Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 5 maart 2017

Wordfeud

Onlangs kreeg meneer Janszen de resultaten onder ogen van het zoveelste onderzoek over online dating. En ook bij het lezen van de uitkomsten van dit onderzoek moest hij weer denken aan de uitspraak van een bekende stadgenoot van hem over de waarde van statistiek en cijfers: één op de zes mensen heeft gemiddeld vijf anderen om zich heen.
Meestal zijn de uitkomsten voor meneer Janszen hetzij onbegrijpelijk, hetzij volkomen nietszeggend. Een tussenweg is er bijna nooit. Overigens sluit hij beslist de mogelijkheid niet uit, dat dit vooral iets over hem zegt, maar desondanks. Wat bijvoorbeeld te denken van de volgende uitkomst: 60% van de respondenten die op zoek is naar een date komt in het leven van alledag geen geschikte kandidaten tegen; bij 30% van de respondenten is dit wel zo. Meneer Janszen wil dan zo graag weten hoe het met de resterende 10% zit en hij zou het ook niet meer dan redelijk vinden als die 10% zou worden verantwoord.
Nog een uitkomst. Gemiddeld genomen hebben Tinder-gebruikers met 2,32 medegebruikers seks gehad. De ronduit lachwekkende pretentie van statistische zorgvuldigheid wil meneer Janszen nog wel op de koop toenemen en het begrip triootje is van het ene op het andere moment van een dodelijke saaiheid, maar hier houdt het helaas niet op, want, zo leest hij verder, 25% van deze vrijpartijen levert een vaste relatie op. Kan het vager, nietszeggender, onnauwkeuriger en onbetrouwbaarder? Nauwelijks. Meneer Janszen houdt het er maar op dat 0,58 Tinder-gebruiker van de 2,32 Tinder-gebruikers die seks hebben gehad met 2,32 Tinder-gebruikers daarna tot elkaar veroordeeld blijken, maar hij zal vast iets over het hoofd zien.
Een in de categorie open deuren dan. Voor een eerste ontmoeting scoort de horeca 67%, een activiteit (samen leuke dingen doen) 21% en het huis van de een of de ander 12%. Wie had dit ooit kunnen denken?
Was er dan helemaal niets dat het lezen waard was? Toch wel. Er was één uitkomst die hem direct fascineerde. Als antwoord op de vraag naar populaire online sociale platforms om iemand te ontmoeten werd ook Wordfeud genoemd. Nu heeft meneer Janszen van kindsbeen af een hartgrondige hekel aan spelletjes in het algemeen en Scrabble in het bijzonder, laat staan dat hij zijn tijd zou verdoen met de elektronische versie daarvan, waarmee per definitie elke kans is uitgesloten dat hij ooit de zoveelste liefde van zijn leven zal vinden via Wordfeud, maar het prikkelde zijn fantasie wel.
Hij stelde zich een ontmoeting voor tussen twee mensen die elkaar via Wordfeud hadden gevonden. Dat ze ronduit opgewonden waren geraakt van elkaars woordvondsten, dat ze beiden tot die onverstandige 12% behoorden en om die reden bij haar thuis hadden afgesproken. Dat het uitwisselen van verbale spitsvondigheden ook tijdens de rituele koffie had voortgeduurd en dat ze na twee wijntjes in bed waren beland. Dat zij hem na een vurig voorspel abrupt van zich afwierp, toen haar telefoon meldde dat zij aan zet was in een van haar vele Wordfeud-battles. Dat hij daar de eerste keer vanzelfsprekend nog alle begrip voor had. Hij was immers ook een liefhebber, maar dat ook begrip ooit zijn grens ontmoet en hij na de vijfde keer vertwijfeld uitriep dat een permanente coïtus interruptus als status quo niet zijn ideaalbeeld weerspiegelde van een liefdesrelatie, waarop zij antwoordde: ik heb er niet genoeg letters voor, maar dat is minimaal drie keer woordwaarde.


geplaatst door Janszen - 1347 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl