Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 1 januari 2017

Decemberblues

Dat vliegt er door me heen. De kerstliedjes, decemberdagen van de jaren ervoor. Herinneringen die opdoemen uit mijn leven tot nu toe. De kerstboom bij ons thuis waar mijn eerste vriendje mee mocht eten aan het kerstdiner. Een mooie foto van ons twee als resultaat. Verliefd kijken we elkaar aan. Hij 17 en in ik 14. En na al die jaren nog steeds contact. Of beter gezegd, weer contact.


En ja mijn ouders, die er al een tijdje niet meer zijn. Met de jaren ga ik ze eerlijk gezegd steeds meer missen. De leeftijd waarop mijn moeder overleed bereik ik zelf al bijna. Als ik die mag bereiken. Vooralsnog ga ik daar wel van uit. Zoals een van mijn beste vrienden laatst zei. Ook wij komen een keer aan de beurt nadat er weer een leeftijdsgenoot was overleden.
En ook de top 2000, herinneringen aan mooie nummers. De Golden Earring staat er zelfs een paar keer in. De Golden Earring die optrad in ons dorp, waar ik niet naar toe mocht. En mijn ouders wilden ook niet mee. Ik was 13. Nu snap ik dat wel. Toen reageerde ik als een opstandige puber: “ik mag nooit iets”. En ik had geen grote broer…dat was ook nog een optie geweest.
Een tijd van reflectie. Kwamen al mijn voornemens uit.? Of waren mijn voornemens dat ik niet aan voornemens doe. Is het gewoon tijd voor verandering. Wordt dit mijn jaar ? Is het niet elke keer weer “mijn jaar”? Een ding: Het afgelopen jaar heeft me ook veel gebracht. Ik heb veel geleerd. Iets minder gedate dan het jaar daarvoor. Dat bracht echter ook rust. Hoe ga ik dat dit jaar aanpakken? Of wordt het tijd om te beseffen dat ik ook niet zo gemakkelijk ben en moet ik het daten sowieso een halt toezeggen? Mijn werk waar ik een beslissing van mezelf voor moet nemen. Ideeën die ik heb eens door ontwikkelen. Ik heb immers niets te verliezen.?
De druk van december die er soms ook is. Wat ik mezelf aandoe overigens . Sinterklaas wat in ieder geval bij ons thuis en met mijn oorspronkelijke gezin heel gezellig was. En hoe dit jaar kerst te vieren? Ik besluit op vrijdag mijn beste vrienden uit te nodigen voor een pré kerstdiner. Wat ontspannen en gezellig was op de avond zelf. Het betekende wel op donderdag boodschappen doen en op vrijdag de hele dag in de keuken. Op zaterdag naar Friesland vertrokken en daar ook weer heerlijk gegeten bij mijn lieve tante die maar vier jaar ouder is als ik. De jongste zus van mijn moeder. Daar ook naar een kerstdienst geweest. Op Zondag weer vertrokken met OV, dan ben ik toch wel ruim vier uur onderweg. Thuis aangekomen, omgekleed en even naar mijn ex partner, om hen een gezellig kerstfeest te wensen en daarna door bij andere vrienden waar ik aan kon schuiven voor het inmiddels derde kerstdiner. Deze keer had ik voor het toetje gezorgd, een zelfgemaakte ijstaart .
Oh ja… de kerstkaarten waren er ook nog. Ik vind het altijd leuk om zelf kaarten te maken . Al gauw heb ik ergens besloten dat het maar nieuwjaarskaarten moesten worden….. Het lukte me gewoon niet. Ik vind het zelf ook leuk om af en toe nog gewone post in mijn brievenbus te krijgen. Zoals ik ook nog steeds liever echte boeken lees, waar je letterlijk de pagina’s van kan omslaan. Het gemak van de E reader ken ik, die blijft echter alleen bestemd voor vakanties. Alleen vanwege het gewicht, en dat is het dan ook .
Inmiddels zijn de kerstkaarten de deur uit. Heb ik tweede kerstdag lui gevierd met mijn kinderen door met ze te gaan eten bij Bazar. Iets wat zij helemaal leuk vinden. Deze keer ook met een uitgebreid toetje wat we normaal niet zullen doen. In plaats van kerstcadeautjes uit eten deze keer.
“Derde kerstdag” had ik een date in Den Bosch. Een leuke date en weer heerlijk gegeten. En hij wilde niet dat ik mee zou betalen. Ik heb daar expliciet nog even naar gevraagd. Ik moet zeggen dat ik dat altijd wel heel charmant vind van een man. Dat ik echt mee uit eten word genomen. We hadden veel gespreksstof en het was heel gezellig. Ook heeft hij me nog op de trein gezet, en niet alleen maar bij het station afgezet. Ik heb een hele leuke dag gehad. En wat mij betreft kan deze date nog alle kanten uitgaan. Of het vervolg daarvan.
En nu oudejaarsdag. Ik heb gisteren gewerkt. Had een uitnodiging bij vrienden voor de avond. Ik heb afgezegd. Morgen nog een nieuwjaarsfeestje. In overleg met mijn dochter blijven we vanavond lekker thuis. Straks nog even schoenen shoppen voor haar. En wat simpele boodschapjes …. Wij zullen ons wel vermaken.


En 2017? Ik denk dat ik iets meer “me time”en structuur voor mezelf ga inplannen. Eens stop met alles tegelijk willen doen en besef dat ik geen 20 meer ben. Voor nu wens ik iedereen het allerbeste en heel veel dateplezier of beter. Ontmoet de liefde van je leven…. Of de tweede.

 


geplaatst door Vonny - 2806 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl