongeacht hun leeftijd, er nog steeds fantastisch uitzien in korte broek of ¾ broek. Helaas zijn en blijven dat de uitzonderingen die de regel bevestigen. Een ander voorbeeld is de man zijn keuze voor ondergoed. Nu zie je als vrouw dat ondergoed vaak pas als het al veel te laat is. En iedereen kan bedenken dat je dan met je hoofd (en lichaam) heel ergens anders mee bezig bent. Met natuurlijk dat bij een man het vaak niet gaat om de verpakking, maar om wat erin zit. En dat is zo waar als maar zijn kan. Alleen, geloof mij maar, dat onjuist ondergoed blijft een blijvende desastreuze indruk achterlaten op het netvlies van een vrouw. Met dat daarna bij elke vrouw, en helaas ook bij mij, het hele foute voornemen ontstaat en gaat groeien om juist daar zo snel als mogelijk verandering in aan te brengen. Ik noem het een fout voornemen, omdat ik het zelf allang heb opgegeven te proberen een man te veranderen. De man van keuze is zoals je hem aantreft en leert kennen, niets meer en niets minder, en anders zal hij nooit worden. De eerste indruk is meestal de juiste en daar dien je als vrouw jezelf te vertrouwen in je oordeel. Als bij de eerste ontmoeting het beeld geschapen in je hoofd, op basis van foto's en meestal veelvuldig mailcontact, niet overeenstemt met de uiterlijke presentatie is het direct een verloren zaak. Gewoon meteen eerlijk zijn dan – over en uit ermee. Maar klikt het wel dan dien je als vrouw ook alle consequenties erbij te nemen. Je leert leven met die bepaalde man en wellicht is het mogelijk, met veel geduld en tact, wat van de scherpe kantjes bij zo iemand af te vlakken. Maar een man gaat nooit veranderen. Hoogstens passen de twee geliefden zich zelf en hun gewoonten een beetje op elkaar aan. Maar dat redelijke aanpassen aan elkaar zal het hoogst haalbare zijn wat te behalen is in een affectieve relatie en beter wordt het nooit.
De door Obama zo beroemd geworden uitdrukking – change – geldt niet voor een man. En overigens heeft Obama zelf dat woord na zijn aantreden als president zo snel als mogelijk vergeten; of eigenlijk van dat woord, de betekenis en de daadkracht die het suggereerde, een farce gemaakt.
Ach, somtijds heb ik het idee dat het zoeken voor mij naar de ware iets is als het zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg. En nu leef ik op Nederlands platteland waar hooibergen niet meer bestaan maar vervangen zijn door bergen in blauw plastic gewikkelde hooibalen. En de oude stellingen en kappen van de vroegere hooibergen zijn dichtgetimmerd om kantoorhok of logeerhok van te maken. Wellicht dat ik daarom zoveel moeite heb om die spreekwoordelijke speld te vinden. Mannen genoeg, zeker op deze datingsite, maar zit er ook de ware voor mij tussen? Is ergens die man met zijn brede schouders en stevige armen die alleen maar mij wil en waar ik voor ga vallen als een blok.
Obstakels en drempels altijd in dit dagelijkse leven tussen mij en mijn uitverkorene. Kon ik maar die obstakels en drempels reduceren tot onbeduidende richeltjes waar ik heel makkelijk en lachend overheen zou kunnen stappen om een stap dichter bij mijn lief te zijn.
En dan maakt het niet uit of hij zich kleedt in pak, werkkleding of sporttenue. Mits het voor hem
de juiste kledingkeuze is, tot aan het laatste huidgebonden restje toe.


geplaatst door Rianne - 2335 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl