Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 28 augustus 2016

If music be the food of love

De eerste keer dat hij en ik elkaar zagen, hebben we elkaar niet gesproken. Het was in zo’n oud kerkje op een stukje land tussen Friese meren, en de kerkgangers waren schippers en deelnemers van LCGJ-zeilkampen. Hij zat boven, naast het orgel, en zong het toen zo populaire ‘Streets of Londen’. Hij was een schipper met blonde krullen en een gitaar. Ik stond op de kansel en las een lang, droevig gedicht voor. Ik was een deelnemer in een donkerblauwe coltrui en een spijkerbroek.

De tweede keer was een jaar later. De schikgodinnen waren ons nu welgezinder: we ontmoetten elkaar als schipper en deelnemer in hetzelfde kamp. Het was de tijd van Leonard Cohen, wiens teksten ik uitschreef om meer, meer van de liefde te begrijpen. ‘Like a bird on a wire, like a drunk in a midnight choir….’ Na het kamp schreven we elkaar brieven, mijn schipper en ik, en op zijn kleine kamer liet hij mij naar de derde symfonie van Camille Saint-Saëns luisteren. Juist, die symfonie waarin het orgel na het wegsterven van het orkest zo magistraal inzet. Op de grond (want stoelen had hij niet), koptelefoon op, glas beerenburg in mijn hand. Hij heeft me niet gewaarschuwd, dus toen het orgel inzette liet ik van schrik de beerenburg in het rond spatten. Het was spannend, warm, en blijkbaar te weinig: We hebben de voortdurende regen tijdens een zeil-zwerf-vakantie in een buizende zestienkwadraat aangezien voor gebrek aan liefde.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 28 augustus 2016

HoudenVan4

Het grootste en meest duidelijke verschil tussen vriendschap en liefde is seks. Je kunt heel veel delen met een vriend of vriendin maar de liefde begint pas als er sprake is van passie over en weer. Iedere alleenstaande zal het wel eens overkomen zijn, en ook mij is het gebeurd. Een lieverd die zichzelf omschreef als romanticus en vertelde een romantische liefde met mij te hebben. Zo mooi, zo mooi en zo mooi klonk dat. Tot over mijn oren verliefd, dook ik erin. Lief was hij, toegewijd, een fantastische minnaar en de vele feestuitjes doen mij nog steeds glimlachen. Het bed ons favoriete verblijf en de wereld kon letterlijk gestolen worden. Een mooie tijd.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiedonderdag 25 augustus 2016

Relaties, seksualiteit, voor mij een raadsel

In het daten kwam ik ze tegen. Wat nu mijn vriendinnen zijn. Tegenkomen. Inderdaad, dat hele daten heeft voor mij de strekking van 'tegenkomen'. Het is een eigenlijk groot digitaal terras, en met veel plezier ontmoet ik daar ook juist veel vrouwen, die ik in mijn normale circuit nooit zou tegenkomen. Dat maakt het extra leuk. Al weet ik in mijn hart dat een ontmoeting met een vrouw voor gelijkwaardig tegenspel en ook nog aantrekkelijk en spannend, een lot uit de loterij is. Mijn lat ligt hoog. Daar kan ik niets aan doen. Ze moet me raken. En ik moet haar raken. Dan gaat de rest vanzelf. In mijn leven wat vol is, wat veel is, wat intens is, geboeid en gepakt door vele dingen. Met zo ook veel ruimte voor eigen stilte. Waarin je juist alleen wilt zijn.

Lees verder!

geplaatst door Parlantezondag 21 augustus 2016

HoudenVan3

Die ene man – die is het voor mij. Maar waarom val ik altijd voor de verkeerde? En zoiets wordt dan telkens pas duidelijk nadat wij samen een prettige tijd hebben gehad; nadat ik zijn armen om mij heen heb gevoeld en dacht te verdwijnen in zijn knuffels.

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 20 augustus 2016

Drie mannen en een vrouw

 

‘A friend of mine said that every woman needs three men. One for adventure and fun, one for stimulating conversation, and one for good sex.’ Het is de jonge Anna die dit zegt, aan het begin van de film ‘All about Anna’; een ongelaagde liefdesgeschiedenis vol openlijke, vriendelijke seks. Hoofdrolspeelster Anna staat in het gangboord van een roestig vissersschip blond en gelukkig te zijn, want ze heeft zojuist de man gevonden die alle drie is. Haar drie-in-één man. Ik weet niet hoe het afloopt met Anna en haar visser; mijn fascinatie voor dit soort films is zelden even groot als de film lang is. Maar wat Anna zegt over die drie mannen, vind ik zo gek nog niet.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaswoensdag 17 augustus 2016

Verloren liefdes

Vorige week stond een ex voor mijn deur, Carry, na 16 jaar. Met onder haar arm een schilderij van een vorige ex, Karen. Twee werelden. Dat schilderij had Karen gemaakt voor mijn verjaardag, eind jaren 80, van mijn doorleefde schaatsen, na duizenden kilometers en twee elfstedentochten. Daarna had ik het bij Carry in bewaring gegeven tijdens mijn verhuizing naar Amsterdam. En was daar blijven staan. Ook na de breuk met haar. Nee, we hadden elkaar nooit meer gesproken of gezien. Er was teveel gebeurd. Ooit vonden we een diep thuis bij elkaar. Ergens vanuit wat we als kinderen hadden meegemaakt. Wat ons heel diep verbond, maar tegelijkertijd ook heel kwetsbaar was. Daar was het ook op stukgelopen. Ik weet en voel het. Toch door elkaar weer terug in wat ons ooit was overkomen. Het heeft ons onvoorstelbaar pijn gedaan.

Lees verder!

geplaatst door Parlantezondag 14 augustus 2016

HoudenVan2

Verliefdheid is een bij mij redelijk vaak voorkomend verschijnsel. Dat mag ook als je alleenstaand bent en geen man naast je hebt staan die alle aandacht verdient; wat ik dan ook graag aan hem geef.

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 12 augustus 2016

Hij fluisterde

Ze hield niet van wachten zo ook deze keer niet. Na een vluchtig contact via de app leek er iets gemeenschappelijks te ontstaan. En er was zeker iets aangrijpends wat ze beiden hadden meegemaakt en wat onmiskenbaar een stempel had gedrukt op hen beider leven en ook op hun voorgaande relatie.

Lees verder!

geplaatst door Vonnyzondag 7 augustus 2016

HoudenVan

Niets zo prettig als je 's ochtends uitrekken, naar de eerste stralen van het zonlicht staren, en naast je ligt iemand die je zacht en dwingend weer terugtrekt het bed in. Natuurlijk is seks alleen niet zaligmakend en hoort bij de liefde nog veel meer. Zoals vriendschap voor elkaar, mede verantwoordelijkheid nemen voor elkaars welzijn en over het algemeen goedwillendheid over en weer.

Lees verder!

geplaatst door Riannedonderdag 4 augustus 2016

Mijn vriendinnen 2

Ja, open contact met vrouwen. Met vriendinnen. Die in mijn leven blijven. Omdat we echt iets met elkaar hebben. Elkaar een thuisgevoel geven. Zonder seksuele spanning. Want dat zou een enorme afknapper betekenen. Waarmee we direct uit het contact zouden schieten. Uit die kwaliteit. Zou iets kapot maken. Maar, nu moet ik wel zeggen, bij die vriendinnen is het daarmee wel begonnen. Met die seksuele lading. Dat is denk ik voor mij ook altijd de allereerste entree. Alhoewel, dan gaat het niet direct over seks, maar meer over aantrekkelijkheid, toegankelijkheid, dat ik ze aan wil raken, dat ik dicht bij ze kan zijn. Dat is dan ergens een toets voor thuisgevoel. Dat er iets moois is, dat er iets erotiserend is. Ongeblokt, niet afwijzend, of gesloten.

Lees verder!

geplaatst door Parlantewoensdag 3 augustus 2016

Mijn vriendinnen

Ik heb een paar vriendinnen. Echte vriendinnen. Hartsvriendinnen. Met wie ik alles deel. Behalve het bed. Dat is er gewoon niet. Dat speelt niet. Totaal niet. Ook niet onderhuids. O, ja, soms stel ik het mezelf voor. Met hen. Het bed. Het is absurd. Het past niet. Ik moet er werkelijk niet aan denken. Nee, het zijn gewoon heerlijke contacten, in hun eigen kwaliteit. Ik geniet er van. Om vrij met elkaar te praten. Dingen te delen. Ook hoe we als man en als vrouw toch soms anders tegen dingen aankijken. Dat is mooi. En dat allemaal totaal zonder die seksuele spanning.

Lees verder!

geplaatst door Parlantedinsdag 2 augustus 2016

Zo samen

Onlangs stond ik voor een Karel Appel, in het deftige Haagse Gemeentemuseum. Nu eenmaal zonder bloeiend seks-leven, had ik besloten om deze regenachtige dag te vullen met boeiende kunst. Gebiologeerd staarde ik naar de navel van de halfnaakte, dikke man op het schilderij. Hoe zou het voelen om zo’n man aan te raken op die plek? Voorzichtig, zoekend, met het topje van mijn linker wijsvinger? Hoe zou híj dat voelen? Mijn afkeer van een ‘paar kilo meer’ is relatief, want ik denk met groot genoegen terug aan schipper S.

Lees verder!

geplaatst door RodeJasVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl