Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 22 februari 2017

In het voorbijgaan

Het overkomt me vaker. In gedachten aan de wandel. De stad door. Amsterdam. Met al zijn wijken en zijn straten. Dan kruisen onze blikken. In het voorbijgaan. En dan soms, ineens, is er geraaktheid. Zomaar, in het passeren. In een flits. Gebeurt er wat. En dat is dan wederzijds. Dat weet ik zeker. En het is nooit een contact waardoor je terug zou willen lopen, die persoon aanklampen. Nee, het is genoeg, in die ene blik. Wat daarin wordt verteld. Ja, wat is dat? Ik weet het niet. Het is niet iets aanwijsbaars, iets duidelijk omschrijfbaars. Wat kan ik er van zeggen? Het zijn toch volle momenten. In zo'n moment doe ik een sprongetje. Het tilt me even uit alledag. En is ook altijd vrolijk, luchtig, maar niet oppervlakkig. Nee, het is diep, het raakt me ergens diep, en het heeft iets troostrijks. Iets van het lot van alle mensen. Alsof we daarin iets delen. Van 'niet alleen'. Het heeft iets bovenpersoonlijks. Iets over elkaar heen als individuen. Alsof daarin de taal van 'alle mensen' spreekt. Ik vind het mooi. We zijn samen in die geraaktheid. In dat moment is er even geen 'ik' en 'jij', maar liggen we 'in het midden' en komen daarin tot onszelf.


geplaatst door Parlante - 5209 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl