Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 5 maart 2017

TotaalPlaatje

De eerste blik naar elkaar, het totaal plaatje dat je dan opneemt van de ander en vastzet in je geheugen, kan zo vreselijk belangrijk zijn voor het verdere verloop van de date. Naar zo'n eerste persoonlijke kennismaking ga ik altijd met mijn hart kloppend in mijn keel van de zenuwen. Op papier is er langzaam contact ontstaan en heeft zich tot een gezellig niveau ontwikkeld. Op basis van de gegeven foto's, samen met het mailcontact en telefonisch contact is binnen in mij een bepaald beeld ontstaan van de ander. De vraag die ik mij altijd stel is: zal dat binnen in mij gegroeide beeld ook overeenkomen met de werkelijkheid? Of heb ik mij ten onrechte verheugd op deze eerste ontmoeting en zal dat meteen de laatste blik naar elkaar zijn. Zoiets is zo spannend dat ik mijzelf nauwelijks ertoe kan zetten om daadwerkelijk een afspraak met een datecontact te maken. Het kan natuurlijk niet anders als je elkaar al een aantal maanden regelmatig mailt en spreekt. Maar toch is het van redelijk anoniem mailcontact en even anoniem telefonisch contact nog een enorme stap naar die werkelijke ontmoeting. De angst dat ik verkeerd gekozen en verkeerd gedacht heb, overheerst dan eigenlijk het plezier van het elkaar eindelijk daadwerkelijk zien. Om het voor mijzelf en die ander toch aangenaam te maken, ook al volgt er daarna niets meer, kies ik vaak niet voor een ontmoeting ergens in een restaurant of café achter een kop koffie of wat sterkers. Dat zitten samen aan een tafeltje al babbelend, is het voor mij niet en zal het ook nooit worden. Ik plan liever samen met de ander een uitje; een boswandeling, strandwandeling, museum bezoek, of een stadswandeling. Maar in ieder geval iets wat ons beiden zal boeien, waarbij wij dienen te bewegen en meer mensen, objecten en schoonheid kunnen zien dan enkel elkaar, stilzittend bekijken en beoordelen over dat tafeltje in een restaurant/café. Tot heden toe is mij die manier voor een eerste ontmoeting nog steeds het beste bevallen. Ooit heb ik, op aandringen van de ander, van mijn principe afgeweken – en u raadt het al – dat had ik nooit moeten doen. En dat gebeurt ook nooit meer. Hoe charmant, integer en betrouwbaar overkomend ook – het lukt geen man meer een eerste ontmoeting anders te plannen. Altijd overdag, en in een neutrale omgeving, zodat wij elkaar ook allebei zien zoals wij gewoon zijn te zijn. En verschuilen achter een masker niet meer mogelijk is. Een vriend vertelde mij eens dat in de nacht mensen veranderen en heel anders zijn dan overdag. Ik ben dat gaan uitproberen, want verteld worden is eén ding, maar de werkelijkheid kan altijd het gegeven voor mij duidelijker en beter vatbaar maken. En wat hij zei, klopt als een bus. In het donker ziet alles er anders uit, de situatie, de omgeving , de mensen. Juist mensen kunnen er in de nachtelijke uren heel anders uitzien, zich heel anders gedragen en heel anders overkomen dan overdag. Overdag is een mens gewoon de mens zoals hij is. In de nachtelijke uren kunnen mensen opeens vreemd of angstaanjagend worden, ze veranderen in muizen of wolven of iets ertussen in. In ieder geval worden mensen in de nachtelijke uren stiller, praten minder, lachen minder, lijken zich meer te hechten aan en tegen degenen waarmee zij op stap zijn en zijn een stuk minder lawaaiig. Hoewel uitgaande jeugd met een borrel teveel op zich weer anders kan gedragen – maar dat even terzijde. Met als algemene conclusie – in de nachtelijke uren zijn mensen over het algemeen inderdaad heel anders, dan bij daglicht. Daar komt bij dat ik in de nachtelijke uren het gevaar loop dat ik zelf, door vermoeidheid en de gezelligheid met de ander, de werkelijkheid minder helder zie. Een kwestie van zelfkennis. Duidelijke redenen om die eerste ontmoeting in ieder geval altijd te laten plaatsvinden overdag. Zodat wij allebei de juiste beslissing kunnen nemen over die eerste ontmoeting met elkaar en wat dat voor gevolgen zal hebben. Er zijn nog een heleboel bezienswaardigheden die ik nog niet, of veel te weinig, heb gezien. Genoeg om zenuwachtige gevoelens en aarzelingen bij zo'n eerste ontmoeting te kalmeren.


geplaatst door Rianne - 2271 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl