Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 18 december 2016

Kersttijd

De tijd van Kerstmis breekt weer aan en van alles dient georganiseerd te worden voor de ontvangst van familie en vrienden. Weer een kerst waarbij ik niet met raad en daad wordt bijgestaan door een lief man. Daar dient toch eens verandering in te komen. Ik heb mij voorgenomen om grondig bij mijzelf na te gaan wat er nu precies niet juist is gegaan met mijn zoektocht naar die ene en niet goed is gegaan met mijn aanpak daarvan. Kerstplanningen heb ik achter de rug van weken achter elkaar. Aan de ene kant om iedereen op dezelfde dag bij elkaar te krijgen en aan de andere kant om ieder iets lekkers voor te schotelen. De hemel zij dank dit jaar geen kerstboom in mijn huis. Het uitkiezen van, het rechtop zetten, het optuigen en daarna weer aftuigen, blijft mij dit jaar bespaard. Het risico van altijd vallende kerstballen en vallende naalden, is er dit jaar niet, dankzij mijn nieuwe honden pup. Verleden jaar lukte het mij zelfs nog om de hele opgetuigde kerstboom in huis te laten omvallen. Handigheid heeft anderen uitgezocht om een surplus aan hun leven te geven. Een kerstboom heeft ook niets te maken heeft met kerst, maar komt van de oude heidense viering van midwinter. De Katholieke kerk is er alle eeuwen erg handig in geweest om de Christelijke feesten te plakken op de data waarop oude heidense feesten alle eeuwen plaatsvonden. Om daarbij meteen in het vergeetboek te denderen wanneer die Christelijke feestdagen dan werkelijk zouden hebben plaatsgevonden. Om het nog meer verwarrend te maken heeft een paus Gregorius XIII in 1582 ooit de Juliaanse kalender veranderd in de Gregoriaanse kalender. Waardoor de Russisch Orthodoxe kerk het kerstfeest viert op 7/8 januari 2017 volgens de Juliaanse kalender en de andere kerken het kerstfeest vieren op 25 december 2016 volgens de Gregoriaanse kalender. In deze tijdsperiode heb ik helemaal geen zin meer om uit te leggen wat bedoeld wordt met de Juliaanse kalender en de Gregoriaanse kalender; dat zoekt iedereen maar eens een keer zelf uit. Zo moeilijk is dat niet. Ach – gezelligheid in huis kan ik ook bereiken met een paar goed geplaatste kerststukken, hoog opgehangen dennentakken met versiering en het oppoetsen van zilver dat alleen op kerstdagen gebruikt wordt. Elk jaar met Kerst bedenk ik dat ik het volgende jaar op dezelfde tijd toch eindelijk eens een man naast mij staat om mij met raad en daad bij te staan. Een troostvolle gedachte waar ik graag zo lang als maar mogelijk bij wil blijven stilstaan. Mijn goede voornemen voor het jaar 2017 is in ieder geval het toewerken naar verkering en samenwonen; het liefst met die ene. Voor de vele werkenden in deze periode heb ik op de videowall geplaatst een muziekvideo de Work Song van Hozier. Een video die, hoewel wonderlijk eenvoudig van aard, heel veel surplus geeft aan het geheel van lied en uitvoering. En om een beetje in kerststemming te komen nu eens niet een afgezaagd kerstlied, maar een video van een uitvoering van Amber Run samen met de London Contemporary Voices van het lied I Found. Geen kerstlied, want de volledig gezongen tekst is: I Found Love Where It Was'nt Supposed To Be; Right In Front Of Me en gaat (hoe toepasselijk) over de liefde tussen een man en een vrouw. Maar de opname vindt plaats in iets dat toch erg veel lijkt op een leegstaand kerkgebouw. Hoe goed kunnen die Engelsen altijd zangstukken regisseren en uitvoeren. Ik verwacht dat lezers van dit blog deze muziekkeuzes kunnen waarderen. Zo niet, dan hoor ik het wel weer. Aan het einde van dit jaar begin ik altijd een beetje gemakzuchtig te worden. Het jaar is gewoon afgelopen en beter dan het nu is, kan het tot 1 januari echt niet meer worden. Tenzij – natuurlijk. Een tijd van stilstand, een tijd voor overdenking, goede voornemens en dat alles. Zoiets als – ieder voor zich, God voor ons allen en ik voor mijn lief man. Een zeker egoïsme komt deze dagen ook altijd bij mij voorbij. Ondanks alle voorbereidingen voor gezellig kerstfeest met familie, vrienden en mijn mooie eigenwijze pup.


geplaatst door Rianne - 2332 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl