Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 18 december 2016

Daten, een behoorlijke confrontatie

De lat ligt hoog. Niet omdat ik hem daar leg, maar omdat het blijkbaar zo ligt. Ik kan niet voor minder. En ik sta zo anders in het leven dan de gemiddelde nederlander, dat de kans op een ontmoeting met een echte geestverwant uiterst klein is. Na al die jaren op datingsites is dat inmiddels wel duidelijk. Juist met wat ik daarin zo leuk vind aan mezelf, en waarbij ook zo intens dat 'kunnen delen' hoort, vind ik totaal geen aansluiting. Terwijl ik echt gebeur in elke ontmoeting, emotioneel, geraakt, open. En dan vaak geschokt achterblijf. Geen weerklank. Met een gevoel van ontheemdheid. En zet me aan het denken. Over mijzelf, over de anderen, de wereld. Alle scenarios zijn al aan me voorbij gegaan. Ben ik gek? Is de wereld gek? En ja, juist in daten wordt mij veel verteld. Wat mensen zoeken. En waar ik sta. En dat loopt nogal uit elkaar. Ja, waar sta ik? Wat is het daten voor mij? Elke date staat voor mij in het perspectief van ‘in haar armen kunnen liggen’. Kan ik dat bij haar? Voel ik me thuis bij haar? Is ze gewoon wie ze is? Hoef ik niet steeds te vertalen? Kan ik tegen haar aanleunen? Zonder steeds alert te zijn op verdraaiing, terughoudendheid of angstvallig zich verschuilen. Dat is voor mij belangrijk. Het mooiste is dan natuurlijk als het leven zichzelf gewoon in haar vertelt. Dat ze verder nergens mee bezig is. Net als ik. Dat we gewoon totaal niet met onszelf bezig zijn. Maar het leven leven. En dan in het contact onbewaakt uitstromen. Omdat de levensslangen domweg doorgekoppeld zijn. Ja, dat is het wel. Dat is dan volledige kwetsbaarheid in elkaar. O, nee, geen kwetsbaarheid, die iets te maken heeft met angst voor afwijzing, en al helemaal niet met het beroemde ‘jezelf kwetsbaar opstellen’. Niks opstellen. Maar gewoon open, te raken, onbeschermd, juist zonder die bewustzijnslaag, juist zonder die controle of angstvallige bewaking. Maar helaas, daar gaat het vaak al mis. Heb ik een app-contact, waarin we van alles met elkaar delen. En ja, dan kan het wel eens gebeuren dat het even stil is van mijn kant. Begint die ander mij daar direct op aan te spreken. Dan val ik er al uit. Dan krijgt het contact direct een andere wending. Haalt het uit die flow van samen zijn. En spoort het uiteen. En daar kan dan niemand iets aan doen. Omdat er een motie van wantrouwen is uitgesproken. Krijgt het contact een noodzaak van steeds bevestigd moeten worden. Ieder voor zich veroordeeld tot bewijzen van verbonden zijn.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Parlante - 1530 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl