Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 4 december 2016

Sint

Morgen is het weer Sinterklaas, daarna komen de Kerstdagen en Oud en Nieuw; feestdagen waardoor de middenstand in een kleine maand de jaaromzet kan verdubbelen. En als je als middenstander ook nog vuurwerk mag verkopen, dan wordt het helemaal een goed jaar. Van alle Sinterklaas berichten vond ik het filmpje van de Sinterklaas met sixpack die in zijn bijna blootje op een gemotoriseerde surfboard door de Amsterdamse gracht voer, wel het aardigst. Waarbij Sinterklaas de direct klaarstaande interviewster toevertrouwde dat hij veel tijd doorbracht in de sportschool, want als iedereen de zwarte Piet wil veranderen, dan kan Sinterklaas niet achterblijven en dient ook te veranderen. Deze nieuwe Sinterklaas kwam daarna tevoorschijn in een reclame van Post NL, gezien op de treurbuis. Sinterklaas was in vol ornaat bezig in de sportschool zijn spieren te sterken, want in deze nieuwe tijden werden zijn pakjes bezorgd niet door Zwarte Piet maar door Post NL en daardoor hield Sinterklaas tijd over om nuttig te besteden. Allemaal gekkigheid natuurlijk, maar de mensen vragen er ook om met dat doelloze gezanik over Zwarte Piet en iedereen vindt zo'n nieuwe Sint leuk. In ieder geval zal een wat jonger meer gespierde Sinterklaas, met wellicht eindelijk eens een meer getrimde baard, wel eens beter kunnen passen in de huidige maatschappij. De oorspronkelijke Sinterklaas dateert nota bene van de tijd tussen 280-342/352 na Chr. en dat mag toch wel allemagies lang geleden genoemd worden. Wat zal dit alles met dating te maken hebben, zal iedereen zich afvragen. Geduld – ik kom er vanzelf op. Tegenwoordig wordt Sinterklaas neergezet als een echte volksmenner. Maar goed dat hij niet geïnteresseerd is in de politiek, want je weet het tegenwoordig maar nooit met het NLreferendum, Brexit, Beppe Grillo en Donald Trump aan het US roer. Wat heeft dit alles met dating te maken hebben, zal iedereen zich afvragen. Geduld – ik kom er vanzelf op. De vraag is of Sinterklaas niet een vrouw zal hebben die thuis op hem wacht? In de tegenwoordige tijd natuurlijk wel, want de man die Sinterklaas speelt is geen katholieke geestelijke, maar over het algemeen gewoon een brave huisvader met een leuk jaarlijkse verkleedpartij. Op de site pietenband.nl kunnen kinderen vragen stellen aan Sinterklaas en een doordenkend bijdehandje stelt de vraag of Sinterklaas ooit getrouwd is. Het semi diplomatieke antwoord daarop luidt: 'Sinterklaas is nooit getrouwd. Dat komt omdat hij als bisschop beloofd heeft celibatair te leven. Dat betekent dus eigenlijk dat hij beloofd heeft om nooit te trouwen.' Met zo'n flut antwoord kun je ook als kind al alle kanten op; zoals de kant dat Sinterklaas er dus wel een liefje op na kan houden, mits hij daar maar niet mee trouwt. Terwijl het antwoord op pietenband ook nog helemaal fout is. Sint Nicolaas leefde in de periode 280-342/352 na Chr, was bisschop van Myra en in zijn tijd gold er nog geen celibaat voor katholieke geestelijken. Dat celibaat werd door de Paus te Rome pas ingevoerd c.q. dwangmatig opgelegd aan alle katholieke geestelijken bij het Concilie van Trente 1545/1563. En voor die tijd hadden zelfs Pausen hun liefjes en kinderen, dus dan hadden de bisschoppen dat zeker ook. In zijn tijd zal Sinterklaas een vrouw gehad hebben. Dat wil toch iedere echte man, is het niet? Voor mijn ogen zie ik de jonge Nicolaas in zijn tijd gebruik maken van de plaatselijke dating mogelijkheden in zijn streek; zijnde de dorpsomroeper, het buurtcafé, de voetbalploeg, de professionele huwelijks bemiddelaarster en ga zo maar door. Of misschien viel hij gewoon voor de buurt schone. Nicolaas zal echt wel een vrouw gevonden hebben om tegen aan te liggen en hem te verzorgen. En eigenlijk is daar op de dag van vandaag niets aan veranderd. De brave huisvaders die jaarlijks zich verkleden als Sinterklaas om een aantal kinderen een hele leuke tijd te laten beleven, gaan na gedane arbeid gewoon naar huis en naar hun vrouw of vriendin. Maar wellicht zijn er toch ook alleenstaande Nicolasen die na gedane arbeid zich vrolijk inloggen bij Match4Me op zoek naar de nog steeds zo gewenste vriendin.


geplaatst door Rianne - 2276 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl