Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 april 2017

Goud

Ach – de wat oudere man wat is dat toch een goed geheel. Dit blogje heb ik gereserveerd voor een kleine ode aan juist de oudere man. Oud is goud las ik; waarmee in dit geval bedoeld werd dat de oudere man het nog steeds heel goed doet bij de vrouwen. En dat, hoewel de tomboy en de cougar even iets leken te worden, maar het niet werden bij de dames. Met als opgegeven redenen dat de oudere man meer wijsheid in pacht heeft en meer tijd heeft gehad om zichzelf te ontwikkelen. Ik ben het daar helemaal mee eens. De oudere man is en leeft meer ontspannen dan de jongere exemplaren en heeft goed oog voor de belangen van een vrouw. Ik zoek mijn toekomstige partner onder degenen die rond mijn leeftijd zijn. En anderen noemen dat al snel een oudere man. Hoewel zoiets regionaal bepaald is – in Nederland worden de mannen vanaf de 40 al snel een oudere man genoemd; hoewel ze dat voor mijn gevoelen, en waarschijnlijk naar hun eigen gevoel ook, dan nog lang niet zijn geworden. Maar buiten Nederlandse grenzen ligt dat heel anders en wordt een man van rond mijn leeftijd nog steeds gezien als volwaardig man en gewaardeerd om zijn ervaringen en zijn kundigheid. En in mijn beleving hoort dat ook zo te zijn – als man zou je voor zoiets bijna Nederland verlaten. Buiten de Nederlandse grenzen wordt onder een oudere man verstaan alleen degene die blijvend in een verzorgingshuis woont, zichzelf niet meer goed kan bewegen en behelpen, en veelal niet meer weet wat er om hem heen gebeurt. Buiten Nederland worden de mannen van boven de 60 jaar gewoon gewaardeerd om hun kennis en hun ervaring. In Nederland is het wat lastig om als man die roem van het hebben van kennis en ervaring te behouden. Onmogelijk is het niet – lastig wel. Je dient bijvoorbeeld zoiets als een drukbezette en belangrijke Dik Wessels van 71 jaren oud te zijn, of een bejaarde Johan Cruijff, om als oudere zeker nog voor vol aangezien te worden. Voor mij is de oudere man is vaak de spreekwoordelijke rots in de branding. De man die de kennis en de kunde bezit om een vrouw zich gewaardeerd te laten voelen. Bij jongere mannen komt wel eens een soort haantjes gedrag voor, wat redelijk afstotend werkt bij een vrouw. Ach – die oudere mannen die bereid zijn genoeg tijd aan een vrouw te besteden en voor haar te reserveren in hun agenda's. Mijn voorkeur hebben de mannen van boven de 60 die nog steeds iets doen met hun leven. Die de zon nog zien schijnen, de toekomst opgewekt tegemoet gaan en die vooral gewoon nog steeds actief bezig zijn als zakenman, bezielde vrijwilliger of onderzoeker. Kan zijn dat er ietsje minder uren worden gewerkt dan eerder het geval was en wat meer tijd wordt besteed aan de hele simpele pleziertjes in dit leven. Maar dat zijn dat de mannen waar mijn voorkeur naar uitgaat. De man die met het klimmen der jaren ongelooflijk aan uiterlijke en innerlijke schoonheid heeft gewonnen. De man die welgemeend zijn arm om mij heen slaat, waar ik rustig tegen zijn schouders aan kan liggen. De man die zichzelf is, die zijn rol als pater familias succesvol heeft uitgespeeld en bijna ongemerkt naast mij staat; net zoals ik bijna ongemerkt naast hem zal staan. De man die alle tijd neemt voor het inschenken van een goed glas wijn en zelf inmiddels de open haard heeft aangestoken. Hoewel ik dat laatste beter kan dan welke man dan ook en dan ook nog een vuur weet te maken dat blijft branden en wat alleen zo nu en dan nog een houtblok nodig heeft.


geplaatst door Rianne - 2310 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl