Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 15 januari 2017

Ogen

Ogen kunnen zo verschrikkelijk belangrijk zijn en dan niet alleen de kleur van de ogen maar zeker ook de uitstraling ervan. Ogen zijn simpelweg en altijd de spiegels van de ziel. De wijze waarop iemand kijkt, geeft veel van zijn karakter weer. Toen ik jong was, dacht ik dat degene die voor mij bestemd zou zijn, zeker een combinatie zou hebben van de ogen van mijn vader en van Jerome. Jerome was onze buurman in Zwitserland en hield 5 mooie husky's in zijn achtertuin, die hij in de zomer veelvuldig meenam de bergen in. In de winter ging Jerome met een houten slee achterop zijn rugzak met de honden ook de bergen in; van berghut naar berghut. Pas als het voedsel voor de honden opraakte, daalde Jerome weer af naar de werkelijke wereld. Jerome hield van de eenzaamheid boven in de bergen en vertelde dat hij zich dan helemaal vrij voelde, zo weg van al die mensen met hun gezeur en problemen. Jerome had sprekende blauwe ogen in een bruin gezicht. Die ogen keken altijd vriendelijk en tegelijkertijd had je het idee dat hij daarmee dwars door de mensen heen keek. Wat, gezien wat hij kon vertellen, nog wel eens waar kon zijn ook. Jerome was een soort oermens; een gehard man en bestand tegen weer, wind en welke koude dan ook. Mijn vader had ook blauwe ogen, die donker tot bijna zwart van kleur werden, als hij erg boos was en vuur ging spuwen. Maar meesttijds stonden zijn ogen vriendelijk en kregen dan een fluweelachtige blauwe gloed. Als hij je recht aankeek, dan priemden zijn ogen recht door je heen. Twee prachtige karakters; beide zo vreselijk goed in wat zij deden. Ach – is niet iedereen in feite het resultaat van alles wat hij rond zich meemaakt vanaf zijn prilste jeugd? En als iedere lezer nu meteen denkt dat ik alleen voor een man val om zijn ogen – dan hebben ze het mis. Al opgroeiend begreep ik snel dat mijn ogen iets meer wilden zien dan alleen de ogen van de ander. Iedereen zoekt toch een partner die ook aangenaam is voor het eigen oog – is het niet? Mijn keuze was altijd het grote sportieve type man. En er kwamen bruine, groene, grijze, blauwe en zelfs nog een keer paarse ogen voorbij. Maar wat voorbij kwam was nooit een blijvertje. Ik zocht wel naar die combinatie van blauwe ogen uit mijn jeugd, maar juist die ogen, met dat karakter, vond ik toen niet. Nu ben ik al meer dan een decennium alleen en eigenlijk is mij dat alle jaren prima bevallen. De afgelopen jaren heb ik meer over mijzelf geleerd dan in alle dienstbare jaren daarvoor, toen ik vaak mijn eigen belang ver ondergeschikt maakte aan de belangen van degenen waarvoor ik zorgde. Deze jaren hebben mij de mogelijkheid gegeven om heel veel kennis en wetenschap over zeer uiteenlopende onderwerpen op te doen. Dit zijn voor mij jaren van grote innerlijke groei geweest. Nu is het weer tijd voor die ander in mijn leven. Ik mis absoluut mijn maatje, die vriend voor altijd, degene met wie ik alles kan delen, waarmee ik de toekomst en elk avontuur wat nog komen gaat, aan zal kunnen. En daar was opeens die man met stevig lang postuur, sportief en met de fel blauwe ogen die ik alle jaren heb gezocht. Ogen die van kleur kunnen veranderen bij verandering van het gemoed. Ogen die lijken vanaf de bergtop te kijken naar de mensen in het dal, met al hun (on)hebbelijkheden, hun bemoeiingen, hun frustraties en hun ontelbare problemen; net als de ogen van Jerome. Een man die mens is tussen de mensen, alleen net iets anders, net iets inventiever, net iets meer die oermens van weleer. Met ogen waaruit het sterke karakter spreekt. Wat aardig dat ik zoiets heb kunnen vinden.


geplaatst door Rianne - 2282 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl