Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 oktober 2016

Liefde

 

Hij zei dat, als er sprake is van echte liefde, er geen ruimte is voor misleiding. En hoe waar klinken die woorden. Echte liefde voor elkaar dient in ieder geval te bevatten gelijke gevoelens voor en naar elkaar toe. De wens om zo vaak als mogelijk dicht bij de ander te zijn en te blijven, de ander al het goeds te geven en toe te wensen wat mogelijk is.

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 29 oktober 2016

Hij heeft een vriendin

Toegegeven, het is wennen. Een ex man die zich de eerste jaren lijkt te verschuilen achter een slachtofferrol ontpopt zich als een heuse charmeur. En ik ben trots op hem. Door mijn weggaan lijkt het of hij zichzelf ontplooit en weer dichter bij zichzelf komt.

Lees verder!

geplaatst door Vonnyzaterdag 29 oktober 2016

Puberdochter


Mam, hoe oud was jij toen je uit huis ging? Het is een prachtige zomeravond, we zitten in de auto, staan voor het stoplicht en de vraag overvalt me. Mijn puberdochter, volgend jaar doet ze eindexamen, mijn god wat is ze ineens groot.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 1 reactiedinsdag 25 oktober 2016

Wezenlijke bindingsangst

Het is een boude stelling. Die weerstand oproept. Mensen met 'relatie in hun achterhoofd' tasten voor mij direct de gelijkwaardigheid aan. Dan is het al niet meer het elkaar vrij en open ontmoeten. Ja, hoor ik mensen zeggen: Maar een relatie wil toch iedereen? Daarvoor staan we toch op deze site? Is dat nou zo erg? Dat doe jij toch ook?
Ja, ik zit hier ook. Ik sta ook op deze datingsite. Sta zelfs op Tinder. En toch is het anders. Ik maak afspraken omdat ik geraakt wil worden, ontroerd wil worden, dat een vrouw inhaakt op mijn beleving, dat ze als het ware ineens bij mij aan de zielstafel komt zitten.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 2 reactieszondag 23 oktober 2016

Relaties

Er stond dat vrouwen knappe mannen kiezen voor korte termijn relaties en minder knappe mannen voor lange termijn relaties. Het stond in de elektronische Kwoot en zonder enige bronvermelding. Na mij eerst afgevraagd te hebben of die stelling gebaseerd was op een degelijk en misschien wel wetenschappelijk onderzoek of op de persoonlijke omstandigheden van de journaliste die het had geschreven, ging ik - net als iedere vrouw zou doen - die stelling afzetten tegen mijn eigen ervaringen.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 2 reactiesvrijdag 21 oktober 2016

Een minnaar als referentie

Ik lees het nogal eens in een profiel: ‘mijn werkzame leven kan ik als volgt omschrijven’, waarna de man in kwestie bewijst dat hij het kan, zijn werkzame leven omschrijven. Omdat ik op een datingsite nu eenmaal op zoek ben naar een geliefde, raak ik in de war van zo’n omschrijving. Wat zoekt deze man, een secretaresse? Een representatieve vrouw om hem bij te staan in zijn voormalige werkzame leven? Stel dat hij een mooie kop heeft, dat ik hem aantrekkelijk vind ondanks dat werkzame leven, stel dat ik diep van binnen voel dat hij en ik samen gelukkig kunnen zijn, wat kan ik hem dan schrijven om een aangename sfeer van saamhorigheid te creëren? Welke werkzaamheden zal ik omschrijven om zijn nieuwsgierigheid te wekken, om die cruciale eerste date ook voor hem onontkoombaar te maken? Welke referenties zal ik hem verstrekken? Mijn minnaars?

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 1 reactievrijdag 21 oktober 2016

Mevrouwtje bij de bouwmarkt

Anderhalf jaar geleden verhuisde ik naar mijn huidige woonplaats. Ik ging min of meer voor de grap eens kijken naar het huis dat een collega te koop had staan en werd acuut verliefd. Op het huis dan, niet op mijn collega, hoewel de transactie op het werk wel voor enige roddels en speculaties zorgde.
Hoewel mijn collega het huis uitstekend had onderhouden, moest er natuurlijk toch een en ander geklust en geschilderd worden. En dus toog ik in mijn kersverse woonplaats naar de plaatselijke bouwmark voor verf, rollers, kwasten, schuurpapier en meer van dat soort zaken.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 5 reactieszondag 16 oktober 2016

HoudenVan10

Vaak vraag ik mij af of het dating leven niet net is zoals zo mooi geschetst wordt in de Masquerade Waltz van de componist Aram Khachaturian, waarvan ik een mooie video een 2 weken geleden op de videowall heb geplaatst. Iedere aangeslotene op een datingsite zet voor de presentatie zijn beste beentje voor. Mooie foto's en profielomschrijvingen die doen denken aan reclames, en die tot doel hebben om aan te geven dat sprake is van de mooiste en de beste man die op deze wereld maar te vinden zou zijn.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactiezaterdag 15 oktober 2016

Scheurgras

Schokkend was het, toen ik ontdekte dat mijn jonge collega ze niet kende, de uitvinders van scheurgras, op zijn Haags uitgesproken, zoiets als Scheuh-grah. Ik haalde het aan toen ik vertelde over de schoorsteenveger die mij een dakreparatie van €4000,- probeerde aan te smeren.
Hoofdschuddend daalde de betreffende meneer de ladder af. “Mevrouwtje,” zei hij, “Hep u man dan niet naar het dak gekeken toen u het huis koch?” “Nee,” antwoordde ik, ik heb geen man,” en zag meteen zijn ogen oplichten omdat hij zijn kans schoon zag. En toen kwam het hele verhaal. Er mankeerde iets aan de daknokken, de pannen waren niet meer goed, er zaten vogels onder de pannen, en, nog het mooiste, het dak zat vol met “maaien”.

Lees verder!

geplaatst door Hanna - 2 reactiesdonderdag 13 oktober 2016

Een naar onderzoek


Van de week had ik een naar onderzoek. Een onderzoek naar mijn maag met een slang door je keel. De mensen die het ooit hebben meegemaakt snappen waar ik het over heb. De mensen die het nooit hebben meegemaakt snappen niet waar ik het over heb maar kunnen zich daar een voorstelling van maken.

Lees verder!

geplaatst door Vonnydinsdag 11 oktober 2016

Op zoek

Ja, karaktermannen. Ze worden schaarser. Ik hoor veel vrouwen zeggen: de leukste zijn eruit. Dat zei mijn broer vroeger ook al over vrouwen. Hij maakte zich daar ernstig zorgen over. Op z'n twintigste al. Elk weekend aan de bak om een vrouw te vinden. Haast. Voor ze op waren. Want zometeen zitten wij met de restjes te kijken. Elke zaterdagnacht kwam hij dan terug van het stappen en vroeg m'n moeder: Hans, hoe was het? Kloten. Het werd het wekelijks ritueel. Ik snapte hem wel. Hij zat op de grote vaart. Dat was maanden weg, een paar weken thuis. Op en af. En dan moest het gebeuren. Een vriendinnetje scoren.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 4 reactiesvrijdag 7 oktober 2016

Een huisdeur met borsten

Gezien, op de tentoonstelling ‘De Boehdda’ in het Leidse Museum voor Volkenkunde: een huisdeur met borsten. Een bruine, houten deur met bruine, houten borsten. Rond, gaaf, de tepels net niet rood. Het is symboliek, natuurlijk is het symboliek. Het is de symboliek van een klein volk op het kleine eiland Timor: Het huis is een baarmoeder, ‘binnen’ is vrouwelijk, ‘binnen’ is het terrein van de vrouwen. ‘Buiten’ is mannelijk, ‘buiten’ is het terrein van de mannen. Mooi vond ik het, die symboliek, mild gestemd door de aangename sfeer in het gebouw en het gezelschap van een dierbare nicht die ook mijn vriendin is.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 2 oktober 2016

HoudenVan9

Wat heeft het leven toch altijd verrassingen in zich voor degene die daar voor open staat. In mijn leven heb ik alle jaren niet anders dan verrassingen en plotselinge wendingen gezien. Aardig om mee te maken en somtijds prettig om er weer doorheen te zijn. Maar er zijn verrassingen en wendingen die ik erg op prijs stel en koester in alle schoonheid die het geeft.

Lees verder!

geplaatst door Rianne - 1 reactieVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl