Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 12 februari 2017

Zoektocht

De liefde bestaat hieruit, dat twee eenheden elkaar beschermen en aanraken en begroeten (Rainer Maria Rilke 19e/20e eeuw). Maar zoiets moois aan liefde kan toch, zelfs met alle hulp van een datingsite als deze, een allemachtige tijd kosten voordat het eindelijk aan de horizon verschijnt. Nu heb ik in de afgelopen jaren toch een paar hele aardige resultaten op dategebied voorbij zien komen. Wel met de nadruk op voorbijkomen – want blijvend is het niet geweest. Dat het niet blijvend is geweest, verwijt ik altijd voor een groot gedeelte aan mijzelf. Niet helemaal, want de andere kant bracht ook zo het nodige negatiefs mee, maar wel voor een redelijk gedeelte. Zelfreflectie is een mooi iets; alleen op mijn leeftijd is het toch wat lastig om nog veel aan mijzelf te veranderen. Hoewel ik de afgelopen jaren een zodanig wezenlijke verandering bij mijzelf heb gezien, dat ik er zelf stil van werd. Bij het niet lukken van een geslaagd resultaat op dategebied komt toch telkens bij mij voorbij dat ik wellicht te kritisch ben, of te veeleisend, of helemaal niet voldoe aan een verouderd beeld bij die man van wat een vrouw voor hem dient te betekenen – huisslaafje, super kokkin, niet “lastig” en daarnaast ook nog presentabel genoeg. Een zwijgende dollypop dus. Over mijn presentabel zijn, hoeft niemand zich zorgen te maken. Maar een huisslaafje, een super kokkin en een zwijgende dollypop ben ik niet en word ik ook nooit – het idee zeg. Het leven van een vrouw alleen is al lastig genoeg. Daar hoeven geen extra wensen van een man bij te komen. Het is al mooi als ik een date vind die ik redelijk aanvoel en dat hij mij ook redelijk aanvoelt. Je komt toch altijd bij elkaar vanuit meestal zeer verschillende referentiekaders c.q. achtergronden. Een van de meest in het oog springende achtergrond is de streek waar men is opgegroeid. Zo iemand zit vol streekgewoonten waarbij het soms toch echt even slikken is. Als ik nu iemand zou vinden die ook opgegroeid is in het Gooi, zoals ik – sja – dan denk ik dat wij elkaar wel wat sneller zullen kunnen begrijpen. Maar wellicht is dat zoeken naar de bekende speld in die hooiberg. Onbegonnen werk – dus maar gewoon en een beetje kritisch kijken naar het aanbod op deze site. Ik heb onlangs een keertje gekeken bij een andere datingsite en daar een paar hele mooie mannen gezien. Wellicht dat ik daar eens een poging ga wagen. Wie niet waagt, die niet wint. Zoals mijn goede vader het altijd zie – maar dat even terzijde. Naast al het andere dat de liefde zou kunnen geven, val ik bij de omschrijving van Rainer Maria Rilke vooral over het woord beschermen – beschermen – beschermen – beschermen.. Aanraken en begroeten is mij gewoon in welke relatie dan ook, of dat nu vriendschap of liefde is. Zou het werkelijk mogelijk zijn dat ik ooit een man vind die mij beter kan beschermen dan ik mijzelf in alle jaren bescherm of ook aan bescherming heb geregeld? Zoiets lijkt mij voor een man onmogelijk om te bereiken. Dan maar eens kijken naar een andere omschrijving van de liefde. Misschien past dat beter in wat mijn gedachten daarover zijn. Wat Stendhal (19e eeuw) zegt over de liefde vind ik wel aardig – liefde is: met elk zintuig zien, aanraken en voelen. Dat komt toch redelijk overeen met hoe ik zelf liefde beleef en aanvaard. Ik ben een vreselijke knuffel voor degene die mij lief is. Ach – liefde is van alle tijden en zeker op dat gebied is er niets nieuws onder de zon.


geplaatst door Rianne - 2172 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl