Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 16 februari 2017

Grote schoonmaak

Ik ben aan het opruimen. Nu doe ik dat wel vaker. Zo heb ik vorig jaar mijn huis behoorlijk grondig opgeruimd, oude kastjes eruit en nieuwe erin. Spullen bewaren of toch maar weg doen. Of eerst naar de berging. Of op marktplaats. Of gewoon een ander verfje gegeven. Of een beetje vermaken of oppimpen afhankelijk van het product. Al die interessante artikelen en tijdschriften. Woonmagazines, Stapels de deur uitgegaan. Een jaargang mag ik van mezelf bewaren en ik mijmer terug, de keuken die we toen hebben uitgezocht, meubels.
En nu ben ik bezig met de laptop. Ooit ben ik gehackt geweest, inmiddels drie jaar geleden. Tot op de dag van vandaag heb ik daar af en toe nog steeds last van. Die ene instantie die ik niet had geïnformeerd. Totdat ik uiteindelijk een brief per gewone post kreeg.


Inmiddels 1700 emails. ….aaargh… die ik inmiddels terug heb weten te brengen naar ongeveer 80 emails….En dan denk je misschien dat ik mijn emails niet snel beantwoord. Dat valt juist reuze mee. Het is meer dat ik dingen wil bewaren. En daar ook een onderscheid in wil maken. Dat leuke mailtje van die ene man die ik eigenlijk al vergeten was. Zal ik.. nog eens naar hem mailen. Gewoon even vragen hoe het gaat….en nee, nu deze keer ben ik verstandig en ik kieper de mail helemaal weg. Iemand waar ik zo lang niets meer van gehoord heb ook geen zin om nog aandacht aan te geven.
En dan de foto’s ….vakanties, mijn alleengaanden reisje naar Sifnos, een Grieks eilandje met de boot vanaf Pireaus naar “mijn eiland”. Een eiland waar ik eerder was geweest en waar ik goede herinneringen aan had….. Inmiddels 2013 geordend en voor mij en de kinderen een album gemaakt, fotobladen. Zo maakte ik voor de kinderen elk jaar een jaarboek. Toen ze nog klein waren kwamen daar ook de tekeningen in, de kerstknutsels etc. Met weemoed ga ik door de foto’s , de tijd vliegt. Inmiddels ben ik bij 2014 aangekomen. Ook dat is geordend. Ik kom de uitnodiging tegen van mijn dochter die 10 werd. Van elk jaar een foto in die uitnodiging verwerkt.
Over een paar weken wordt ze 15. En ik vraag haar of ze al weet wat ze wil gaan doen. Dat we de uitnodiging in orde ‘moeten ‘ maken. Ze zegt dat ze niet allerlei foto’s op haar uitnodiging wil. Ik stel nog voor dat we er ook een collage van kunnen maken, dat is geen goed plan vind ze. Ach we komen er wel uit. Ik zie de foto’s van het jaar 2015, 2016. De jongste naar de middelbare school, de oudste naar de Zeevaartschool en op kamers.
En zo orden ik mijn laptop door, en ook de wat meer saaie bestanden, excell lijstjes, Word bestanden. Toch ben ik zelden of nooit iets kwijt en kan ik redelijk snel alles terugvinden. En bevalt mij deze digitale ordening wel. Een ordening die me terug brengt bij vandaag.
Vandaag Valentijnsdag. Daardoor een beetje melancholiek. Het lieve berichtje wat ik vorig jaar nog kreeg van een mogelijke lief. Dingen gaan voorbij, zoals ook deze dag. Met leuke berichtjes. Wat heb ik toch een leuk leven.


geplaatst door Vonny - 2729 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl