Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 12 maart 2017

Vrijen en kwetsbaar

Als je zolang date als ik, overigens met veel genoegen, ga je je uiteindelijk toch wel vragen stellen. Hoe snel dat soms bij anderen gaat. Nog maar koud op zo'n datingsite, en boem, het is raak. Niet te begrijpen. Ja, kan allerlei verklaringen verzinnen. Onderkomen vinden, blinde vlek van verlangen, angst voor op eigen benen, noem alles maar op. Maar nee, begrijpen doe ik het niet. Tenminste, als ik van mezelf uitga. O, ja, leuke ontmoetingen genoeg, vaak interessante gesprekken, en heel, heel soms houd ik er een vriendin aan over. Maar die specifieke geraaktheid, dat totaalplaatje? Iemand waar ik lol mee hebt, me thuis bij voel en ook nog mee vrij? Al doe ik een enkele keer een poging. Maar al vrij snel komt dan toch boven water dat er iets niet klopt, dat ze er toch een andere beleving in heeft dan ik. Juist in dat vrijen. Op een of andere manier treedt je met vrijen een gevoelsdomein binnen, waarin van alles naar boven komt. Het contact wordt dan ook anders, kwetsbaarder. Daar praat je dan over. Dat wel. Maar vaak voel ik dan ook iets ontstaan van een exclusieve aanspraak. En nee, ik kan dan niet meer vrijen. Ik vind dat moeilijk. Dan is het open contact, die kern van vrij bij elkaar zijn voor mij weg. Voel ik me ingekapseld, opgeëist. En voel ik ook dat met die aanspraak het afscheid, de pijn, en het verdriet al ligt te wachten. Ik kan zo niet met iemand leven. Ik kan het niet. Al is het voor mij ook een zoeken. Maar ik ben wel blij hoe het is. Hoe ik in het leven sta. Dat het mij echt om het contact gaat. Om die gelijkwaardigheid. Die raking. Die je niet kan forceren. Ik leef ook niet met dat onstuitbaar verlangen, waarbij een ongelukkigheid hoort als die niet vervuld wordt. Nee, voor mij is dat verlangen meer een openheid, een nieuwsgierigheid, naar wat zo'n contact betekent, mij zou doen, wat dat losmaakt aan beleving. Dat is een verlangen, wat geen bevrediging behoeft, maar altijd blijft bestaan, als een kind met open ogen in de wereld.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Parlante - 2407 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl