Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 1 december 2016

Zal ik u even helpen, mevrouw?

Soms raak je ineens in gesprek met iemand. Sta ik naast een mevrouw, aan het worstelen om haar fiets in het rek te krijgen. Zo'n rek vol fietsen met te brede sturen, of plastic bakken op het voorwiel. Of frommelige fietstassen aan twee kanten. Zal ik u even helpen, mevrouw? Ze schrok. Dat was ze niet gewend denk ik. En zo eng zie ik er niet uit. Maar misschien omdat iemand haar gewoon aansprak. Of zomaar te hulp schoot. Of, misschien, gewoon omdat ik een man was. Je weet het allemaal niet. We praatten nog even verder. Over die fietsen. Ineens werd ze toegankelijker. Kwam dichter bij me staan. Ik dacht nog, o, jee, als dit maar goed gaat. Krijg je ineens al hun hebben en houden te horen. Tot in de meest persoonlijke intimiteiten. Zit ik niet altijd op te wachten. Maar soms pakt het me, kan ik het niet laten om te luisteren en het zelfs ook nog een beetje te voeden. Nee, niet expres, dat gaat dan vanzelf. Omdat ik ook echt geïnteresseerd ben. En hoe ik dan ineens zoveel hoor over waar ze mee worstelt. Waar ze vragen over heeft. Twijfels. Al is het vaak verborgen onder grove stellingen, als 'hij bekijkt het maar', 'ik zal me daar een beetje', en 'ik laat me niet dit, en ik laat me niet dat'. In een modus van overleven. Om voor zichzelf nog overeind te blijven. Maar het is rechtuit, vanuit het hart, nog niet overwoekerd door verhullende gedachten. Ik voel me bij hen thuis. Zo zonder verbale beschavingslagen. Ik hou ook van die ouderwetse koffiehuizen. En een frietje eten op de markt. Op een bankje. Die gesprekjes dan. Dat heen en weer gepraat. Wat nergens over gaat. Maar ook weer over alles.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Parlante - 2338 keer gelezen

beoordeeld 2.75/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl