Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 18 december 2016

Tussen de kerstbomen

Lieverd, zullen we een kerstboom nemen, dit jaar? Lieverd, wat voor kerstboom zullen we dit jaar nemen? Lieverd. Wat zeg je? Nee, zo is het niet gegaan, ook dit jaar niet. Deze lieverd heeft in haar eentje een hoge vijfpoot van wilgentakken naar huis gedragen en die op een open plek in haar woonkamer neergezet. Mijn boom. Nu de ekster in mij loslaten en hem tot kerstboom versieren. Als kind heb ik argeloos over de engeltjes in het luchtruim gezongen - en hoewel ik nog steeds graag kerstliedjes zing, ben ik nu vooral een heiden die in deze donkere tijd van het jaar de zonnewende wil vieren met een glanzende jurk, lekker eten, goed gezelschap en een boom vol lichtjes.

Er was een tijd dat mijn dochters de kerstboom vol hingen met glitterslingers en knutselwerkjes. Knalroze en helblauw, daar hielden ze van. Ik hing mijn slingers er verbindend tussendoor, slingers van zilver en goud. Slechts een zilveren vogeltje met een klodder roze op de vleugeltjes heeft deze tijd van liefdevolle kerstkitsch overleefd. Ik klem hem hoog aan een wilgentak. Minimalistisch zal mijn boom zijn dit jaar, met zorgvuldig gekozen versiersels. Twee fragiele engeltjes en een zware, gekleurde bal heb ik al, gevonden in de wereldwinkel. Als ik iets moois zoek, zoek ik bij voorkeur in kleine winkels met een geraffineerd assortiment. (Mijn keus voor match4me berust ook op de veronderstelling dat dit een kleine winkel is met een geraffineerd assortiment.) Maar het is niet genoeg. Ik ga schatzoeken in de overdaad van het tuincentrum, waar ik aarzelend een betonnen rendiertje oppak. Deze dan maar?

Juist als ik besluit dat de versiering van mijn vijfpoot precies goed is zo maar de lichtjes te fel, manifesteert Hij zich tussen de kerstbomen. Hij glimlacht, ik glimlach; we zijn altijd blij om elkaar te zien en de schikgodinnen zijn ons wat dat betreft goed gezind. Koffie, thee, chocolademelk? Niks, dat kan ook. Alleen maar even bij elkaar zitten aan de grote tafel met kleurplaten en kleurpotloden; dit tuincentrum houdt de kindekes liever weg bij de kwetsbare ballen. Hij vertelt enthousiast over de ademhalings-lessen die hij geeft, en over het weldadige gevoel dat je krijgt van twintig minuten volledige concentratie op je ademhaling. “Kom je ook?” Ik kijk hem aan. Hij kijkt terug en onze wangen kleuren zich bij voorbaat rood. Toch zeg ik het: “Dat gevoel krijg je ook van één minuut zoenen...” Soms zijn woorden nodig om een gebeurtenis weer waar te laten zijn. Een gebeurtenis die verbindt, verwart, gedroomd lijkt. We beseffen het allebei: we zullen elkaar niet meer zo zoenen als toen, niet meer op basis van dat onbesuisde verlangen. “Zoenen heeft consequenties,” zegt hij - en ik weet te goed wat hij bedoelt om hem te weerspreken. Hij is geen heiden, zoals ik. Vragend leg ik mijn vingers op het stukje trui waaronder ik zijn pezige onderarm weet. “Vanavond kook ik voor een groepje studievrienden,” is zijn behoedzame antwoord. Helder. Ook onze volgende ontmoeting zal worden gearrangeerd door de schikgodinnen.

Ik koop een grote, zilverwitte bal en twee lange snoeren met kleine balletjes. Onregelmatige bogen van zilveren parels tussen de wilgentakken. Samen met de lichtjes, de twee engeltjes, de kleurige bal en het oude, zilveren vogeltje maken ze van de vijfpoot een kerstboom. Mijn kerstboom.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door RodeJas - 1557 keer gelezen

beoordeeld 4.83/5 (24 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl